Ζητούνται πραγματικοί θεματοφύλακες για τους τραμπούκους της νέας εποχής

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Ζητείται πραγματικός θεματοφύλακας για τους τραμπούκους της νέας εποχής

Όσο η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αυστηρότερα τον τραμπουκισμό της νέας εποχής, τότε θα έχουμε από θεματοφύλακες της.. βλακείας μέχρι γυναικοκτονίες, δολοφονίες, και κάθε είδους εγκλήματα. Το αδιανόητο περιστατικό σε γυμνάσιο της Πιερίας, όπου οι αυτόκλητοι «θεματοφύλακες» συνέλαβαν, πέρασαν χειροπέδες και παρέδωσαν στην αστυνομία ένα γυμνασιάρχη, προφανώς επειδή ήταν υπέρ του εμβολιασμού, δείχνει ότι έχουμε ανέβει πίστα.

του Γιώργου Φιντικάκη

Το καμπανάκι χτυπά δυνατά και η πολιτεία πρέπει να κινηθεί απέναντι σε πάσης φύσεως αυτόκλητους τιμωρούς. Κάποτε, όχι πολύ παλιά, οι αρνητές έσερναν δασκάλες στα τμήματα, πήγαιναν στο αυτόφωρο εκπαιδευτικούς, κατέθεταν αιτήσεις για εκταφές νεκρών, συνέτασσαν μηνυτήριες αναφορές για εσχάτη προδοσία. Σήμερα, βάζουν χειροπέδες, απαγάγουν ανθρώπους, τους παραδίδουν στο αστυνομικό τμήμα. Αύριο θα κάνουν κάτι χειρότερο, θα εισβάλουν σε σχολεία, σε νοσοκομεία, θα απειληθούν ζωές.

Τα πράγματα δείχνουν να κινούνται εκτός ελέγχου και εντελώς λανθασμένα αντιμετωπίζονται ως γραφικοί όσοι κάνουν ό,τι και όπου θέλουν, περιφρονώντας νόμους και μέτρα. Το γραφικό της υπόθεσης, οι στολές, τα σήματα, ακόμα και τα αυτοσχέδια περιπολικά, είναι η μια πτυχή της υπόθεσης. Η άλλη αφορά την ουσία.

Έχουμε περάσει πλέον σε άλλα επίπεδα, όπως δείχνει το σημερινό περιστατικό. Του τραμπουκισμού, της σύλληψης και κακοποίησης πολίτη από κάποιους που η συμπεριφορά τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη σφαίρα του ψεκασμένου. Άλλωστε, αναζητώντας στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει κανείς ότι οι περίφημοι «θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος» δείχνει δομημένη οργάνωση, έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα και καλεί τους πολίτες να ξεσηκωθούν, κάνοντας εφόδους σε τράπεζες, σχολεία, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες.

Έως τώρα η πολιτεία δεν δείχνει να τους αντιμετωπίζει ανάλογα, φοβούμενη να πατήσει το φίδι στο κεφάλι. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει απέναντι στη νέα έκφραση βίας. Το έκανε πρόσφατα βάζοντας τέλος στο αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς που μηνύονται από αρνητές και επιβάλλοντας διετή φυλάκιση σε αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

Το πλαίσιο λοιπόν χρήζει περαιτέρω βελτίωσης. Απαιτείται αυστηρότερη αντιμετώπιση περιπτώσεων όσων απαγάγουν για «εσχάτη προδοσία» πολίτες και απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα επειδή (οι απαγωγείς ) θεωρούν ότι «καταλύουν το άρθρο 120 του Συντάγματος», δηλαδή την ακροτελεύτια διάταξη, που αναφέρει ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δεν μπορεί άλλο η πολιτεία να τους αφήνει να παίζουν ελεύθερα στο ιδεολογικό τοπίο που οι ίδιοι επιλέγουν. Η λέξη θεματοφυλάκας κινδυνεύει να χάσει την πραγματική της σημασία. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged