Ελληνική Αστυνομία: Πρόγραμμα «Παράβαση της εβδομάδας» – Πλούσια η σοδειά παραβατών…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Την εβδομάδα 1 έως 7 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 24.446 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουνίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, από (960) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (24.446) οχήματα και βεβαιώθηκαν (556) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και (580) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο  της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

  • Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, χθες (08.06.2020) το βράδυ δύο ημεδαποί ο οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία, χθες (08.06.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, δύο ημεδαποί πυροβόλησαν σε βάρος ημεδαπού.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσ σ αράς, του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων Ηρακλείου και Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και αφού εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί επιβαίνοντες σε οχήματα ιδιοκτησίας τους, ακολούθησε η σύλληψη τους.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες καθώς και σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας τους και στα οχήματα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και μαχαίρι. Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την εξερεύνηση του χώρου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

  • Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη τρεις αλλοδαποί για ληστεία σε βάρος νεαρού στο κέντρο της πόλης

Οι δράστες προκειμένου να διαφύγουν εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα που τους ακολουθούσε

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων έπειτα από καταγγελία για ληστεία σε βάρος νεαρού στο κέντρο της πόλης καθώς και η συνεργασία με έτερα περιπολικά οχήματα οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς 23, 28 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (08-06-2020) στο κέντρο της πόλης οι προαναφερόμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ¨έκλεισαν¨ τον δρόμο σε όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και όταν ο τελευταίος κατέβηκε από αυτό, του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τον τραυματίσουν με αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης που πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβόλισαν δύο φορές το υπηρεσιακό όχημα προκειμένου να διαφύγουν.

Με τη συνδρομή και έτερων περιπολικών οχημάτων το όχημα ακινητοποιήθηκε σε παράδρομο της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς (ύψος Νεοχωρούδας) οπότε και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάτρα για αθλητική βία. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο συνεργών τους.

Οι δράστες συμμετείχαν σε ομάδα 30 ατόμων περίπου, που επιτέθηκαν σε σύνδεσμο φιλάθλων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν στον τόπου του περιστατικού δύο πτυσσόμενους σουγιάδες, υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας και τρία δίκυκλα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αθλητική βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και βεγγαλικά και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη ανδρών συνεργών των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα τριάντα περίπου ατόμων, που μετέβησαν με δίκυκλα σε σύνδεσμο φιλάθλων και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους φιλάθλους.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι πραγματοποίησαν επέμβαση για την αποκατάσταση της τάξης και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ενώ στον τόπο του περιστατικού βρήκαν και κατάσχεσαν δύο πτυσσόμενους σουγιάδες, υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας και τρία δίκυκλα.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών, που έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

  • Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός στη Γαστούνη για υπόθεση ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας για διάπραξη ληστείας από κοινού και απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς στις 8-9-2018, σε ερημική παραλία κοντά στην Γλύφα Ηλείας, ενεργώντας από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό άνδρα, επιτέθηκαν σε αλλοδαπό, που διέμενε σε τροχόσπιτο και του αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας, ένα πολυτελές κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, ο συνεργός του συλληφθέντα απείλησε με μαχαίρι τον παθόντα για να του αποσπάσει του κωδικούς του τηλεφώνου και έπειτα τον μαχαίρωσε, ενώ κατά την διαφυγή του προκάλεσε με το μαχαίρι φθορές σε όλα τα ελαστικά του τροχόσπιτου.

Ο αλλοδαπός περπάτησε μέχρι την Γλύφα, όπου με την βοήθεια πολιτών ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών στην Αχαΐα

  • Συνελήφθησαν ακόμη δύο δράστες, που διακινούσαν ηρωίνη και κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά της ναρκωτικής ουσίας

Τους τελευταίους δύο μήνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών έχουν συλλάβει συνολικά δέκα άτομα για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών στην Αχαΐα

Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν κατασχέσει περισσότερα από (5,5) κιλά ηρωίνης και (3,2) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας άνδρας και μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, με λεωφορεία και σε διαφορετικό χρόνο, ταξίδεψαν χθες από την Αθήνα, στην Πάτρα.

Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν κοντά σε σταθμό λεωφορείων και σε έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μια βαλίτσα, που περιείχε ένα (1) κιλό και (930) γραμμάρια ηρωίνης διαμοιρασμένη σε τέσσερις συσκευασίες, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Υπενθυμίζονται οι σημαντικότερες υποθέσεις:

  • Συνελήφθη 31χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο
  • Νωρίτερα δε συμμορφώθηκε σε σήματα ελέγχου αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει
  • Διαπιστώθηκε η μεταφορά 7 ατόμων που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια
  • Στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
  • Πρόκειται για 31χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αντίσταση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (06-06-2020) στον κόμβο Ωραιοκάστρου, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος από το εσωτερικό του οποίου αποβιβάστηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί που στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, το προαναφερόμενο όχημα παρά τη χρήση σχετικών σημάτων που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, συνέχισε την πορεία του και στην περιοχή του Ευόσμου, προσέκρουσε σε φορτηγό και ακινητοποιήθηκε χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο 31χρονος προσπάθησε να διαφύγει πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ προέκυψε ότι στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον, από το εσωτερικό του οχήματος αποβιβάστηκαν τρεις (3) ακόμη αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:
Tagged