Η Δικαιοσύνη απολύει τα… παράσιτά της: Ο Άρειος Πάγος έδιωξε 15 δικαστές για ανεπάρκεια έως τώρα…

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Ο Αρειος Πάγος απέλυσε 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση απόφασης και όχι μόνο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) χαρακτηρίζει μεμονωμένο γεγονός την ποιο σοβαρή απόφαση, απ’ αυτές, αυτή της οριστικής απόλυσης Εισαγγελέως Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες εκ των οποίων τις 950 τις είχε σε δύο φιλικά της σπίτια, ενώ 153 αγνοούνται ακόμα.

———————

Η 47μελής Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (ΑΠ) απέλυσε δύο δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, για τους ίδιους λόγους σε μία πρόεδρο Πρωτοδικών, επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τώρα έχουν απολυθεί από την Πειθαρχική Ολομέλεια του ΑΠ, συνολικά 15 δικαστές και εισαγγελείς.

Ειδικότερα, στην Πειθαρχική Ολομέλεια με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 6 δικαστές και εισαγγελείς. Εξ αυτών, οι δυο απολύθηκαν οριστικά, σε μία επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών, απηλλάγη ένας Πρωτοδίκης και δύο υποθέσεις αναβλήθηκαν.

Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε η παραπομπή με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης εισαγγελέως Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες.

Από τις εκκρεμείς 3.010 δικογραφίες που είχε η εν λόγω εισαγγελέας, οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες. Μάλιστα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η επίμαχη εισαγγελική λειτουργός διά μέσω «αγγελιοφόρου» δικηγόρου, υπέβαλε αίτημα αναβολής επικαλούμενη ότι έχει υπέρταση, προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση που συνιστούσε τη μη μετακίνησή της επί πέντε ημέρες, μέσα στις οποίες ήταν και η ημέρα σύγκλησης της Πειθαρχικής Ολομέλειας και ότι ο δικηγόρος της έχει άλλες δίκες εκτός Αθηνών και δεν μπορεί να παραβρεθεί.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε και ο εισηγητής-αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύση της από το εισαγγελικό σώμα.

Ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και για την πορεία των υποθέσεων.

Κατόπιν αυτών η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του δημοσίου τομέα.

Παράλληλα, πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών πριν από 3,5 μήνες βρέθηκε και πάλι ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, κ.λπ. Τότε επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της και της δόθηκε μια ευκαιρία να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, πολύ περισσότερο επειδή βελτιωνόταν η κατάσταση του παιδιού της όπως ισχυρίσθηκε και η ίδια δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, τον περασμένο Μάρτιο είχε ακόμα στα χέρια της 282 εκκρεμείς υποθέσεις (ειδικά εργατικών διαφορών), εκ των οποίων οι 49 ήταν από το παρελθόν, ενώ οι καταγγελίες δικηγόρων και πολιτών συνεχιζόντουσαν για υπέρμετρες καθυστερήσεις σε αποφάσεις που χειριζόταν.

Η εισηγήτρια πρότεινε να απολυθεί οριστικά λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της, πολύ περισσότερο επειδή η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη κάτι που είναι σε βάρος του κύρους της Δικαιοσύνης. Η ίδια η ελεγχόμενη για τις καθυστερήσεις επικαλέστηκε και πάλι λόγους υγείας του παιδιού της οι οποίοι την ανάγκασαν να έχει τις καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλιώτας τόνισε ότι πριν από 3,5 μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, της δόθηκε μια ευκαιρία, την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν επανειλημμένες διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις. Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει βελτίωση και πρότεινε να παυθεί οριστικά και να πάει στο Δημόσιο.

Τελικά, ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια την έπαυσε οριστικά και της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο.

Ακόμη, μία εισαγγελέας Πρωτοδικών παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής παύσης για μεγάλης διάρκειας και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου.

Στην εισαγγελική λειτουργό αποδίδονται αιφνιδιαστικές και μεγάλης διάρκειας απουσίες από τα καθήκοντά της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε αποχώρησε από το νησί που υπηρετούσε και μέσα από το πλοίο ενημέρωσε για την αιφνίδια αναχώρησή της, ενώ σε άλλη περίπτωση από τη Θεσσαλονίκη έστειλε βεβαίωση του ιατρού άνδρα της, στην οποία βεβαίωνε ότι ασθένησε και δεν μπορεί να επιστρέψει στο νησί. Επίσης, επικαλούμενη ασθένεια του παιδιού της ή της ίδιας αποχωρούσε απροειδοποίητα από την Εισαγγελία που υπηρετούσε, ενώ σημείωνε καθυστερήσεις και στην επιστροφή της.

Η εισηγήτρια- αρεοπαγίτης επισήμανε ότι δεν υπήρξε συνεπής και δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το λειτούργημά της, ενώ η προϊσταμένη της την χαρακτήρισε «παράξενη». Η εγκαλούμενη αρνήθηκε σχεδόν τα πάντα και επικαλέστηκε ότι ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω της υγείας του παιδιού της.

Ο κ. Πλιώτας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της, σημειώνοντας ότι έχει πέσει σε βαρύτατα αδικήματα, επιβαρύνοντας παράλληλα τους συναδέλφους της, ενώ η Πειθαρχική Ολομέλεια κατά πλειοψηφία της επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντά της.

Στην Κέρκυρα, δικαστής επί 18 χρόνια εξαφάνιζε δικογραφίες: Κατέστρεψε 150, είχε κρύψει άλλες 15.000

Ένα απίστευτο κύκλωμα δικαστικής αυθαιρεσίας που λειτουργούσε επί 18 χρόνια καταστρέφοντας και «εξαφανίζοντας» εκατοντάδες δικογραφίες αποκαλύφθηκε στην Κέρκυρα.

Το σύνολο των συνεπειών είναι ακόμη άγνωστο καθώς, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, σίγουρα έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον 150 δικογραφίες.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας και τόνισε πως οι εν λόγω δικογραφίες δεν έχουν εκδικαστεί και δεν έχουν βρεθεί παρά την έρευνα. «Συνολικά 150 δικογραφίες είναι οριστικά εξαφανισμένες: Ή έχουν καεί, ή έχουν πεταχτεί στη θάλασσα, ή είναι κρυμμένες. Πάντως είναι παραγεγραμμένες. Αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα», συνέχισε.

Σημείωσε δε πως ακόμη 1.100 ποινικές δικογραφίες βρέθηκαν μετά από επέμβαση των εισαγγελέων Κέρκυρας μέσα σε μια γιάφκα, κρυμμένες 15 χιλιόμετρα από την πόλη. «Αυτό συνέβη τον Οκτώβρη του 2020. Τις είχε κρύψει μια εισαγγελική λειτουργός στο σπίτι μιας φίλης της! Για μένα, το γεγονός κραυγάζει από μόνο του. Δεν μπορεί να έχει μετατεθεί ένας εισαγγελικός λειτουργός και να έχει παραδώσει όλο το υλικό που είχε και οι δικογραφίες να είναι κρυμμένες σε ένα σπίτι και μάλιστα φουρνάρισσας;», συνέχισε.

 «Από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 2020, η ίδια εισαγγελική λειτουργός, είχε σπίτι της και επέστρεψε σταδιακά 13.500 δικογραφίες!» είπε ο κ. Καλούδης, τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα.

 «Δεν έχουν καταγραφεί αυτές, δεν έχουν καταχωρηθεί, δεν έχει εξακριβωθεί 100% εάν έχουν παραγραφεί όλες οι δικογραφίες ή κάποιες μπορούν να διασωθούν. Σε αυτές περιλαμβάνονται πλημμελήματα και κακουργήματα και δεν είναι πρόσφατες, ανάγονται έως 18 χρόνια πίσω», κατήγγειλε ο δικηγόρος, εκτιμώντας πως οι περισσότερες δικογραφίες έχουν παραγραφεί χωρίς ποτέ να δικαστούν.

Η συγκεκριμένη λειτουργός βρίσκεται στην Κέρκυρα, ενώ για το περιστατικό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και το συμβούλιο εφετών του νησιού έχουν διατάξει ανάκριση. Για την υπόθεση έχει οριστεί εφέτης ανακριτής.

——————

Ο Αρειος Πάγος απέλυσε 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση απόφασης

Επιτέλους, η Δικαιοσύνη απολύει τα… παράσιτά της: Ο Άρειος Πάγος έδιωξε ακόμη δυο δικαστές, 15 έως τώρα. Από την πειθαρχική ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν επτά δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.

Στην πειθαρχική ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 9 δικαστές, στο βαθμό του πρωτοδίκη. Από τους εννέα παραπεφθέντες δικαστές, οι επτά απολύθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα, η μία κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει, καθώς το θέμα των καθυστερήσεων ήταν παροδικό και ήδη το μεγαλύτερο μέρος του έχει ξεπεραστεί, και η μια υπόθεση αναβλήθηκε για λόγους υγείας της ελεγχόμενης δικαστικής λειτουργού.

Από τους επτά δικαστές που απολύθηκαν, οι τρεις δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που επιτάσσει η Δικαιοσύνη και για το λόγο αυτό ζήτησαν να απολυθούν και να διοριστούν σε υπηρεσία του δημοσίου τομέα, όπως έχουν την δυνατότητα από το νόμο. Ομόφωνα η πειθαρχική ολομέλεια αποφάσισε την οριστική απόλυση των τριών, και τον διορισμό τους στο Δημόσιο.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που δήλωσαν ότι επιθυμούν να απολυθούν είχαν μεγάλες καθυστερήσεις. Στην μία περίπτωση, πρωτοδίκης είχε 5 πειθαρχικές ποινές και της είχαν αφαιρεθεί 400 υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν 86 δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν ασκηθεί πειθαρχικές αγωγές και παρ΄ όλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχίζονταν.

Για έναν από τους εγκαλούμενους δικαστές που είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι «οι αποφάσεις του δεν βλέπονται» και προσέθεσε: «Οι αποφάσεις του είναι πρόχειρες, επιγραμματικές, χωρίς αιτιολογία, υπάρχουν αποφάσεις του μόλις των τριών σειρών». Ακόμη, ο κ. Πλιώτας ανέφερε για τον ίδιο δικαστή, ότι βρίσκεται «στα ακραία όρια της αμέλειας και δεν επαρκεί ούτε για τον δημόσιο τομέα». Ο εν λόγω πρωτοδίκης είχε σε βάρος του επτά πειθαρχικές αποφάσεις, του είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμό και προσωρινή παύση. Τελικά απολύθηκε.

Γυναίκα πρωτοδίκης είχε δύο μεταπτυχιακά και μιλούσε δυο ξένες γλώσσες. Παρ΄ όλα αυτά, μέσα σε ένα χρόνο δημοσίευσε μόνο 10 αποφάσεις και καθυστερούσε 3 χρόνια και 3 μήνες να δημοσιεύσει αποφάσεις που αφορούσαν πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και σε μία περίπτωση έκανε 4 χρόνια να δημοσιεύσει μια απόφαση, ενώ είχε 154 εκκρεμείς υποθέσεις. Ακόμη, της είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 2 μηνών και 10 ημερών. Η εν λόγω πρωτοδίκης επικαλέστηκε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός, ότι η μητέρα της παρουσίαζε προβλήματα υγείας και δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο να τη βοηθήσει.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κατ΄ αρχάς της απάντησε ότι όλοι έχουμε προβλήματα, είτε οικογενειακά, είτε με τους γονείς μας, αλλά τα επιλύουμε χωρίς να επιβαρύνεται η δικαστική μας πορεία και προσέθεσε: «Έχετε φανταστεί εκτός του ατόμου σας και της μητέρας σας, πόσες χιλιάδες άτομα, όπως είναι δικηγόροι, διάδικοι, μέλη πειθαρχικών συμβουλίων και άλλοι, ταλαιπωρήθηκαν επί σειρά ετών, όταν κάνετε 4 χρόνια να εκδώσετε μια απόφαση». Τελικά, μετά και από σύμφωνη γνώμη του κ. Πλιώτα, η πειθαρχική ολομέλεια αποφάσισε την οριστική απόλυσή της και το διορισμό της στο Δημόσιο.

Παράλληλα, η προϊσταμένη του πρωτοδικείου της Πελοποννήσου, κατέθεσε σε βάρος γυναίκας δικαστικού λειτουργού, μήνυση για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων, καθώς δεν παρέδιδε τις δικογραφίες που είχε στα χέρια και της είχαν αφαιρεθεί με πράξη της προϊσταμένης, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που είχε. Η εν λόγω πρωτοδίκης είχε περίπου 200 εκκρεμείς υποθέσεις και της είχαν επιβληθεί με πειθαρχικές αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών οργάνων χρηματικά πρόστιμα και επίπληξη.

Ο κ. Πλιώτας στην πρότασή του για την εν λόγω πρωτοδίκη, είπε ότι σε όλη τη δικαστική διαδρομή της έχει καθυστερήσεις και πρέπει να επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης. Η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή από την πειθαρχική ολομέλεια.

Τέλος, πρωτοδίκης της Βόρειας Ελλάδας είχε εκκρεμείς περίπου 200 υποθέσεις, και μάλιστα σε μερικές εξ΄ αυτών είχε επέλθει παραγραφή των αδικημάτων. Ακόμη, σε βάρος του είχε επτά πειθαρχικές αποφάσεις για σημαντικές καθυστερήσεις, ενώ κρίθηκε μη προακτέος για το λόγο αυτό.

Από την εισηγήτρια αρεοπαγίτη, προτάθηκε να απολυθεί οριστικά λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειάς του, κάτι για το οποίο συμφώνησε ο κ. Πλιώτας και επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μεμονωμένο γεγονός η περίπτωση εισαγγελέως, η οποία είχε 3.010 καθυστερήσεις υποθέσεων

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μεμονωμένο γεγονός η περίπτωση εισαγγελέως, η οποία είχε 3.010 καθυστερήσεις υποθέσεων

Ο Αρειος Πάγος απέλυσε 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση απόφασης

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) χαρακτηρίζει μεμονωμένο γεγονός την οριστική απόλυση Εισαγγελέως Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες εκ των οποίων τις 950 τις είχε σε δύο φιλικά της σπίτια, ενώ 153 αγνοούνται ακόμα.

Παράλληλα, η ΕΕΕ επισημαίνει ότι οι οποιεσδήποτε άλλες γενικεύσεις επί του θέματος αυτού, «πλήττουν την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης».

Όπως είναι γνωστό, κατά την τελευταία, 3η κατά σειρά, Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εκτός από την εν λόγω εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις 3.010 καθυστερήσεις, η οποία απολύθηκε και δεν της παρασχέθηκε το δικαίωμα να απασχοληθεί στον δημόσιο τομέα, επιβλήθηκε ακόμη προσωρινή παύσης 6 μηνών σε άλλη μία εισαγγελέα Πρωτοδικών. Η συγκεκριμένη δικαστικός όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου απουσίασε αυθαίρετα και κατά επανάληψη.

Παράλληλα αναβλήθηκε -παρά την εισήγηση για οριστική παύση- ο πειθαρχικές έλεγχος αντεισαγγελέα Πρωτοδικών για ανεπάρκεια, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων.

Ακόμη, η ΕΕΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αξιόπιστο το σύστημα επιθεώρησης των δικαστών και εισαγγελέων και ότι για «την αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών» είναι η ίδια η Δικαιοσύνη και «όχι όσοι, εξωθεσμικά και για λόγους εντυπωσιασμού, «αγκομαχούν» να υποδείξουν και επιβάλουν άλλους τρόπους αξιολόγησης και απόδοσης ευθυνών».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωσης της ΕΕΕ, έχεις ως εξής:

«Με αφορμή την επιβολή ποινής οριστικής παύσης σε εισαγγελικό λειτουργό με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ασκούν το λειτούργημά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναλώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους, πολλές φορές στα όρια της αντοχής τους, για να ανταποκριθούν στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους και υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και το θεσμό της επιθεώρησης.

Η διαδικασία της αυτοκάθαρσης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα της εσωτερικής λειτουργίας της δικαιοσύνης, γι’ αυτό και το εφαρμοζόμενο μέχρι σήμερα αξιόπιστο σύστημα επιθεώρησης και επιβολής πειθαρχικών ποινών ήταν και είναι σε θέση να αποβάλει τους ανεπαρκείς και όσους παραβαίνουν τα καθήκοντά τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισαγγελικοί λειτουργοί επωμίστηκαν το βάρος και τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεων τέως πλέον συναδέλφου, διεξήγαγαν σημαντικές και σε βάθος έρευνες για την αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πειθαρχικών παραβάσεων, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους της δικαιοσύνης των διαδίκων.

Επομένως η συναγωγή αβάσιμων συμπερασμάτων και οι οποιεσδήποτε γενικεύσεις, με αφορμή το μεμονωμένο αυτό γεγονός που αποτελεί εξαίρεση, πλήττουν την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και αμαυρώνουν την προσπάθεια του συνόλου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που ασκούν ευσυνείδητα το καθήκον τους.

Τονίζουμε δε ότι η ίδια η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια για την αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και διαθέτει, όπως διαχρονικά αποδεικνύει, τον εσωτερικό μηχανισμό ελέγχου και απόδοσης ευθυνών για τυχόν υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις των λειτουργών της και όχι όσοι, εξωθεσμικά και για λόγους εντυπωσιασμού, «αγκομαχούν» να υποδείξουν και επιβάλουν άλλους τρόπους αξιολόγησης και απόδοσης ευθυνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged