Η Φιλάνθρωπος Ελλάς «πληρώνει», η Ξύπνια Τουρκία «πληρώνεται» και οι πονηροί Αλβανοί νοσηλεύονται τσάμπα…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Αλβανοί με Covid – 40.000 ευρώ η νοσηλεία στην Τουρκία, τσάμπα με πλαστά τεστ στην Ελλάδα

Ένα δραματικό φαινόμενο αναπτύσσεται τελευταία στην Αλβανία εις βάρος της Ελλάδας, αλλά επ’ ωφελεία της Τουρκίας. Τη στιγμή που εισέρχονται στην Ελλάδα Αλβανοί φέροντας πάνω τους πλαστά τεστ για Covid-19, η Τουρκία εισπράττει πολλά εκατομμύρια ευρώ από πλούσιους Αλβανούς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία!

Οι ελληνικές αρχές είχαν διαπιστώσει πολλές πλαστογραφίες σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά για τεστ κορονοϊού και, όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ, αυτός ήταν ο λόγος που η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει πρόσφατα τα σύνορα στη συνοριακή διέλευση Κρυσταλλοπηγής. Λειτουργούσε δηλαδή “βιομηχανία” πλαστών τεστ που είχαν στήσει επιτήδειοι στην Αλβανία, τα οποία αγόραζαν πολίτες προκειμένου να περνούν στην Ελλάδα. Φυσικά, αυτό συνέβαλε στην εξάπλωση των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα.

Ενώ λοιπόν η Ελλάδα δέχεται οικονομικό και υγειονομικό βάρος χάρη στην πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” εν μέσω πανδημίας, η Τουρκία κάνει χρυσές δουλειές. Σύμφωνα με αποκαλύψεις της αλβανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Albanian Daily News, μέχρι τώρα, έχουν γίνει 565 “ιατρικές πτήσεις” από τα Τίρανα προς την Κωνσταντινούπολη. Οικονομικά εύρωστοι Αλβανοί ασθενείς δίνουν έως και 45.000 ευρώ προκειμένου να ταξιδέψουν και να νοσηλευτούν σε τουρκικά νοσοκομεία, καθώς το αλβανικό σύστημα υγείας έχει γονατίσει.

Ένα 20ευρω για Ελλάδα εν μέσω Covid

Οι περίπου 565 Αλβανοί υπολογίζεται ότι ξόδεψαν στα τουρκικά νοσοκομεία 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 12.000 ευρώ για νοσηλεία κατ΄άτομο. Επίσης δαπάνησαν 6 εκατ. για τις ειδικές πτήσεις. Και όσοι τυχεροί τα κατάφεραν (δεν ξέρουμε πόσοι έγιναν καλά) έπρεπε να πληρώσουν χωριστά για την επιστροφή των συγγενών τους και των ιδίων.

Ενδεικτικά, ένας από τους 565 που ταξίδεψε, δήλωσε ότι πλήρωσε 15.000 για το “τσάρτερ” και 30.000 στο νοσοκομείο για 20 μέρες νοσηλείας. Το κόστος ημερήσιας νοσηλείας στην Τουρκία, υπολογίζεται στα 1.200 ευρώ και οι ασθενείς νοσηλεύονται κατά μέσο όρο για δύο εβδομάδες. Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσοι τα κατάφεραν και πόσοι έχασαν τη μάχη με τον ιό στην Τουρκία.

Πάντως, όσοι δεν έχουν το “πενηντάρικο” δίνουν 20-100 ευρώ για πλαστό τεστ παρότι ασθενείς, προκειμένου να νοσηλευτούν στην Ελλάδα, καθώς δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο δικό τους σύστημα υγείας. Οι περισσότερες από τις 565 πτήσεις έγιναν κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Όμως είχαν αρχίσει δειλά-δειλά από το Μάιο, με 210 πτήσεις περίπου από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ τον Οκτώβρη έγιναν άλλες 152 και από την 1η μέχρι την 17η Νοεμβρίου, 206.

Πηγή: slpress.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged