Εντατικές οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο προληπτικών απολυμάνσεων του Δήμου Ιλίου σε δημοτικούς, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του Covid-19.

Σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), τα ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου και του τμήματος Καθαριότητας απολυμαίνουν συστηματικά πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, κάδους απορριμμάτων, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων και άλλους κοινόχρηστους χώρους.  Έμφαση δίνεται επίσης, στον καθαρισμό και απολύμανση χώρων έξω από σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία κλπ. Επιπλέον, τακτικές απολυμάνσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου έχουν διατεθεί μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας είναι συνεχής, συστηματική και πολυεπίπεδη. Ενισχύουμε συνεχώς το οπλοστάσιο μας, ενώ ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου είναι προσανατολισμένος σε έναν και μόνο σκοπό: να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά κάθε γεγονός σε οποιοδήποτε επίπεδο και να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας σε κάθε γειτονιά της πόλης, ώστε οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».

Μοιραστείτε το:
Tagged