Η Μητρόπολη Περιστερίου σε νέα Εποχή (video)

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η Μητρόπολη Περιστερίου, οδεύει πλέον σε νέα αεποχή, την εποχή του σεβασμιότατου Κλήμη. Οι ενδείξεις, γι’αυτό είναι πολλές, αν κι ακόμη όχι εμφανείς για το χριστεπώνυμο ποίμνιό της και την τοπική κοινωνία.

Κατ’ αρχή, όπως αναφέρουν πολύ καλά ενημερωμένες τοπικές πολιτικές πηγές, οι σχέσεις της Μητρόπολης με τον Δήμαρχο της Πόλης, έχουν πλέον αποκατασταθεί λήρως με τον νέο επικεφαλής της να έχει έλθει «πολύ κοντά» με τον διαχρονικό δήμαρχο της πόλης κο Παχατουρίδη.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού η συνδρομή και συμπαράσταση-συμπαράταξη της διοίκησης του δήμου, στο έργο της τοπικής εκκλησίας, είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση του οράματος του σεβασμιότατου νέου μητροπολίτη που αρχίζει αχνά και διστακτικά να ξεδιπλώνεται.

Αυτή την χρονική περίοδο, η Μητρόπολη Περιστερίου, «αναλώνεται» σύμφωνα με πληροφορίες στην «τακτοποίηση» όλων των εκκρεμοτήτων που άφησε στην επικράτειά της η ελαίω θεού αποχώρηση του πρώην μητροπολίτη κου Χρισόστομου.

Εν αρχή το κτηματολογικό, για το οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να «τακτοποιηθεί» και να πάψουν οριστικά οι οι αμφισβητήσεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακίνητης περιουσίας της, ώστε τα κτίσμτα που κατέχει, πέραν των ιερών ναών να μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν χωρίς να συναντώνται τυπικά ή άλλα πολεοδομικά προσκόματα.

Σε δεύτερο επίπεδο, πηγές προσκείμενες στον κύκλο του νέου Μητροπολίτη, αναφέρουν ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο απολογισμός της οικονομικής κατάστασης της τοπικής εκκλησίας που βρήκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, με το μόνο εύρημα που προβληματίζει να είναι η χρηματοδότηση συγκεκριμένης νεοπαγούς Ιεράς Μονής, στις παρυφές της Πόλης, από την προηγούμενη διοίκησή της με 1.000.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την ορθή διαχείρισή τους.

Εκκρεμότητα θεωρείται και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υπό ανέγερση κτίσματα «κοινοφελούς» σκοπού, όπως γηροκομείο, κλπ,  που βρέθηκαν σε όχι καλή κατάσταση και με εκκρεμότητες για τις οποίες απαιτείται αρκετά μεγάλη χρηματοδότηση προκειμένου να έλθουν σε κατάσταση ολοκλήρωσης και λειτουργίας.

Μία εκκρεμότητα, που καλείται να λύση ο σεβασμιώτατος νέος Μητροπολίτης Περιστερίου, είναι αυτή της ίδρυσης νέων Ενοριών, αφού στην καταγραφή των υπαρχόντων ιερών ναών της Πόλης, βρέθηκε αριθμός τους να μην διαθέτει Ενορία.

Υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες, που σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούν τον νέο Μητροπολίτη, αλλά αυτές βρίσκονται προς το παρόν σε δεύτερο πλάνο και η επίλυσή τους δεν θεωρείται μείζονος σημασίας. Η στήλη  παρακολουθεί τα δρώμενα και θα επανέλθει για την ενημέρωση του χριστεπώνυμου πλήθους και της τοπικής κοινωνίας.

«Εκκλησιαστής»

Πηγή: Peristeri.org

Μοιραστείτε το:
Tagged