Η «Δρακογενιά» που μπέρδεψε τις λάσπες με τις…, τα βοσκοτόπια, ο Μανόλο, ο Νίκος και ο Αλέξης…

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Η «Δρακογενιά» βούλιαξε στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και στα «μαγαζιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Ερχονται νέες αποκαλύψεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο και ηχητικά που βάζουν στο κάδρο {LF} και τον Αλέξη Τσίπρα

Ομηρος της… Δρακογενιάς που έφερε για πρώτη φορά την Αριστερά στην εξουσία, και της ίδιας που την οδήγησε σε οδυνηρές ήττες, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποκαλύψεις που έρχονται σταγόνα – σταγόνα για τον Νίκο Παππά και το «μαγαζί» που προσπάθησαν να στήσουν στον χώρο των ΜΜΕ, είναι συνέχεια των αποκαλύψεων για το παρακράτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και όπως όλα δείχνουν το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται νέες «βόμβες» κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βίντεο και ηχητικά που θα βάζουν στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό. Και θα αποδεικνύουν περίτρανα το σχέδιο άλωσης του Τύπου, με ξέπλυμα χρήματος από το εξωτερικό και με ένα δαιδαλώδες κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες κι εκδότες που μπαινόβγαιναν από το 2015 στο Μαξίμου.

του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Ιούλιος του 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανίσχυρος, ο Αλέξης Τσίπρας και η «παρέα του Μαξίμου» κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό ενώ κάποιοι ήδη κάνουν «δουλειές» πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας. Ο Στέλιος Παππάς, αγωνιστής κατά της χούντας και πατέρας του πρωταγωνιστή των ημερών, Νίκου Παππά, δημοσιεύει ένα ποίημα. Μια ωδή στον Αλέξη Τσίπρα και αυτούς που έφεραν την Αριστερά στην εξουσία. Είχε γράψει: «Κι εσείς Δρακογενιάς βλαστοί Τιμονιέρηδες… Και ‘μεις την τιμή και την περηφάνεια των πατεράδων μας».

Πολιτικός αριβισμός

Στη Δρακογενιά της Αριστεράς ανήκουν αυτοί που γεννήθηκαν περίπου μετά τη Μεταπολίτευση και κατέκτησαν την εξουσία. Οι βλαστοί των Τιμονιέρηδων, όπως τους έβλεπε ο Στέλιος Παππάς, είχαν βαρύ φορτίο στην πλάτη τους. Η «σοβιετικού τύπου» ερασιτεχνική προσπάθεια αποθέωσης του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Παππά και της υπόλοιπης Δρακογενιάς, μπορεί να προκάλεσε τότε θυμηδία στους αντιπάλους. Είχε, όμως, και μια δόση αλήθειας. Οι… δράκοι της Αριστεράς, τα παιδιά των ηττημένων, κατέλαβαν την εξουσία και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μεγάλες τομές.

Ομως, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών και την πλήρη απαξίωση του «ηθικού πλεονεκτήματος» αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο πολιτικός αριβισμός εκείνης της παρέας.

Και κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την «αυτοκάθαρση» που πρέπει να αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο δύσκολο, όμως, αφού ήδη ο Αλέξης Τσίπρας παρέσχε πλήρη κάλυψη στον άμεσο συνεργάτη του.

Η «Δρακογενιά» βούλιαξε στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, στα νταραβέρια του Νίκου Παππά με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, στις φήμες για «ξέπλυμα χρήματος», στις υπόγειες διαδρομές που ξεκινούσαν από το «White House» της Ελλάδας και τον αφανή… White Porscha και κατέληγαν στα σπίτια και τα γραφεία των… διαπλεκόμενων επιχειρηματιών ή «κόκκινων νταβατζήδων» όπως θα έλεγε ο Κώστας Καραμανλής.

Οσα βγαίνουν στο φως της επικαιρότητας επιβεβαιώνουν εκείνους που μιλούσαν από τότε για… συμμαχία με τον διάβολο προκειμένου, εκτός από την κυβέρνηση να κατακτήσουν και την εξουσία.

Επιβεβαιώνουν τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν μηχανισμό σκληρής και άνευ ορίων εξουσίας, τη χρησιμοποίηση παράνομων και ανήθικων πρακτικών, τις σκοτεινές αποστολές του Νίκου Παππά, τις εικονικές εταιρείες με το «μαύρο» χρήμα, την προσπάθεια ελέγχου θεσμών, όπως το τραπεζικό σύστημα, τα Μέσα Ενημέρωσης, τη Δικαιοσύνη.

Μια παρέα που κατάλαβε ότι για να κάνει… επίθεση στα Χειμερινά Ανάκτορα, έπρεπε να παίξει με τους κανόνες των παλαιών συστημικών κομμάτων που κατήγγειλε.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Από το 2012 ο Νίκος Παππάς είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με φανερούς και «σκοτεινούς» κύκλους. Αλλωστε, το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτό που τον Αύγουστο του 2013 είχε ταξιδέψει στην Καραϊβική και τη Βενεζουέλα με το ιδιωτικό αεροσκάφος του λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ. Οι «αραβικής καταγωγής» φίλοι του Παππά φαίνεται ότι έπαιζαν από τότε κομβικό ρόλο στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκάλυψη του ταξιδιού, 4 χρόνια μετά, είχε προκαλέσει έκπληξη και απορίες. Πώς ήταν δυνατόν ο πιο έμπιστος σύντροφος του Τσίπρα να κάνει υπεράκτια ταξίδια με αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες που, μάλιστα, είχαν απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ;

Το πιο σημαντικό. Σ’ εκείνο το ταξίδι συμμετείχε και ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμιος Αρτεμίου, γνωστός από τα Panama Papers, που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου.

Το περίεργο αυτό ταξίδι και οι χλιδάτες διακοπές του κ. Παππά ποτέ δεν δικαιολογήθηκαν επαρκώς, ρίχνοντας την πρώτη μαχαιριά στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον έχει ότι όποια… πέτρα ΣΥΡΙΖΑ κι αν σηκώσεις, εμφανίζεται η Κύπρος και ο Αρτεμίου. Για παράδειγμα, το golden boy του Μαξίμου, ο κολλητός φίλος του Παππά, Μανώλης Πετσίτης, φαίνεται να έχει σχέσεις με Κύπριους, συνεργάτες του Αρτεμίου.

Επίσης, ο κύπριος δικηγόρος εμφανίζεται και στην αποκάλυψη που έκαναν την Πέμπτη τα «ΝΕΑ» για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ από λιβανέζικη εταιρεία στον Χρήστο Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό που θα δινόταν ως προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια έχει περάσει από λογαριασμό στην Κύπρο. Θα ερευνηθεί, επομένως, αν ο φίλος και συνταξιδιώτης του Παππά στη Βενεζουέλα, ο δικηγόρος με ειδίκευση στις offshore, που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και φέρεται να είχε επαφές και με τον Πετσίτη, διαχειριζόταν τον λογαριασμό από τον οποίο πέρασαν τα 3 εκατ.

Ο «Μανόλο» και ο Καλογρίτσας

Η αγαστή σχέση της Δρακογενιάς με την Κύπρο είναι φανερή, καθώς ο «Μανόλο» Πετσίτης, μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του «νταραβεριτζή» για λογαριασμό του Μαξίμου, κατέφυγε στη Μεγαλόνησο για να κρυφτεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Πετσίτης, από απλός σερβιτόρος εμφανίστηκε με εισοδήματα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ και με συμμετοχές σε μπαρ του Κολωνακίου. Ο ξαφνικός… πλουτισμός του γίνεται σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, ο Νίκος Παππάς είναι ο ισχυρός άνδρας και ο Πετσίτης μπαινοβγαίνει στη ΔΕΠΑ για να κλείσει συμφωνίες για λογαριασμό της ELFE του Λ. Λαυρεντιάδη.

Ο «κολλητός» του υπουργού από τα χρόνια της Καισαριανής, με τις στενές σχέσεις και τη συνεργασία με κύπριους δικηγόρους, αποτέλεσε ένα ακόμη «καρφί» στον σταυρό του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις περσινές εκλογές.

Αλλά οι συμπτώσεις είναι διαβολικές. Στην Κύπρο συναντά ο Νίκος Παππάς τον ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον τελευταίο να καταγράφει τη συνομιλία τους.

Το «μαγαζί», οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές και βγάζουν χρήματα, ο Παπαγγελόπουλος που έχει τη δική του ατζέντα, είναι φράσεις του Παππά. Ενας υπουργός που δεν συναντά απλά έναν επιχειρηματία αλλά που φαίνεται να έχει στενές σχέσεις μαζί του.

Ο… ηθικός κώδικας της Δρακογενιάς, δεν τους σταματά από την επιχείρηση «άλωσης» των Μέσων Ενημέρωσης. Ούτε από το στήσιμο της «δικής τους» διαπλοκής ή τη δημιουργία παραδικαστικού κι εξωθεσμικού κυκλώματος. Ο σχεδιασμός που φέρει τη σφραγίδα Παππά, προβλέπει την ισχυροποίηση του Χρήστου Καλογρίτσα, με χορήγηση κατασκευαστικών έργων και την παραχώρηση τηλεοπτικής άδειας, πάση θυσία. Ο «κόκκινος εργολάβος», παίρνει τέσσερις εργολαβίες στον δρόμο Πάτρα – Πύργος, προσφέροντας έκπτωση πάνω από 50%. Σε ένα έργο που κατά περίεργο τρόπο «σπάει» σε 8 κομμάτια προκειμένου να δοθούν δουλειές στον Καλογρίτσα.

Ο εκ Καρδίτσας ορμώμενος επιχειρηματίας, εκδότης κάποτε της εφημερίδας «Πρώτη», επιλέγεται να γίνει ο «καναλάρχης του ΣΥΡΙΖΑ», με τη βοήθεια λιβανέζων επιχειρηματιών. Η οικογένεια Χούρι φέρεται να δίνει τα 3 εκατ. για την προκαταβολή, ως δήθεν «προκαταβολή» για έργο που θα αναλάμβανε ο Καλογρίτσας. Και όλη αυτή η υπόθεση καταλήγει σε φιάσκο διότι τα λεφτά δεν υπήρχαν και ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά – σιγά «άδειασε» τον επιχειρηματία.

Στην εξίσωση μπαίνει και η Τράπεζα Αττικής την οποία θέλει να ελέγξει η τότε κυβέρνηση, προκειμένου να δίνει αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις. Η «σούπα» χαλάει όταν ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας δεν δέχεται την ελεγχόμενη από το Μαξίμου διοίκηση της Attica Bank. Είναι η ημέρα που στέλνουν την Οικονομική Αστυνομία στο γραφείο της συζύγου του.

Το συμπέρασμα είναι ότι ενορχηστρώθηκε μια επιχείρηση δημιουργίας ενός συστήματος που θα έλεγχε μέσα ενημέρωσης, τράπεζες, δικαστικούς κύκλους κι επιχειρηματίες. Και που είχε, όπως όλα δείχνουν, μαέστρο τον «Αρχιμανδρίτη», όπως είχαν χαρακτηρίσει κάποτε τον Νίκο Παππά.

Απομόνωση «βαριδιών»

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανοίγουν ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, ανάλογα με τη στήριξη που παρέχουν ή όχι στον Νίκο Παππά.

Υπάρχουν πολλοί που ζητούν εδώ και τώρα αυτοκάθαρση του κόμματος με απομάκρυνση όλων των «βαριδιών» και μια νέα πορεία που θα έχει πραγματικό αριστερό, προοδευτικό πρόσημο.

Υπάρχουν κι εκείνοι που συμπαρατάσσονται με τη γραμμή της… μέχρις εσχάτων στήριξης στο πρόσωπο του Νίκου Παππά. Στα πηγαδάκια της Βουλής, πάντως, αρκετοί Συριζαίοι θυμούνται την αλαζονική συμπεριφορά και τις υπερεξουσίες που είχε ο Νίκος Παππάς, ακόμη και πριν από το 2015, και βγάζουν σιγά – σιγά τα… νύχια τους κατά του άμεσου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Η τύχη του Νίκου Παππά βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Είτε θα επιλέξει να τον στηρίξει με τον φόβο να χρεωθεί και ο ίδιος όσα έπονται, είτε θα τον απομακρύνει αλλά με τρόπο που δεν θα δίνει το δικαίωμα σε όλους να πουν ότι τον μετέτρεψε σε «Ιφιγένεια» για να σωθεί ο ίδιος.

Βασίλης Σ. Κανέλλης

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged