Εις το… επανιδείν και καλές δουλειές!» – Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα του χάντμπολ

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα του χάντμπολ. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Πειραιώτες

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα χάντμπολ γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν κατέβει στον αγώνα με τον Άρη Νικαίας και πριν το παιχνίδι με τον Διομήδη Άργους έβγαλαν ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνουν ότι αποχωρούν από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων, οι οποίοι κατηγορούν την ομοσπονδία για μεροληπτική στάση υπέρ της ΑΕΚ, αναφέρει τα εξής…

«Από την στιγμή που ανακοινώσαμε την απόφασή μας να μην αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τον Άρη Νικαίας, έγιναν πολλά.

Έγιναν όμως, πολλά περισσότερα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό…

Από τον τελικό του 2019, που στεφθήκαμε πρωταθλητές στο «Κασιμάτης» με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν με πέτρες και καπνογόνα τα μέλη της αποστολής μας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για 30 λεπτά, την είσοδο των Μ.Α.Τ. στον αγωνιστικό χώρο και την εκκένωση του γηπέδου.

«Για το καλό του αθλήματος», όπως μας παρακαλούσαν οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, μπήκαμε να αγωνιστούμε και ενώ μας διαβεβαίωναν ότι «το γήπεδο αυτό θα κλείσει και θα τιμωρηθούν».

Τα πρωτοφανή και εκτεταμένα επεισόδια βίας, τα οποία παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση, ολόκληρη η Ελλάδα κατά παγκόσμια πρωτοτυπία έμειναν ατιμώρητα!

Το γεγονός αυτό συνιστά αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020 και καταστρατήγηση των πειθαρχικών κανονισμών και της προκήρυξης διεξαγωγής του. Ενός πρωταθλήματος το οποίο στη συνέχεια, δόθηκε στα χαρτιά και στην ισοβαθμία και ενώ σε τηλεδιάσκεψη που είχε προηγηθεί, είχαμε δηλώσει ότι αγωνιζόμαστε σε κάθε περίπτωση (να γίνει το ματς του β’ γύρου, να παίξουμε στις 2 νίκες ή ακόμα και στις 3).

Φτάσαμε στη φετινή σεζόν με όση υπομονή μας είχε απομείνει και ενώ σε όλη την Ευρώπη διεξάγονταν κανονικά τα πρωταθλήματα, να παρακολουθούμε μία ομάδα να συνεχίζει να προπονείται να παίζει φιλικά, να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, την ώρα που στις υπόλοιπες δεν επιτρέπονταν οι προπονήσεις. Και ενώ δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση στην έναρξη της σεζόν ότι… όσες ομάδες δεν συμμετέχουν στην Ευρώπη δεν θα προπονούνται.

Στα συνεχόμενα αιτήματα μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιανουάριο για να έχουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης του ρόστερ μέσω μεταγραφών, δεν λάβαμε όχι απλά κάποια εγγύηση αλλά ούτε καν μια απάντηση.

Παράλληλα ήταν σχεδόν ανέφικτη η επιτυχημένη διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε αθλητή, ο οποίος με τη σειρά του, ήθελε να γνωρίζει πότε και αν θα αγωνιστεί σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης μας.

Η αποχή από τις προπονήσεις για πάνω από 2 μήνες και από τους αγώνες για 5 μήνες, είναι σαφές ότι αλλοιώνει κάθε έννοια ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

Στην τελευταία επικοινωνία με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΟΧΕ, κ. Γκαντή, οι δύο πλευρές παραδέχθηκαν τις τραγικές παραλείψεις, πάνω στις οποίες έχει στηθεί το οικοδόμημα του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δήλωσε αναρμόδιο (!!!) να δώσει λύση στα κακώς κείμενα για τα οποία φωνάζουμε εδώ και μήνες…

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία του Χάντμπολ, παραδέχθηκε προς τιμήν της, την ανεπάρκειά της τόσο σε ουσιώδη θέματα, όσο και στο να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, αναγνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλά δομημένος και οργανωμένος σύλλογος σε όλα τα επίπεδα και ότι τελικά αυτό είναι πρόβλημα!!!

Τα δύο σημεία αυτά αποτελούν από μόνα τους δικαίωση για εμάς και την απόφασή μας να αποσύρουμε την ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα για να συνεχίσουμε τη φετινή σεζόν στο Χάντμπολ, είναι οριστική η απόφασή να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος και ενός αλλοιωμένου πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει 4 τίτλους με ιδρώτα στο γήπεδο και δεν θα συνεχίσει να είναι μέρος στο θέατρο του παραλόγου, που διεξάγεται με την ανοχή της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας.

Ας το κάνει η ομάδα με τους δεσμευμένους λογαριασμούς που βρίσκεται στο απυρόβλητο και είναι πάνω από νόμους και κανόνες. Η ΑΕΚ, η οποία αρέσκεται να πανηγυρίζει τίτλους στα χαρτιά. Το έκανε πέρυσι, δεν θα της είναι δύσκολο να το κάνει και φέτος.

Εις το… επανιδείν και καλές δουλειές!».

Μοιραστείτε το:
Tagged