Ευτελισμός δικαιοσύνης από τον ν.Παρασκευόπουλου: Πολίτες έπιασαν στη Γλυφάδα αλλοδαπό διαρρήκτη που έχει συλληφθεί 102 φορές

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Μας δουλεύουν οι πολιτικοί μας, ακόμη και ο κατά τα άλλα σοβαρός υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, που υποσχέθηκε  τροποποιήσεις  στον Ποινικό Κώδικα και ειδικότερα στις προβληματικές διατάξεις  του Νόμου Παρασκευόπουλου και σήμερα, αν και έχουν περάσει δύο σχεδόν χρόνια από  την υπουργοποίησή του, ποιεί την νύσσα μη πράττοντας τίποτα….

Αποτέλεσμα να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η εγκληματικότητα αλλοδαπών, «καλεσμένων» λαθρομεταναστών και όχι μόνο  των δικαιωματιστών της αριστεράς, τσιγγάνων, γύφτων και ρομά, αφού όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου, ναι αυτού του «σοφού» νομοθέτη  για τους θύτες, όχι, όμως για τα θύματα, τους επιτρέπει ή μάλλον επιβάλλει την ‘άμεση απελευθέρωσή τους, αμέσως μετά την σύλληψή τους για πολύ βαριά ποινικά αδικήματα…

Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν της Γλυφάδας, κατά το οποίο  πολίτες συνέλαβαν αλλοδαπό διαρρήκτη της πολυκατοικίας τους που διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές και είχε απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως παρά τις βαριές ποινές που του είχαν επιβληθεί με την τελευταία να είναι 8 χρόνια φυλάκισης. Ακόμη ποιο τραγικό, για το θέμα της πρόνοιας του ποινικού συστήματος και της επίσημης αντιεγκληματικής πολιτικής της χώρας, είναι ότι  σε καμία από τις ποινές για κακουργηματικές πράξεις που του επιβλήθηκαν δεν υπήρξε ως συν-ποινή η υποχρεωτική απέλασή του στην χώρα από την οποία ήλθε λάθρο ή νόμιμα…

Κατά τα άλλα ο υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, ακόμη ψελλίζει ότι θα διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, κάτι που επαναλαμβάνει κάθε φορά που  κάποιο από τα ειδεχθή εγκλήματα των αλλοδαπών συγκλονίζει την  δημόσια ζωή και την ελληνική κοινωνία… Βέβαια επειδή στην Ελλάδα τα θαύματα κρατούν πάντα τρεις ημέρες μετρημένες μάλιστα αυστηρά, αμέσως μετά το θέμα της αναθεώρησης των πολύ επιεικών για τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, θαύετε στα συρτάρια του, μ/έχρι την επόμενη φορά, μέχρι τα επόμενα θύματα…

Πολύ επίκαιρα και πολύ ουσιαστικά  είναι τα όσα αναφέρει ο Καθηγητής ΑΕΙ και διακεκριμένος σεισμολόγος κος Άκης Τσελέντης στην προσωπική  του στήλη για το έγκλημα στα Γλυκά νερά και την εγκληματικότητα των αλλοδαπών:

«Σαφέστατα αν όλα τα ανωτέρω ισχύουν πρόκειται για αλλοδαπούς. Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν είμαι εναντίον κανενός ανθρώπου οποιουδήποτε χρώματος. ΑΛΛΑ !!! Δεν νομίζετε ότι αυτό το τροπάριο με την εισαγόμενη αλλοδαπή εγκληματικότητα παραπήγε?

Δεν νομίζετε ότι η κοινωνία μας έχει συμπιεστεί ασφυκτικά και συμπιέζεται κάθε μέρα και πιο πολύ από τους λαθροεισβολείς που μετέφεραν στη χώρα μας την ανύπαρκτη ηθική των δικών τους χωρών? Δεν νομίζετε ότι κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο είτε από την πολιτεία είτε από τους ίδιους τους πολίτες?

