Η αποθέωση της υποκρισίας των Κροίσων & Τα “ανδραγαθήματα” του φαρμακοβιομηχάνου

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:
ο Χάντζος ήταν «ανασφάλιστος», κατά παρέκκλιση στοιχειωδών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας που όσοι τους παρέβησαν υπέχουν και ποινικών ευθυνών

Ο «γιαλαντζί» πατριώτης που τον ταΐζει η «Βέρμαχτ» των LIDL και ενδιαφέρεται για την «απελευθέρωση» της πατρίδας! Το συμφέρον της τσέπης του υπεράνω των συμφερόντων του πονεμένου Λαού

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι απότοκος προσωπικών εμπειρικών συμπερασμάτων για το νεαρό φαρμακοβιομήχανο, γόνο μιας ιστορικής οικογένειας Ελλήνων πατριωτών (με όλη την κυριολεξίας της λέξης), οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο. Και στο επίπεδο των αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους (ΒΙΑΝΕΞ) αλλά και στον τομέα της φιλανθρωπίας (είναι γνωστό ότι ειδικά ο πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος αλλά και τα άλλα δύο αδέρφια της οικογένειας, έχουν βοηθήσει φτωχούς και κατατρεγμένους ανθρώπους). Φαίνεται όμως ότι ο λαός είναι πάντα θυμόσοφος. «Από το ρόδο βγαίνει αγκάθι και από το αγκάθι βγαίνει ρόδο» και αυτό φαίνεται να ισχύει (έστω και κατά προσέγγιση) για τον υιό, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Από πολιτικός παλάντζας, φλογερός υπερ-πατριώτης

Οι ανύπαρκτες ιδεολογικές τοποθετήσεις του εν λόγω έλληνα επιχειρηματία(όπως συμβαίνει και με άλλους πολλούς), παλαντζάρουν αναλόγως με το βάρος της τσέπης του. Όταν ευνοείται επιχειρηματικά είναι Δεξιός, όταν ο Σαμαράς ευνοεί μέσω του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη (τον οποίο ο κύριος Δημήτρης είχε επισκεφθεί πολλές φορές στο γραφείο του με τον χαρτοφύλακα του και είναι άξιον απορίας το τι έχουν συζητήσει εκτός από την ατάκα του, «εξαιτίας σου έχω χάσει πάνω από 6 εκ ευρώ»), τα ισραηλινά γενόσημα της Teva, υποστηρίζει τον Τσίπρα, όταν ο Τσίπρας ευνοεί κι αυτός το Μνημόνιο, την παραμονή στο ευρώ και την άνθηση των πολυεθνικών στην Ελλάδα, ξαναγίνεται σκληρός πατριώτης, όταν ο Τσίπρας τον υποδεχτεί και του μιλήσει με γλυκά λόγια, ξαναγίνεται Συριζαίος. Ιδεολογία, κατά το δοκούν και δημόσια πάντα ενδεδυμένος με το ακριβό κοστούμι των εθνικο-πατριωτικών και εθνικο-απελευθερωτικών απόψεων. Για το κωμικό «πατριωτικό» προφίλ του Γιαννακόπουλου, έχουν φροντίσει να γράψουν συστημικά ΜΜΕ που φαίνεται ότι τον υπεραγαπούν.

 

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«…Θέση κατά των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας πήρε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ κ Δημήτρης Γιαννακόπουλος …Μία και σημαντική και ενδιαφέρουσα προοπτική για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή… Η ιστορία με πολύ παρασκήνιο αρχίζει όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανοίγουν την αγορά του φαρμάκου με τη γενόσημα. Η ΒΙΑΝΕΞ είχε στηρίξει την στρατηγική των πωλήσεων στα πρωτότυπα φάρμακα κάνοντας συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Όμως ο προσανατολισμός της στα πρωτότυπα δεν τις άφησε χρόνο να προετοιμαστεί έγκαιρα στη νέα αγορά των γενοσήμων. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 380 εκατ. ευρώ το 2009. Η αλλαγή κανόνων του παιχνιδιού στην αγορά και οι πρωτοβουλίες των προηγούμενων υπουργών Υγείας θεσμοθετώντας τη συνταγογράφηση των γενοσήμων και την αλλαγή τιμολόγησης αλλάζουν άρδην το χάρτη των πωλήσεων των φαρμάκων. Μετά από τέσσερα χρόνια οι πωλήσεις της ΒΙΑΝΕΞ πέφτουν στα 211,37 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στον ισολογισμό της εταιρείας εμφανίζονται πωλήσεις προϊόντων συνολικής αξίας 93,5 εκατ. ευρώ οι οποίες αφήνουν μια μικρή προμήθεια στην εταιρεία. Μπορεί να γίνει ο φαρμακοβιομήχανος της δραχμής με την άδεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, μετά το ανοιχτό αλλά όχι ειλικρινές(όπως έδειξαν οι εξελίξεις) ΟΧΙ του επιχειρηματία στο δημοψήφισμα του 62%, το οικονομικό site, bankingnews.gr. Εμείς θα προσθέταμε και κάτι ακόμα. Εάν η Ελλάδα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, πιθανόν ο κ.Γιαννακόπουλος να μπορέσει με τα τσουβάλια ευρώ που διαθέτει να εξαγοράσει σε μία εβδομάδα τη μισή Ελλάδα. Αυτό στην Κατοχή λεγόταν «μαυραγοριτισμός» και ο φέρελπις φαρμακοβιομήχανος πιθανόν να ονειρεύεται να έρθει στη θέση εκείνων που κάποτε κατηγορούσε. Των προγόνων των μισητών του αντιπάλων στον αθλητισμό, των αδερφών Αγγελόπουλων, οι οποίοι (πρόγονοι) πουλούσαν στα πέτρινα χρόνια της γερμανικής θηριωδίας- τότε που οι νεκροί από την πείνα στοιβάζονταν στα φορτηγά- συρματοπλέγματα στους Ναζί. Ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να βγάζεις λεφτά. Αυτοί είναι οι άτεγκτοι και απάνθρωποι νόμοι του κεφαλαίου. Αυτοί είναι οι νόμοι όσων διαχειρίζονται το κεφάλαιο και την εργατική δύναμη των «δουλοπαροίκων».

Ο κύριος Δημήτρης και ο κύριος Τάκης Μπαλτάκος

Τάκης Μπαλτάκος

Για τον κυκλοθυμικό «κύριο Δημήτρη», έχει γράψει και άλλο συστημικό μέσο: «Ο τελευταίος «ισχυρός» που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στον δρόμο για… την Κουμουνδούρου είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομηχάνου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο υιός Γιαννακόπουλος έχει τη φήμη ενός επιχειρηματία αγανακτισμένου με το Μνημόνιο, το οποίο ερμηνεύει ως μια πράξη προδοσίας και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Οι απόψεις του αυτές καθώς και η παραδοσιακή φιλία του ιδίου και της οικογενείας του με τον πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου(και διαχρονικού νομικού συμβούλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός) Τάκη Μπαλτάκο έκαναν πολλούς να διαδίδουν ότι ενδεχομένως υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αισθάνθηκε πως οφείλει να αποσαφηνίσει μέσω κύκλων του ότι δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με τον κ. Μπαλτάκο και ότι «η μοναδική λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Ορισμένοι εκτιμούν ότι η «ανατοποθέτηση» της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες». Αυτά έγραφαν. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ο κύριος Μπαλτάκος όντως είναι ο «δεύτερος πατέρας» του νεαρού επιχειρηματία. Ο αποκαλούμενος «Εφιάλτης», λόγω του ομώνυμου βιβλίου του για την ιστορία της Ελληνικής Δεξιάς στην Ελλάδα, αποτελεί για τον «κύριο Δημήτρη» τον ανίκητο «διαχειριστή κρίσεων» στα κατά καιρούς προβλήματα που έχει με τη δικαιοσύνη. Ο κ. Μπαλτάκος είναι γνωστό άλλωστε ότι διαθέτει «πείρα» και «πειθώ», γνωριμίες και καλές δημόσιες σχέσεις με παράγοντες και δικαστές ώστε να «διευθετεί» με πολλούς τρόπους(όπως αναφέρει με δηλητηριώδη τρόπο η πιάτσα)τα όποια στραβοπατήματα στο ακροατήριο. Για όλα αυτά νομίζουμε ότι ξέρει πιο καλά από όλους, ειδικά για τον βίο και την πολιτεία Μπαλτάκου, ένας πρώην συνοδοιπόρος του. Ο γνωστός ποινικολόγος, Βασίλης Καπερνάρος που από όσα μαθαίνουμε δεν λέει και τις καλύτερες κουβέντες για την ιδεολογική του συνέπεια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, όπως έλεγε και ο Κίπλινγκ. Όσο για τις σχέσεις του κ.Γιαννακόπουλου με τη «Χρυσή Αυγή», η εκτίμηση μας από το ρεπορτάζ είναι ότι ο επιχειρηματίας που κάποτε αποκαλούσε την ηγεσία της Ακροδεξιάς «φασίστες που δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του γιατί κάνουν πολύ κακό στα συμφέροντα του», εξακολουθεί ως άποψη να ισχύει και σήμερα. Εκτός κι αν ο ίδιος επιθυμεί να το διαψεύσει.

Ο «υπερπατριώτης» και τα LIDL της «Βέρμαχτ»

 Αιφνιδίασε το πανελλήνιο, ανατάραξε τις αμιγώς ελληνικές εταιρείες και σόκαρε καταναλωτές που κάνουν μποϊκοτάζ στα βρωμερά γερμανικά προϊόντα, η εμπορική ανεκτικότητα του υπερπατριώτη Γιαννακόπουλου στις διαφημιστικές καταχωρήσεις της κατάπτυστης γερμανικής ναυαρχίδας των super market LIDL, στο site newsbomb.gr, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα του, καθώς υπάγεται στην εταιρεία DPG. Η εν λόγω ενημερωτική ιστοσελίδα χαμηλής αναγνωσιμότητας και ανύπαρκτου πολιτικού διεμβολισμού(γνωστός δικαστικός έλεγε πρόσφατα ότι την διαβάζουμε για να γελάμε με τον Γιαννακόπουλο που επιτίθεται μανιωδώς σε έντιμους δικαστές και τραπεζίτες επειδή δεν του κάνουν τα χατήρια και δεν του δίνουν διαφήμιση), έγινε ουσιαστικά αποκρουστικός τοίχος για να διαφημίζουν τα LIDL τη σαβούρα που δίνουν στον κόσμο με υψηλές τιμές αλλά και για να προπαγανδίζουν την τεράστια απάτη που έκαναν με την λεγόμενη «απορρόφηση του ΦΠΑ», όπως διαφημίζουν ανερυθρίαστα σε μια υπόθεση η οποία έχει πάει στη Γραμματεία Καταναλωτή κι αν υπάρχει κράτος θα πρέπει τα LIDL να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Στο δρόμο με 4 παιδιά

Τελευταίο ψηφιδωτό στο ογκώδες ρεπορτάζ για τον θυμώδη επιχειρηματία με τη μεγάλη πατριωτική και σπουδαία καρδιά, η άκομψη, απολίτιστη και κυρίως βάρβαρη απόλυση εν μέσω καλοκαιριού του βασικού πρωταγωνιστή των επιτυχιών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Του αθλητίατρου και ικανότατου γιατρού, Σταύρου Χάντζου. Ο Χάντζος ήταν(κατά γενική ομολογία) διαχειριστής της σπουδαίας επικράτησης του Παναθηναϊκού κατά του «αιωνίου» του αντιπάλου, Ολυμπιακού, το καλοκαίρι του 2013, όταν μάλιστα είχε γίνει δέκτης ύβρεων αλλά και απειλών από συγκεκριμένους παράγοντες που δεν είχαν δει με καλό μάτι την άνετη επικράτηση με 3-0. Επίσης, βοήθησε την ομάδα για τους τίτλους του 2014 και παρέχει συνεχείς υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό από τις 21/10/1996. Είναι ένας από τους λιγοστούς που έχει δει(και ξέρει μοναδικές λεπτομέρειες)για την παρέλαση των αστέρων από την ιστορική ομάδα(συμβόλαια, ποσά, ίντριγκες, παρασκήνια, ακριβή αλήθεια για τις μεταγραφές)ενώ κατέχει όλους τους ιατρικούς φακέλους για την πραγματική φυσική κατάσταση της «περιουσίας» της επιχείρησης. Αντί για «ευχαριστώ» οι υπεύθυνοι της εταιρείας του κ.Γιαννακόπουλου, φρόντισαν να τον ανταμείψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δεκέμβριο του 2011μέχρι τις 31/3/2014 ο Χάντζος ήταν «ανασφάλιστος», κατά παρέκκλιση στοιχειωδών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας που όσοι τους παρέβησαν υπέχουν και ποινικών ευθυνών. Το καθεστώς της «γαλέρας» από το νομιμόφρονα υπερπατριώτη, έχει και συνέχεια, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Στον γιατρό της ομάδας, ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες ότι…απολύεται. Δεν του κατεβλήθη ο μισθός Ιουλίου, δεν του έχει γίνει καμία καταγγελία της αδιάλειπτης εργασιακής του προσφοράς(καταγγελία σύμβασης)και η επιχείρηση του υπερπατριώτη, αρνείται να του καταβάλει την αποζημίωση των 19 ετών. Ο γιατρός Σταύρος Χάντζος είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην επιχείρηση του ανθρώπου που ήθελε κάποτε «να τσακίσει τη διαπλοκή» και να σπάσει τα δεσμά της καθεστωτικής και διαπλεκόμενης ενημέρωσης.

Πηγή: makeleio.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged