Ζαχαρίας Ζούπης: 4 απλές αλήθειες για το Υπερταμείο και τα δημοτικά ακίνητα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Kαι να που η συζήτηση για το Υπερταμείο και την δέσμευση ακινήτων του Δήμου απ΄αυτό κυριαρχεί στην προεκλογική περίοδο στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πρόκειται για καλό σημάδι, γιατί πρόκειται για μείζον θέμα να σου εντάσσουν με το έτσι θέλω ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο, ανάμεσα στα οποία και …σχολικά κτίρια!  Έχω ακούσει πολλά αυτές τις μέρες, όπως και με έχουν ρωτήσει πολλοί δημότες τι συμβαίνει.

Ορισμένες απλές αλήθειες:

  1. Η Υπόθεση Υπερταμείο συνιστά κορυφαίο θέμα. Μέσω αυτού υποθηκεύτηκε γα 100 χρόνια όλη η ακίνητη περιουσία της χώρας. Η κοινωνία δεν έχει αντιληφτεί περί τίνος πρόκειται και ακόμα και Υπουργοί ψάχνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Πολιτισμού πριν λίγες βδομάδες εμφανιζόταν να μην έχει σαφή εικόνα για το ποιοι αρχιαολογικοί χώροι εντάσσονται σ΄αυτό! Άκουσα τον Δήμαρχο κ.Χ. Βρετάκο στον ΣΚΑΙ κάτι να λέει για τις ευθύνες που έχουν  προηγούμενες  Κυβερνήσεις. Η δεν τα γνωρίζει καλά ή απλά κρύβει την αλήθεια επειδή είναι ο εκλεκτός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές . Καμία προηγούμενη Μνημονιακή Κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε να υποθηκευτεί η ακίνητη περιουσία της χώρας. Το έπραξε η « αριστερή» Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέα με τους ακροδεξιούς, εθνικολαικιστές των ΑΝΕΛ υπογράφοντας το αχρείαστο 3οΜνημόνιο με το οποίο η χώρα μπήκε σε διαρκές Μνημόνιο.
  2. Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση ενέταξε και ακίνητα των Δήμων. Συνολικά μιλάμε για χιλιάδες ακίνητα όλων των Δήμων σ΄όλη την χώρα ! Έτσι έγινε και στο Κερατσίνι. Είναι επίσης γεγονός, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα και έβγαλε μια καταδικαστική απόφαση, με επιμονή βασικά της Λαϊκής Συσπείρωσης ( Κ.Κ.Ε) .Αυτή είναι η αλήθεια.   Η Διοίκηση του Δήμου αποτελούμενη από στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΛΑΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακροβατούσε φραστικά σε κείμενο που να ικανοποιεί κατ΄αρχήν τους ίδιους. Καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν και εύκολο.
  3. Θα περίμενε κανείς, ο Δήμαρχος που μέσα από την διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ότι ο Δήμος μας θα γίνει προπύργιο αγώνα και άλλα φοβερά και τρομερά, θα αντιδρούσε με διάφορους τρόπους πέραν ενός ψηφίσματος, μιας προσφυγής στο ΣτΕ.  Δεν ενημέρωσε καν τους φορείς για αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση. Ουσιαστικά δεν αντέδρασε. Μπορεί να εκνευρίζεται ο κ. Χ. Βρετάκος όταν το ακούει, όμως η προσπάθεια να πάρει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ τον μεταμόρφωσε, τον οδήγησε σε υποχωρήσεις. Ενώ με ευκολία έχει κατηγορήσει στελέχη άλλων χώρων για μη αντίδραση σε σοβαρά θέματα , όπως ρυθμίσεις Μανιάτη για τον χώρο της Ανάπλασης ή την 1η άδεια στην OIL ONE, ξεχνάει ότι αυτά τα στελέχη άσκησαν γα εκείνα τα θέματα την σκληρότερη κριτική και δεν σιώπησαν, δεν συγκάλυψαν.
  4. Είναι απορίας άξιο ταυτόχρονα, ότι αυτό που λέει τώρα ο κ. Βρετάκος είναι ότι κάποιοι το θυμήθηκαν τώρα λόγω των εκλογών. Μα είναι απάντηση επί της ουσίας αυτή; Κατ΄αρχήν δεν το θυμήθηκαν όλοι τώρα. Μα και όποιος το θυμήθηκε τώρα, καλά έκανε. Τι θέλει δηλαδή ο κ. Χ. Βρετάκος; Να τον ρωτάμε πότε μπορούμε  να μιλήσουμε, να ασκήσουμε κριτική ; Μα όποτε θέλουμε, όποτε θέλει ο καθένας. Δεν το κατάλαβα.

Κατανοώ τον εκνευρισμό του κ. Βρετάκου που άλλα έλεγε και άλλα κάνει, που υποσχόταν αγώνες και τώρα ισορροπεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί λόγω της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φταίνε όμως όσοι μιλάνε. Φταίνε οι πολιτικές επιλογές του, πολύ περισσότερο που μερίδα του κόμματος που τον στηρίζει, τον πολεμάει με μεταμφίεση μέσω άλλου δήθεν ανεξάρτητου Συνδυασμού, ενώ παλιοί συντροφοί του δεν τον αναγνωρίζουν και τον αφήνουν. 

*Ζαχαρίας Ζούπης, Δημοτικός Συμβούλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ” ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ”

Μοιραστείτε το:
Tagged