Θάνος Τζήμερος: Δεν ειμαστε όλοι ίδιοι

Αττική
Μοιραστείτε το:

Η υπόθεση που συζητήσαμε στο ΠΣ Αττικής είναι κλασικό case study. 80 άνεργοι έκαναν χρήση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και “απασχολήθηκαν” το γνωστό 8μηνο (που με παράταση έγινε 12μηνο) στην Περιφέρεια Αττικής, “παρκαρισμένοι” σε διάφορες υπηρεσίες. Τελειώνοντας το πρόγραμμα, σήκωσαν τον κόσμο στο πόδι ότι “απολύονται”, βρήκαν και κάτι δικηγόρους που τους υποσχέθηκαν να διεκδικήσουν δικαστικά την μόνιμη πρόσληψή τους διότι τάχα μου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (στην Περιφέρεια των 2.500 υπαλλήλων!), και πλεύρισαν τον Περιφερειάρχη να φέρει στο ΠΣ ψήφισμα συμπαράστασης στον “δίκαιο αγώνα τους”. Άλλο που δεν ήθελε η “παλιά καραβάνα” των δημοσίων σχέσεων. Μήπως από την τσέπη του θα τα πληρώσει; Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν; Το Σύνταγμα το απαγορεύει ρητά και ο Άρειος Πάγος έχει εκδώσει σειρά από ανάλογες αποφάσεις. Όμως το πελατειακό παιχνίδι στις πλάτες των ίδιων των ανέργων είναι προσοδοφόρο: δίνει λεφτά στα δικηγορικά κυκλώματα που τους λυμαίνονται και ψηφαλάκια στους πολιτικούς που τους εξαπατούν. ΟΛΕΣ λοιπόν οι παρατάξεις του ΠΣ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι τη Χρυσή Αυγή με ένα στόμα, μια φωνή είπαν “ναι” στον λαϊκισμό, στις πελατειακές σχέσεις και στην διασπάθιση των φόρων σου για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Όλες, εκτός από μία. Δείτε ποια. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

Για την ιστορία:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δίνει το λόγο στην Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Ε. Αβραμοπούλου η οποία ενημερώνει το Σώμα σχετικά με το θέμα, αναφέροντας τo ιστορικό και τη νομική βάση των αιτημάτων, ογδόντα (80) απασχολουμένων, ως παρατίθενται κάτωθι, μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής, βάσει της υπ’ αριθμ. 8/2018 δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και την παράταση αυτής με την υπ’ αριθμ. 9.3761/21-6-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2466/τ.Β’/21-6-2019):

«Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 261/2019 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, η οποία λήφθηκε με απόλυτη πλειοψηφία κατά την 22η Συνεδρίασή του με θέμα «Ψήφισμα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στην Περιφέρεια Αττικής», σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημαντική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε απαραίτητη η κάλυψη των κενών από προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Μάλιστα, με την ίδια απόφαση, ζητήθηκε από την κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος της εργασίας όσων είχαν προσληφθεί μέσω κοινωφελών προγραμμάτων, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ακολούθως, στις 19-12-2019, κατά τη συζήτηση της με Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 2171/2019 Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ορίστηκε νέα δικάσιμος, κατόπιν χορηγήσεως αναβολής, η 28-01-2020. Επίσης, αποφασίσθηκε η διατήρηση της προσωρινής διαταγής που είχε χορηγηθεί από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας κατά τη συζήτηση της 20-11-2019, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 691 ΚΠολΔ, με την οποία υποχρεώθηκε η καθ’ ης να αποδέχεται προσωρινά την εργασία μας, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές μας, μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων.

Με την υπ’ αριθ. 8/2018 δημόσια πρόσκληση του ο ΟΑΕΔ κάλεσε τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας από 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) μεταξύ των οποίων ήταν και η Περιφέρεια Αττικής, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής.

Η πρόσληψη και απασχόληση αυτή είχε ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία μέσω της αναβάθμισης των προσόντων των συμμετεχόντων (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση) ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και η προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, μέσω της σύζευξης των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη των υφισταμένων κοινωνικών αναγκών. Σύμφωνα με την πρόσκληση οι άνεργοι που θα προσλαμβάνονταν θα απασχολούνταν ανάλογα με τις ανάγκες των Δήμων, των Περιφερειών και των λοιπών ΝΠΔΔ, με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών, τη συντήρηση και αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, άπαντες οι αιτούντες, υποβάλλαμε νόμιμα και εμπρόθεσμα τις αιτήσεις συμμετοχής μας και επιλεγήκαμε για να απασχοληθούμε στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Περιφέρεια Αττικής» (ΟΤΑ β ́ βαθμού) όπου και τοποθετηθήκαμε σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τοποθετηθήκαμε στις Διευθύνσεις α) Πάρκων και Αλσών, β) Λαϊκών Αγορών, γ) Τεχνικών Έργων και δ) Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων και της Περιφέρειας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, σε αντίστοιχες θέσεις για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της Περιφέρειας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Συνεπώς προσληφθήκαμε, οι αιτούντες, από το Ν.Π.Δ.Δ. – Ο.Τ.Α. (β ́ βαθμού) με την επωνυμία «Περιφέρεια Αττικής», που εδρεύει στην Αθήνα, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας, οι οποίες ανανεώθηκαν αυτόματα για 4 μήνες, αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό ύψους 589,58 ευρώ, ο οποίος από 01-02-2019 αυξήθηκε στα 650,00 ευρώ έκαστος (4241/127 [ΦΕΚ 173/τ Β ́/30-01-2019]), στο Πλαίσιο της Δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» που εξέδωσε o ΟΑΕΔ.

Όπως γνωρίζετε προτιθέμεθα να ασκήσουμε αγωγή, προκειμένου να αναγνωριστεί με δικαστική απόφαση το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας μας αποτελούν μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ώστε να υποχρεωθεί η Περιφέρεια να μας απασχολεί, δυνάμει της ως άνω αναγνωρισθείσας σύμβασης, στη θέση, την ειδικότητα και τις αποδοχές που αντιστοιχούν εκ του νόμου σε αυτή την υπηρεσιακή μας ένταξη.

Στα πλαίσια των ως άνω και δεδομένου ότι θεωρούμε ότι το αίτημά μας για τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, είναι δίκαιο, καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολούμαστε με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Αττικής, προσφέροντας αδιαλλείπτως τις υπηρεσίες μας και δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, παρακαλούμε όπως εκφράσετε ρητώς τη συναίνεση του νομικού σας προσώπου στο αίτημά μας.

Μετά τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψιν ότι έπεται η εκδίκαση της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Την ρητή δήλωση αποδοχής της εργασίας μας.

Την έκδοση απόφασης με την οποία θα εντέλλεται ο πληρεξούσιος δικηγόρος που θα ορίσετε να παρασταθεί ενώπιον του Δικαστηρίου στη δικάσιμο συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων της 28-01-2020, όσο και στη δικάσιμο συζήτησης της αγωγής, όπως συναινέσει – συνομολογήσει – αποδεχθεί ρητά τα αιτήματα των ασφαλιστικών μας μέτρων και μετέπειτα της αγωγής μας, εν συνόλω στην ιστορική και νομική τους βάση, ώστε το Δικαστήριο που θα δικάσει να δεσμεύεται από την ως άνω αποδοχή τους.

Την έκδοση προηγούμενης διοικητικής, ειδικώς και νομίμως προσδιορισμένης, πράξης εκταμίευσης του συνόλου των αποδοχών μας.

Την ένταξη του μισθολογικού μας κόστους στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2020.

Θάνος Τζήμερος

Πρόεδρος του κόμματος “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ”

Επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Μοιραστείτε το:
Tagged