ΕΛ.ΑΣ. & ΣΔΟΕ: Κατάσχεσαν περισσότερα από 1,3 τόνους κάνναβη στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κιβώτια με χουρμάδες

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Η ποσότητα-μαμούθ που κατασχέθηκε είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης. Ήταν μέσα σε …χουρμάδες

Σημαντική ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης 1,257 τόνων εντόπισε και κατάσχεσε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, σε συντονισμένη επιχείρηση που διεξήγαγαν στο λιμάνι του Πειραιά σε κοντέινερ που προέρχονταν από τη Βηρυτό και είχε τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

Το κοντέινερ έφθασε στις 4 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά. Για την αποκάλυψη της υπόθεσης αξιοποιήθηκε πληροφορία του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν τις πτυχές της υπόθεσης αυτής που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο λόγω της μεγάλης ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών αλλά και της δυσκολίας να εντοπιστεί κατά τον έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε.

Οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν τυλιγμένες σε διάφανες μεμβράνες, βουτηγμένες μέσα σε πολτό από χουρμάδες. Η αξία της ποσότητας της κατεργασμένης κάνναβης που αποκαλύφθηκε εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι το κοντέινερ με βάση τα επίσημα έγγραφα περιείχε 2.279 χαρτοκιβώτια τροφίμων. Στα 520 από αυτά, όπως προέκυψε από τον έλεγχο ήταν κρυμμένες 6.304 συσκευασίες με την κάνναβη.

Αναφερόμενη στην υπόθεση η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνά Καλύβα, έδωσε συγχαρητήρια στις διωκτικές αρχές για την επιτυχία τους και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών να συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους με κάθε τρόπο.

Μοιραστείτε το:
Tagged