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Σε λίγο θα κάνουμε τα σπίτια μας κλουβιά από τα κάγκελα. Και πάλι δεν θα είμαστε ασφαλείς. Μέχρι που θα πάει αυτό? Θυμηθείτε το περιστατικό της Μυρτούς στην Πάρο. Ένα τσογλάνι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του άφησε μία κοπέλα ανάπηρη.

Θυμηθείτε αυτόν τον δύστυχο που πήγαινε να τραβήξει με την κάμερα το νεογέννητο παιδί του και τον έσφαξαν για την κάμερα. Θυμηθείτε…όπου βάρβαρο έγκλημα πίσω του 99% κρύβεται ένα αλλοδαπό κάθαρμα που μπήκε παράνομα στη χώρα μας.

Ληστείες, φόνοι, βιασμοί, βασανιστήρια….. Κι εμείς τι κάνουμε ? Τους πιάνει η αστυνομία από τη μία και από την άλλη τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν.

Δεν φταίνε οι δικαστές. Το σύστημα και οι νόμοι μας φταίνε, και φταίει επίσης και η αριστερή πολιτική νοοτροπία –ακόμη και από τους δεξιούς- που τους ονομάζει «δύστυχους», «ευάλωτους», που τους υποθάλπτει, τους δίνει δικηγόρους, και έχει θεσπίσει και ελαστικότατους νόμους όσον αφορά τους δράστες αλλά αυστηρότατους όσον αφορά τα θύματα.»

 Για τον λόγο του αληθινού των ποιό πάνω σχολίων διαβάστε την είδηση της  σύλληψης  αλλοδαπού διαρρήκτη που είχε συλληφθεί 102 φορές κι όμως ήταν έξω παρά τις βαριές καταδίκες του, είδηση που παρουσιάσθηκε αναλυτικά από  το protothema.gr.

Και παρακαλώ, ας μείνουν στην άκρη τα περί ρατσισμού… κλπ,… κλπ,… 

«Επίκουρος ο Αιρετικός»

————————

Στα 20 χρόνια το κατώτατο όριο έκτισης ποινής ισοβίων

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τους δράστες ειδεχθών και αποτρόπαιων εγκλημάτων, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, εξήγγειλε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, εντάσσοντας τις συγκεκριμένες αλλαγές στο πλαίσιο των τροποποιήσεων του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε εσπευσμένα την παραμονή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσδιορίζοντας το εύρος της νομοθετικής αλλαγής, ανέφερε ότι για τους δράστες των ειδεχθών εγκλημάτων θα προβλεφθεί στο εξής 20 χρόνια ως κατώτατο όριο έκτισης της ποινής των ισοβίων, αντί των 16 χρόνων που ισχύουν σήμερα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όπως είπε ο κ. Τσιάρας, θα γίνει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που βρίσκονται σε προχωρημένη επεξεργασία, με στόχο να διορθωθούν και άλλες διατάξεις του ποινικού νόμου που έχουν κριθεί ως προβληματικές ή αναποτελεσματικές κατά τα δύο χρόνια εφαρμογής των νέων ποινικών κωδίκων (σ.σ. ψηφίστηκαν στο τέλος Ιουνίου του 2019).

Σε ό,τι αφορά τυχόν επικρίσεις, που είναι λογικό να διατυπωθούν, για συγκυριακή νομοθέτηση από την κυβέρνηση, με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές, προϊόν της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής διόρθωσης του Ποινικού Κώδικα, συζητούνται από καιρό και θα δοθούν σε διαβούλευση σε πολύ σύντομο χρόνο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ψηφιστούν πριν από το καλοκαίρι.

Χωρίς αναδρομική ισχύ

Ομως, όπως τόνιζαν νομικοί κύκλοι, ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή του νόμου για μεγαλύτερο χρόνο έκτισης της ποινής των ισοβιτών που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, οι νέες διατάξεις δεν θα εφαρμοστούν για τους δράστες του εγκλήματος των Γλυκών Νερών, διότι δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ του αυστηρότερου ποινικού νόμου.

