Ηθοποιός ζητούσε την παραίτηση Μενδώνη για τον Λιγνάδη – Διώκεται για 4 βιασμούς ανηλίκων – Υποκρισία ή Φαιδρότητα;

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Για τέσσερις βιασμούς κατηγορείται ο ηθοποιός που πέρυσι ζητούσε την παραίτηση Μενδώνη για τον Λιγνάδη Υποκρισία; Φαιδρότητα; Τοξικότητα; Το όνομα του κατηγορούμενου ηθοποιού ήταν μεταξύ των άνω των 1.238 υπογραφών που πριν από 11 μήνες αξίωναν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, λόγω της υπόθεσης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2021, το όνομά του εμφανιζόταν ανάμεσα σε αυτά 1.238 ηθοποιών που –με κοινό τους κείμενο– ζητούσαν την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που ως γνωστόν κατηγορήθηκε για βιασμούς.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ασκήθηκε στον ίδιο ποινική δίωξη για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση. Ο λόγος για τον ηθοποιό Λ.Φ., έναν από τους 1.238 υπογράφοντες το κείμενο κατά της Μενδώνη, το οποίο μετά έγινε σημαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια πολιτικά φαιδρή και τοξική προσπάθεια να συνδέσει τη ΝΔ με τους βιασμούς και τους θύτες του #MeToo.

O ίδιος εμφανιζόταν εξάλλου στα social media ως διαπρύσιος επικριτής κάθε κυβερνητικής πολιτικής και φυσικά υμνητής του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς.

Τότε ο βιασμός ήταν των «κακών Δεξιών», τώρα;

Σε βάρος του Λ.Φ. είχαν γίνει τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, ανάμεσά τους και από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, και την αδελφή της. Οι δύο αδελφές καταγγέλλουν τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, όταν αμφότερες ήταν ανήλικες –η μία 15 και ή άλλη 14 ετών.

Τον περασμένο Ιούλιο κατατέθηκε και νέα μήνυση σε βάρος του 40χρονου, επίσης από γυναίκα ηθοποιό, για να ακολουθήσει μία ακόμη, από 28χρονη που υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό που διώκεται ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Μετά την άσκηση της δίωξης, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Αποκάλυψη-σοκ για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό: Ξαναβίασε 14χρονη, λίγη ώρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της

Ποινική δίωξη για βιασμό και σε βάρος πέμπτου ηθοποιού ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα θύματα, τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δύο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρεται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό», μία από τις καταγγέλλουσες είναι ηθοποιός που κάνει μεγάλη διεθνή καριέρα.

Φίλη του θύματος, της γνωστής δηλαδή ηθοποιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε στην αποκάλυψη πως η καταγγέλλουσα «είχε βρει πάρα πολλά κορίτσια που είχαν υποστεί βιασμό και κακοποίηση από εκείνον, όμως είτε δεν ήταν έτοιμες να μιλήσουν είτε δεν είχαν χρήματα για δικηγόρο και δεν προχωρούσαν σε καταγγελίες. Η ηθοποιός θορυβήθηκε ότι η υπόθεση δεν θα πάει καν σε δίκη. Προσέγγισε ξανά τα κορίτσια, κάποιες συνέχισαν να λένε ”όχι” γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κυνηγήσουν αλλά και λόγω της άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης. Η ίδια, προσφέροντάς τους οικονομική στήριξη, αλλά και τη διατήρηση της ανωνυμίας τους, τις έπεισε. Δύο κοπέλες τελικά κατέθεσαν μήνυση τον Ιούλιο του 2021 και έτσι ασκήθηκε η δίωξη για τους βιασμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό», ο ηθοποιός ζούσε μέχρι το 2014 στην Ελλάδα και έκτοτε μετακόμισε στην Αμερική, όπου εργαζόταν ως καθηγητής υποκριτικής και είχε συγκρότημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «το Πρωινό», ο συνήγορος των 4 μηνυτών του ηθοποιού για βιασμό ανέφερε αρχικώς πως «μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αναφορά των πληροφοριών που μετέδωσε η εκπομπή σας, πως αναμένει ανανέωση της βίζας του για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και πρέπει εισαγγελέας και ανακριτής να εκδώσει απαγόρευση εξόδου του ηθοποιού από τη χώρα».

Όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής, σχετικά με τις καταγγελίες, αυτές έγιναν από δύο αδελφές και άλλα δύο κορίτσια, ενώ υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις με σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών, που δεν υπάγονται στο σημείο του βιασμού, αλλά ενέχονται στο πλαίσιο της σεξουαλικής παρενόχλησης, τονίζοντας πως «είναι πάνω από 7-8 οι περιπτώσεις, σε μια διαχρονική πορεία. Η τελευταία καταγγελία έγινε το καλοκαίρι του 2021».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο καταγγελλόμενος διατηρούσε σχέση με τη μία αδελφή, όταν ήταν 15 ετών ανήλικη. Οι κακοποιητικές συμπεριφορές έγιναν εντός της σχέσης. Η δεύτερη αδελφή, που ήταν 14 ετών την περίοδο που δέχθηκε τον βιασμό και την κακοποιητική συμπεριφορά, δεν είχε την παραμικρή συναινετική επαφή με τον κατηγορούμενο».

Αποκαλύπτοντας ότι η 14χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ο δικηγόρος τόνισε: «Εξαιτίας της πλευράς του κατηγορουμένου παρ’ ολίγον να είχαμε ένα τραγικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, σώθηκε η 14χρονη από την αδερφή της την τελευταία στιγμή». «Το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι την ημέρα που έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας, ο κατηγορούμενος ήρθε σπίτι και επανέλαβε την ίδια συμπεριφορά σε μία κοπέλα που ήταν λιπόθυμη από την απόπειρα αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλέστηκε το ρεπορτάζ, «ο ηθοποιός αρνείται στο σύνολό τους τις πράξεις βιασμού τις οποίες του αποδίδουν οι 4 γυναίκες, επισημαίνοντας ότι όλες οι σεξουαλικές συνευρέσεις είχαν συναινετικό χαρακτήρα. Μάλιστα, προς υπεράσπιση του εαυτού του, κατέθεσε 1.800 σελίδες με τυπωμένα μηνύματα και email τα οποία λάμβανε από τις μηνύτριες ακόμη και με τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλαν στις Αρχές».

Ο ηθοποιός που καταγγέλλεται για βιασμό κατά συρροή, ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη!

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά ηθοποιού, σε βαθμό κακουργήματος, για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, προχώρησε χθες, Πέμπτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ωστόσο, ο ίδιος αυτός άνθρωπος, ο ηθοποιός Λ.Φ., τον Μάρτιο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο που ζητούσε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη!

Με αναρτήσεις του, μάλιστα, στα social media καταφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης, ενώ σε ανάρτησή του έγραφε «Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Σε βάρος του ηθοποιού είχαν κατατεθεί καταγγελίες από τέσσερις γυναίκες. Η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Δύο από τις καταγγέλλουσες είναι αδελφές, εκ των οποίων η μία είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα. Στις καταγγελίες τους κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα άνδρα μεταξύ 2008 και 2014, ενώ ήταν ανήλικες -η μία 15 και η άλλη 14 ετών.

Η μικρότερη αδελφή έχει μάλιστα καταγγείλει ότι εξαιτίας του μηνυόμενου οδηγήθηκε σε ψυχολογική κατάρρευση και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της το 2012, διότι δεν άντεχε άλλο τη διαρκή φυσική και ψυχική κακοποίηση.

Οι δύο αδελφές έχουν δηλώσει βέβαιες ότι ο καλλιτέχνης έχει κακοποιήσει και άλλες γυναίκες, οι οποίες θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό χάρη στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πρόκειται για τον πέμπτο ηθοποιό που διώκεται ποινικά για σοβαρή υπόθεση σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Ένας από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλε ήταν ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων, που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Σημαντικός παράγοντας στην άσκηση της δίωξης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός η πολυετής δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να καλύπτει την επταετία 2008-2015, αλλά και ο αριθμός των καταγγελιών. Στη δικογραφία έχουν ενσωματωθεί μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση, αν και δεν περιλαμβάνονται στη δίωξη.

Μαρτυρίες βίας

Μία από τις δύο αδελφές έχει αναφέρει ότι γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε, και ούσα η ίδια μόλις 15 ετών κολακεύτηκε από το «ενδιαφέρον» που της έδειξε. «Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα, αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2008 ο 40χρονος τη βίασε πρώτη φορά μέσα στο διαμέρισμά του. «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…».

Η δεύτερη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε επίσης τον περασμένο Ιούλιο και προέρχεται από γυναίκα επίσης ηθοποιό, η οποία καταγγέλλει πως και εκείνη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο. Η πρώτη φορά, όπως αναφέρει, ήταν τον Απρίλιο του 2014 και η δεύτερη το φθινόπωρο του 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», αναφέρει στη μήνυσή της.

Τέλος, η τρίτη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο από 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013. Όπως αναφέρει, ο ηθοποιός θέλησε να τη βοηθήσει εν όψει εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», περιγράφει στη μήνυσή της. «Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

Πηγή: Protagon.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged