Εγκύκλιος Ζ.Μακρή: Βαθμολόγηση μαθητών και Ρύθμιση απουσιών Α΄ τετραμήνου στο τέλος του Β΄ τετραμήνου

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, ρυθμίζει την καταχώρηση  απουσιών και την βαθμολόγηση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, κατά  το πρώτο τετράμηνο λειτουργίας τους, είτε δια ζώσης, είτε με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Βασικό στοιχείο της εγκυκλίου είναι  η ρητή διάταξη ότι δεν θα μπουν βαθμολογίες Α΄ τετραμήνου σε μαθήματα με λιγότερο από 10 ώρες διδασκαλία (για να δείτε ή κατεβάσετε την Εγκύκλιο κάντε κλικ εδώ).

Ειδικότερα:

Α. Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Β. Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β ́ Τετραμήνου.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις του Υπουργείου Παιδείας,  η ρύθμιση των απουσιών του Α΄ τετραμήνου θα γίνει, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες,  τα τεχνικά προβλήματα στη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, την έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού και ιντερνέτ από τους μαθητές κλπ.

Μοιραστείτε το:
Tagged