Ηλίθιοι πολιτικά και κυρίως εγκληματικά ιδεολήπτες οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Οι εγκληματικές ιδεοληψίες του Σύριζα, ζουν ακόμα

Σίγουρα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019, έχει ελαφρύνει λίγο ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική κοινωνία ρίχνει ματιές πίσω στο παρελθόν. Το γεγονός ότι η καθημερινότητα των πολιτών έχει καθαρίσει από τον θόρυβο των δηλώσεων των στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου, αρκεί από μόνο του, για να έχει φέρει τα μυαλά μας στη θέση τους.

Κι εκεί που νομίζαμε πως είχαμε ξεμπερδέψει εντελώς με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και τους τσαρλατανισμούς, τις βαριές ιδεολογικές εμμονές και τις παγωμένες πέραν του αιώνος επαναστατικές ονειρώξεις, ήρθε η συνέντευξη του αποτυχόντος Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σύριζα, για να μας υπενθυμίσει ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

Η ηγετική ομάδα του Σύριζα είναι παρούσα και εξακολουθεί να υποστηρίζει το “δίκαιο” των θεωρήσεων της και των πρακτικών της, που διέλυσαν την οικονομία και κόντεψαν να πετάξουν όλη την χώρα στα βράχια.Β

Η παρακολούθηση της τηλεοπτικής συνέντευξης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σύριζα – Ανελ, έμοιαζε με διήθηση σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ακούσαμε λοιπόν, όσον αφορά στις εξελίξεις με την Τουρκία, ότι είναι λογικό να ανησυχεί κανείς και να προβληματίζεται και ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην οδηγηθούμε σε πανικό. Κι αυτά, τα λένε όσοι υποστήριζαν πως έπρεπε να πάρουμε το ρίσκο μας με την Τουρκία, όσοι αρνιόντουσαν την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων και όσοι άνοιγαν συζήτηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, άνευ ατζέντας και γραμμής.

Υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος, ότι χρειάζεται σταθερή στρατηγική, ψύχραιμη αντιμετώπιση και να μην είμαστε δεδομένοι σε κανέναν. Ο άνθρωπος που πρόθυμα αγκαλιαζόταν με τους Ρώσους, με τους Ιρανούς, με τους Κινέζους και με τους δικτατορίσκους της απανταχού της γης, εγκαλεί την κυβέρνηση για τις νέες ευρείες συμμαχίες που κτίζει, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις μικροπιστώσεις, υπενθύμισε το όραμα του για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, με άξονα την Τράπεζα Αττικής με τα βοσκοτόπια και τα αμνοερίφια της Ιθάκης και τον γνωστό συριζαίο εργολάβο που άφησε τρύπα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στους ισολογισμούς της τράπεζας, μέσα σε πέντε χρόνια.

Υποστήριξε ότι το 2015 ο Σύριζα αποτελούσε επιλογή της κοινωνίας, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταρρεύσει, λησμονώντας το γεγονός ότι ο Σύριζα καθημερινά έκαιγε την Αθήνα, παρέλυε το κέντρο της πόλης και εκβίαζε νυχθημερόν με αποκορύφωμα το θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας. Και όλα αυτά έγιναν, διότι σε διαφορετική περίπτωση, “θα ήταν μια προδοσία στο κίνημα το λαϊκό που μας έσπρωχνε να προχωρήσουμε”. Β Ένοιωθε λέει, ότι η κυβέρνηση Σύριζα δεν είχε χάσει ποτέ τον έλεγχο της χώρας. Δήλωσε, πως το 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου ήταν πιο προετοιμασμένη από ότι είναι η ΝΔ σήμερα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι η ιστορία θα δικαιώσει την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου για το 2015. Αρνήθηκε, ότι η κυβέρνηση ζούσε μέσα σε μια αυταπάτη, όπως είχε παραδεχθεί ο τότε πρωθυπουργός. Και μην μπερδεύεστε, ο πρώην αντιπρόεδρος είναι το ίδιο πρόσωπο που υποστήριζε με σοβαρότητα και πειστικότητα, ότι θα καταργούσε τα capital controls στους πρώτους μήνες του 2016.Β

Βίωνε, όπως ανέφερε, ότι η ηγετική ομάδα είχε ένα σχέδιο, το οποίο είχε δομικές αντιφάσεις. Και συνέχισε αυτολεξεί: “Aπό μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το ‘17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες ‘και τώρα τί κάνω που είμαι μόνος;’. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα Β και λες ‘για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή’;”

Ο πρώην αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ, δικαιολόγησε τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του εν έτει 2020, με βάση τον λενινιστικό τρόπο κατάληψης της εξουσίας από τους μπολσεβίκους το 1917. Όλο αυτό θα μπορούσε να αποτελεί νούμερο για το Δελφινάριο, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε επίσης να είναι απλά φαιδρό ή και γραφικό, αλλά δεν είναι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι βαθιά αμετανόητοι και επικίνδυνοι, διότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα το βάρος των επιπτώσεων των πράξεων τους, στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, παραμένοντας καθηλωμένοι και όμηροι των εφηβικών εγκληματικών Β ιδεοληψιών τους. Β

Κωνσταντίνος Χαροκόπος: Οικονομικός αναλυτής, με ειδίκευση στο σχεδιασμό σύνθετων επενδυτικών στρατηγικών

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged