«Η Δική μας Πόλη»: Να καταστήσουμε κέντρο του ενδιαφέροντός μας τα παιδιά

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Η σημερινή μέρα (20/11) είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου, καθώς η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την επέτειο υπογραφής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) και έχει επικυρωθεί από όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με τη Διακήρυξη τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών αφορούν στην εκπαίδευση, στην  υγεία και στην πρόνοια, στην ψυχαγωγία, την ελευθερία έκφρασης απόψεων, στην προστασία από τις κακοποιήσεις, τις εκμεταλλεύσεις, το ρατσισμό, τη διάκριση και την εγκατάλειψη.

Παρ’ όλα αυτά, εκατομμύρια παιδιά στερούνται των βασικών αναγκών  σε στέγη, διατροφή, ρουχισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση, υφίστανται βία και παρενοχλήσεις και υποφέρουν από πολέμους πολλών μορφών.

Επομένως, πρόκειται για μία θεωρητική διακήρυξη κι έναν ευσεβή πόθο. Γι αυτό για πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι και να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων τους, να καταστήσουμε κέντρο του ενδιαφέροντός μας τα παιδιά, γιατί αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας και πρέπει να το στηρίξουμε.

Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»

Μοιραστείτε το:
Tagged