—————–

Πολίτες στη Γλυφάδα συνέλαβαν διαρρήκτη που είχε συλληφθεί 102 (!) φορές στο παρελθόν

Πολίτες στη Γλυφάδα συνέλαβαν διαρρήκτη που είχε συλληφθεί 102 (!) φορές στο παρελθόν. Μάλιστα, αν και ο 42χρονος δράστης είχε πέσει πρόσφατα στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ για τα ίδια αδικήματα μαζί με αυτό της σύστασης συμμορίας και είχε φορτωθεί με πολυετείς καταδίκες, όπως φαίνεται όχι μόνο δεν εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν έβαλε μυαλό και ξαναρίχτηκε στην παρανομία.

Το πρωτοφανές συμβάν που αποκαλύπτει το protothema.gr, σημειώθηκε μέσα μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μαΐου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 15:00. Έξω από την πολυκατοικία της οδού Τεμπών, σταματάει ένα ασημί Peugeot. Ανοίγει η πόρτα και κατεβαίνουν δύο άνδρες. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο οδηγός παρκάρει το όχημα και αποβιβάζεται μαζί με μια γυναίκα. Το ζευγάρι σε ρόλο τσιλιαδόρων, παρακολουθεί το ντουέτο των «ποντικών» που παραβιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας και τρυπώνει μέσα. Ανεβαίνουν στον 2ο όροφο και μέσα από ένα παραθυράκι κουζίνας γλιστρούν στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας ενός 43χρονου ο οποίος απουσίαζε και κάνουν πλιάτσικο. Βγαίνοντας γίνονται αντιληπτοί από συγγενή του ιδιοκτήτη που βάζει τις φωνές με αποτέλεσμα να βγουν οι γείτονες και να κυνηγήσουν τους «ποντικούς». Μάλιστα ήταν τόσο αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να ξεφύγουν που κατάφεραν και «συνέλαβαν» τον έναν από τους δύο, ενώ ο συνεργός του, κατάφερε να την κοπανήσει με το ζευγάρι των τσιλιαδόρων.

Είχε συλληφθεί 102 φορές!

 Οι ένοικοι της πολυκατοικίας παρέδωσαν στην Αστυνομία τον 42χρονο δράστη και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος (όπως φαίνεται και στη φωτό του protothema.gr) όχι μόνο αποτελεί παλιό γνώριμο των αρχών αλλά και συχνό θαμώνα των κρατητηρίων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε συλληφθεί 102 (!) φορές για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία με τελευταία φορά στις 5.5.2019 από την Ασφάλεια Ελληνικού, καθώς εκκρεμούσε καταδίκη έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία. Όπως φαίνεται ο δράστης όχι μόνο δεν μετανόησε μετά την τελευταία του σύλληψη αλλά ξαναρίχτηκε στην παρανομία και ρήμαζε μαζί με την ομάδα του σπίτια για το εύκολο κέρδος.

Λέανδρος Ρακιντζής: Εκτράχυνση της εγκληματικότητας μετά το νόμο Παρασκευόπουλου

Εκτράχυνση της εγκληματικότητας μετά το νόμο Παρασκευόπουλου

Ολόκληρη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ποια άραγε θα είναι η ποινή των κακοποιών, εφόσον συλληφθούν και οδηγηθούν μπροστά στη Δικαιοσύνη και πόσο θα παραμείνουν στη φυλακή δεν μπορώ από τώρα να προβλέψω.

Αλλά με τη χρήση των επιεικών διατάξεων της υφ’όρον απόλυσης του ν.Παρασκευοπολου και των επιεικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, που υπήρξε η τελευταία νομοθετική πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα απολυθούν των φυλακών με την συμπλήρωση πολοστημορίου της επιβληθείσης ποινής, εκτός του ότι με τη συμπλήρωση κάποιου χρόνου στις φυλακές θα λαμβάνουν άδειες εξόδου και εφόσον είναι αλλοδαποί, μπορεί να δραπετεύσουν στο εξωτερικό.

Με τον νέο Π.Κ. εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους μπορεί να τύχουν το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας, που σημαίνει μείωση της ποινής.

