ΕΛ.ΑΣ./ΓΑΔΑ: Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, λαθρομεταναστών και πλαστογράφων διακινητών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αργυρούπολης

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2.016- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 197- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, -17- γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -20.020- ευρώ, πιστόλι τύπου μπρελόκ με -6- φυσίγγια

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 23-3-2021 στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Επίσης συνελήφθη και έτερη ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δραστηριοποίηση δύο ατόμων στην διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης, στην περιοχή της Αργυρούπολης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δύο κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Μετά από έρευνες σε δύο οικίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -2.016- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -197- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
  • -17,5- γραμμ. κοκαΐνης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • το χρηματικό ποσό των -20.020- ευρώ,
  • πιστόλι τύπου μπρελόκ με -6- φυσίγγια
  • -3- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

————————-

Συνελήφθησαν εννέα (9) αλλοδαποί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν εννέα (9) αλλοδαποί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (28-3-2021) το βράδυ, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εννέα (9) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, προσήλθαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό πλαστών Δελτίων Ταυτότητας αλλοδαπής Χώρας.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα πετοσφαίρισης,.

Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

———————

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί διωκόμενοι με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων

Δύο εκ των ανωτέρω και έτερος αλλοδαπός συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή πλαστών εγγράφων τρίτων προσώπων και κατοχή προϊόντων κλοπής

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -31- ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 24-3-2021, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, διωκόμενοι με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων.

Επίσης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο εκ των ανωτέρω, 32χρονος και 51χρονος, και ένας 33χρονος αλλοδαπός, για κατοχή γνησίων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και κατοχή προϊόντων κλοπής.

Στο πλαίσιο πολύμηνης πληροφοριακής έρευνας για την ταυτοποίηση ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, αναζητούμενων και από άλλες χώρες, με εγκληματική δράση που εκτείνετο σε πολλές χώρες, επετεύχθη κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων ο εντοπισμός των τριών διεθνώς διωκόμενων και η σύλληψή τους.

Από έρευνες σε συσχετιζόμενες οικίες των διωκόμενων και άλλων ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -31- ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων
  • μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων
  • παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες,
  • αποδεικτικά αποστολής δεμάτων προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες,
  • μεγάλος αριθμός χειρογράφων σημειώσεων

Τα ανωτέρω κατασχεμένα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά, είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

———————

29-03-2021: Εβδομαδιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών Γ.Α.Δ.Α.

Μοιραστείτε το:
Tagged