Θεραπείες ομορφιάς: Επάνοδος με περιποίηση και καλή ψυχολογία

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Κατά την περίοδο της καραντίνας η περιποίηση μπήκε σε δεύτερο πλάνο. Το σύννεφο του νέου κορωνοϊού σκέπασε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας και έτσι πολλές και πολλοί αμέλησαν την εμφάνισή τους.

Με την επάνοδο στη μερική κανονικότητα η βελτίωση της εμφάνισης αποτελεί ένα καλό «όχημα» που μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική ανάταση, μετά τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού και του φόβου της πανδημίας.

Ήδη πολλοί καταφεύγουν στα ιατρεία των ειδικών, προκειμένου να συνεχίσουν θεραπείες που είχαν σταματήσει εξαιτίας του lockdown, να καλύψουν τα κενά της περιποίησης που δημιουργήθηκαν την περίοδο αυτή στο δέρμα τους ή να υποβληθούν σε νέες θεραπείες, που θα τους χαρίσουν τη βέλτιστη εικόνα τους γι’ αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.

Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ

«Οι θεραπείες που είχαν προγραμματιστεί για το Πάσχα και ενόψει του καλοκαιριού, αναβλήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, τώρα είναι σημαντικό να διενεργηθούν προκειμένου να μην «ξεφύγουν» οι ασθενείς από το πρόγραμμά τους και να διατηρηθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

 Οι βαθιοί καθαρισμοί προσώπου, οι θεραπείες detox με μάσκες, οι ενέσιμες θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπείες και PRP) καθώς και τα μηχανήματα (πολωμένο φως, λέιζερ, ραδιοσυχνότητες), αποτελούν τις εύκολες αλλά αποτελεσματικές λύσεις ομορφιάς, που μπορούν να δώσουν μια ευχάριστη νότα στο «μουντό» τοπίο της υγειονομικής κρίσης.

«Οι θεραπείες αυτές έχουν ως στόχο την βαθειά ενυδάτωση και αναζωογόνηση του προσώπου και του λαιμού, τη λείανση των ρυτίδων αλλά και την ανάπλαση των περιοχών και ενίσχυση του κολλαγόνου του δέρματος. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν ζητήματα σπίλων, πανάδων και άλλων μελαχρωματικών βλαβών, πριν ακόμη η ηλιοφάνεια θέσει «απαγορευτικό» στην πλειονότητα των θεραπειών αυτού του είδους.

Τέλος, σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν τα προγράμματα αποτρίχωσης που διακόπηκαν, κυρίως στις περιορισμένες σε έκταση περιοχές -όπως πρόσωπο, μασχάλες, εφηβαίο- καθώς οι μεγαλύτερες επιφάνειες απαιτούν περισσότερο χρόνο και θα χρειαστεί να διακοπούν, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας κατά τους επόμενους μήνες. Η αποτρίχωση γίνεται με την εφαρμογή υπερσύγχρονων μηχανημάτων λέιζερ και εξασφαλίζει μόνιμο αποτέλεσμα», σημειώνει η κα Σεφέρη – Δανιήλ.

Τα χειρουργεία που «πάγωσαν»

Επεμβάσεις που δεν προχώρησαν, λόγω της αναστολής της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, μπορούν τώρα να διενεργηθούν, εν όψει μάλιστα του καλοκαιριού, το οποίο μπορεί μεν να είναι διαφορετικό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε εμφανίσεις. Οι επεμβάσεις, είθισται αυτήν την περίοδο να περιλαμβάνουν τη λιπογλυπτική, την αυξητική στήθους, την κοιλιοπλαστική, την ανόρθωση γλουτών και την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας στους άνδρες. Λίφτινγκ προσώπου και βλεφαροπλαστική με λέιζερ, είναι δύο δημοφιλείς επεμβάσεις που βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.

«Η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει μειώσει την προσέλευση για θεραπείες Αισθητικής-Πλαστικής Χειρουργικής. Δεν διακρίνουμε κάποιο φόβο από την πλευρά των ασθενών και σταδιακά μπαίνουμε στην κανονική ροή των χειρουργείων αλλά και των ιατρείων. Όλες οι επεμβάσεις διενεργούνται σύμφωνα με τις επίσημες προφυλακτικές οδηγίες, τόσο ως προς την υποβολή σε εξετάσεις για Covid-19, όσο και αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων και των ιατρείων», επισημαίνει η ειδικός.

Τα κιλά της… καραντίνας

Η περίοδος του εγκλεισμού ενίσχυσε  τα φαινόμενα συναισθηματικής πείνας, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, την πρόσληψη βάρους. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απώλεια των περιττών κιλών, εντούτοις, οι ενέσιμες θεραπείες ή/και οι θεραπείες με μηχανήματα μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά σε ένα ταχύτερο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

«Σύμφωνα με αυτοαναφορές των ασθενών μας, παρότι δεν έθεσαν στο περιθώριο την άσκηση, κατά την περίοδο της καραντίνας, υπέπεσαν σε αρκετές διατροφικές ατασθαλίες, με την αυξημένη κατανάλωση γλυκών, ζυμαρικών αλλά και οινοπνευματωδών ποτών, με αποτέλεσμα την πρόσληψη βάρους. Οι ενέσιμες θεραπείες ή/και οι θεραπείες με μηχανήματα μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ειδικά σε περιπτώσεις τοπικού πάχους. Σε επίπεδο επεμβάσεων, δραστικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει η λιπογλυπτική, χαρίζοντας στο σώμα ομοιόμορφη και αρμονική όψη. Κατά τη διαδικασία της λιπογλυπτικής αφαιρείται το λίπος από τις περιοχές που πλεονάζει και έπειτα από ειδική επεξεργασία, τοποθετείται εκεί που χρειάζεται», εξηγεί η κα Σεφέρη Δανιήλ.

Μοιραστείτε το:
Tagged