Επίσης αν είναι υπότροποι εγκληματίες δηλαδή αν έχουν καταδικασθεί για άλλες εγκληματικές πράξεις, αυτό δεν θα ληφθεί υπόψη, γιατί με τον νέο Π.Κ. καταργήθηκαν οι έννοιες του υπότροπου και του καθ’εξη εγκληματία, ενώ η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μετατράπηκε με τον Π.Κ. από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά τον ν.4322/2015 επί Υπουργίας Παρασκευόπουλου, που λόγω των επιεικών διατάξεων του απολύθηκαν από τις φυλακές πολλοί σκληροί και επικίνδυνοι εγκληματίες ημεδαποί και αλλοδαποί, κυρίως από τις τέως ανατολικές χώρες, έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας κυρίως με εκκαθαρίσεις λογαριασμών μεταξύ συμμοριών του υποκόσμου, αλλά και πολλές ληστείες μετά φόνου σε βάρος ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων με αποτέλεσμα κυρίως η ύπαιθρος να ζει με ανησυχία και φόβο για την έλλειψη δημόσιας ασφάλειας.

Εξάλλου το γεγονός ότι τα δικαστήρια εφαρμόζοντας τις παραπάνω επιεικείς διατάξεις αναγκάζονται να αφήνουν ελεύθερους τους κακοποιούς προκαλεί την δικαιολογημένη αγανάκτηση των αστυνομικών, που τους συλλαμβάνουν με κίνδυνο της ζωής τους.

Ανακύπτουν λοιπόν δύο βασικά ερωτήματα: Τις Πταίει και τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλισθεί επιτέλους η δημόσια ασφάλεια.

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι κατά έξοχή πολιτική και συνεπώς καθένας ας απαντήσει σύμφωνα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την έμφρονα κρίση του.

Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα ανάγεται σε πολλά πεδία οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδεύσεως, διαφυλάξεως των συνόρων ώστε να μην εισέρχονται αλλοδαποί εγκληματίες, οι δε συλλαμβανόμενοι να απελαύνονται αμέσως με την καταδικαστική απόφαση και όχι με το διοικητικό μέτρο της απελάσεως.

Ένας σοβαρός παράγων ανασχέσεως της εγκληματικότητας είναι η επιτέλεση των σκοπών της ποινής, ήτοι της γενικής πρόληψης- που λόγω της αυστηρότητας των ποινών που προβλέπονται από το νόμο, επιβάλλονται από τα δικαστήρια και εκτελούνται από την σωφρονιστική υπηρεσία, που υπάγεται στην εκτελεστική εξουσία και όχι στην δικαστική – να αποτρέπονται οι επίδοξοι εγκληματίες στη τέλεση αδίκων πράξεων. Το ίδιο αφορά και την ειδική πρόληψη, δηλαδή να εξουδετερώνεται ο εγκληματίας δια του εγκλεισμού στις φυλακές από την τέλεση άλλων πράξεων.

Φυσικά στη χώρα μας κανένας σκοπός της ποινής δεν επιτελείται με διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των μεν προηγουμένων λόγω της θέσπισης των επιεικών διατάξεων, της δε νυν γιατί δεν έσπευσε αμέσως να διορθώσει τις ηθελημένες ατέλειες του νέου Π.Κ., που όλοι κατά επανάληψη είχαμε καταγγείλει, αλλά παρέπεμψε το θέμα σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που ακόμα δεν συνέταξε το σχετικό νομοσχέδιο.

Ελπίζω κάποτε η πολιτική ηγεσία να λάβει υπόψη τα επανειλημμένα κατά συρροή ειδεχθή εγκλήματα και την ανέλεγκτη δράση του υπόκοσμου. Και να θεσπίσει διατάξεις που τα ισόβια να είναι ισόβια , μαζί με άλλες αποτρεπτικές του εγκλήματος διατάξεις, αλλά και να συμβουλεύεται πρόσωπα με αντεγκληματική πείρα και όχι θεωρητικούς με αναφορά σε θεωρίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, αλλά δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής παρ΄ ήμίν.

*Ο Λέανδρος Τ.Ρακιντζής είναι αρεοπαγίτης ε.τ.

Πηγή: protothema.gr, kathimerini.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged