Ενωτικό κάλεσμα του Φώτη Κουγιουμτζή

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΗΣ

Οι δημοτικές εκλογές βαίνουν προς την  τελική ευθεία και οι δημοτικές παρατάξεις συγκροτημένες ήδη ή υπό διαμόρφωση, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες με σκοπό να διευρύνουν την  επιρροή τους.

 Από πολύ νωρίς τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  διαπίστωσαν ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου έχει αρνητικά αποτελέσματα στην προσπάθεια να παρουσιάσουν μια πειστική, ολοκληρωμένη, προοδευτική και αξιόπιστη πρόταση  για την Πόλη μας, το Περιστέρι.

 Στο μεταξύ  με το νόμο για την Τ.Α με την επωνυμία ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που αυτός εισάγει, να ανοίξει  ένας διάλογος των δυνάμεων του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου για την συμπόρευση στο δρόμο προς τις εκλογές με την συνδιαμόρφωση προγράμματος και με την ανάπτυξη  κοινών δράσεων για την επίλυση προβλημάτων που βασανίζουν πολλά χρόνια τους κατοίκους σε όλες τις ξεχασμένες από τη σημερινή Διοίκηση συνοικίες και γιατί όχι για την κοινή κάθοδο στις  επερχόμενες εκλογές.

Όλα αυτά προϋπέθεταν την εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών που θα αναλάμβαναν τις πρωτοβουλίες για την κοινή προσπάθεια. Έτσι, αναλήφθηκαν πριν δύο περίπου χρόνια πρωτοβουλίες και έγιναν συναντήσεις με πολλούς ανθρώπους , έμπειρους ή μη, στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για τη δημιουργία του δημοκρατικού μετώπου των δυνάμεων της Πόλης που θα συσπειρώσει τους ανθρώπους των ξεχασμένων γειτονιών και θα τους κάνει κοινωνούς της προσπάθειας κάτω από ένα κείμενο_ διακήρυξη που θα συμφωνούσαν.

Οι άνθρωποι που τους ενδιέφερε αυτή η κοινή δράση πήραν πρωτοβουλίες και ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα που διευρυνόταν συνέχεια. Έτσι δημιουργήθηκαν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ως μία δημοτική κίνηση με δυναμική παρέμβαση στα προβλήματα της  κοινωνίας που θέλει να δει τις προοδευτικές δυνάμεις ενωμένες.  Πιστεύουμε στην ανάγκη της Ενότητας των Δημοκρατικών Δυνάμεων και το κάναμε πράξη.

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  είναι καρπός επίπονης προσπάθειας των ανθρώπων που πίστεψαν στην ανάγκη της Ενότητας των Δημοκρατικών Δυνάμεων. Η συνάντησή μας αυτή έβαλε στην άκρη κάθε είδους ιδιοτέλεια  και  συνεχίζει να χτίζει  το Νέο για το Περιστέρι με ανοιχτή  πρόσκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και μεμονωμένους δημοκράτες συμπολίτες μας. Αυτό έγινε  με τη διακήρυξη που συντάχθηκε με συλλογικές διαδικασίες και που ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας και έτυχε ευρείας αποδοχής. 

Προχωράμε μαζί με συναινέσεις και διαμορφώνοντας πρωτοποριακούς προγραμματικούς άξονες που θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες για το Περιστέρι του 21ου αιώνα. Με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης προσεγγίζουμε τα προβλήματά των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και  δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια έξυπνη πόλη, φιλική και λειτουργική.

Για μια πόλη με οικολογική συνείδηση, με αύξηση και προστασία του πράσινου, καθώς και με εκπόνηση ενός σύγχρονου τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, με απόλυτα οικολογικές επιστημονικές  προσεγγίσεις.  Ένα σχέδιο που θα βλέπει στο αύριο και θα παράγει οικονομίες κλίμακας σε όφελος των πολιτών.

  • Με γνώμονα τα παραπάνω καλέσαμε όλους αυτούς που ήθελαν να στηρίξουν  το εγχείρημα. Με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες αναδείξαμε ως επικεφαλής του εγχειρήματος τον συμπολίτη μας  Θανάση Καποτά που αποτελεί εγγύηση για την Ενότητα, τη συσπείρωση  και τη δυναμική ανάπτυξη της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. 

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έφεραν κοντά ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις και αφετηρίες. Ρίξαμε τα τείχη  των διαχωριστικών γραμμών χτίζοντας στη θέση τους τις γέφυρες της συνεννόησης. Γέφυρες  που μας ενώνουν για το Περιστέρι και τους ανθρώπους των ξεχασμένων γειτονιών. 

Υπάρχουν όμως και όλοι εκείνοι που ενώ συμφωνούν στην ανάγκη κοινής πορείας, ωστόσο έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ή και διστακτικότητα ή τέλος επιλέγουν την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές αντί της κοινής. Σε αυτούς θα ήθελα να απευθυνθώ, όχι ως θεσμικός εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με ιστορική διαδρομή ανιδιοτελών αγώνων των ανθρώπων της  για τους οποίους νοιώθω περήφανος.

Απευθύνομαι  ως συμπολίτης και φίλος που έχει τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες δημοκρατικές ευαισθησίες με αυτούς που προσπαθούν και νοιάζονται για το Περιστέρι, καλώντας τους να κάνουν την τελική τους επιλογή με γνώμονα το καλό της Πόλης και των κατοίκων της. Για το σήμερα και το αύριο που μπορούμε να τα χτίσουμε πιο φωτεινά με  κοινούς αγώνες και προσπάθειες όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου.

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας καλούν να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη που μόνος αντίπαλος είναι τα πολλά προβλήματα της Πόλης και της κοινωνίας.

  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το  αύριο των νέων  χτίζεται πάνω στα θεμέλια   του σήμερα.
  • Μη λείψει κανείς από την ιστορική για την Πόλη μας ενωτική πρόσκληση! 
  • Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το Περιστέρι μια σύγχρονη Πόλη, συμμετοχική,  αντάξια των κατοίκων και της ιστορίας της.
Μοιραστείτε το:
Tagged