Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Κηφισού ο νέος Ποιμενάρχης του πέμπτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας μας, έτυχε θερμής υποδοχής από τον ιερό κλήρο και το λαό  ενώ οι αρχές αφού τον καλωσόρισαν, προχώρησαν όλοι μαζί προς την πλατεία Λουτρών, επί της οδού Π. Τσαλδάρη. 

——————-

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και  πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Περιστέρι.

Με ροδοπέταλα, άνθη εποχής  και αναφωνώντας «Αξιος»,ο ευγενής, φιλακόλουθος  και απλός   λαός του  Περιστερίου υποδέχθηκε  το νέο Μητροπολίτη του. Κατόπιν, εν πομπή έφθασαν στο δημαρχείο,  όπου εκεί  ο Δήμαρχος της πόλης, κ.  Α. Παχατουρίδης προσεφώνησε το νέο Ποιμενάρχη  με μεγάλο  για την περίσταση χαιρετισμό.  Απάντησε  στο ίδιο ύφος ο νέος Μητροπολίτης και ευχαρίστησε με θερμά λόγια  για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο λαός της Μητροπόλεως, καθώς και για τον  Σταυρό ευλογίας που του προσέφερε ο κ. Παχατουρίδης για να ευλογεί το λαό. 

Ο  Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Ιερώνυμος, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως  του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

 Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν  όλοι μαζί  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου αναγνώστηκε   η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη.  Τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισε εκπρόσωπος των κληρικών, και ένας μαθητής εκ μέρους των κατηχητικών σχολείων και δράσεων. 

Στον ασυνήθιστα μεγάλο ενθρονιστήριο λόγο του ο Σεβ. Περιστερίου Κλήμης έκανε εκτενή θεολογική και φιλοσοφική ανάλυση της αποστολής της Εκκλησίας και του Επισκόπου  με ελάχιστες αναφορές  για την επόμενη μέρα.  Ήταν ένας Ενθρονιστήριος λόγος  μεστός   θεολογικού περιεχομένου  αλλά χωρίς καμία προγραμματική  δήλωση  για την επόμενη μέρα! 

Στην προαναφερθείσα τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των πρεσβυγενών Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, πλήθος  Αρχιερέων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός. 

Εντυπωσιακή η παρουσία των πολιτικών της περιοχής, βουλευτές, παλαιοί και υποψήφιοι, μ  ο Αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του  Υφυπ. Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγα.

Μετά την ενθρόνιση ακολούθησε δείπνο στο Κυ. ΒΕ Περιστερίου στο οποίο παρακάθισε πλήθος προσκεκλημένων. Ο Ενθρονισθείς πρόσφερε στους παρισταμένους Αρχιερείς Εγκόλπιο, στους Αρχιμανδρίτες επιστήθιο Σταυρό και σε όλους τους καλεσμένους αναμνηστικά της ενθρονίσεως.

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged