Δύσκολες καταστάσεις στα Σχολεία της Δυτικής Αθήνας – Οι Ενώσεις Γονέων περί άλλα τυρβάζουν…

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Τις προηγούμενες ημέρες, η Ένωση Γονέων Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας, πήραν θέση για την μη χρηματοδότηση της μετακίνησης από και προς το σχολείο των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου Περιστερίου που λειτουργεί στο νέο συγκρότημα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο.

Να σημειώσουμε ότι δεν διακόπηκε η σίτιση των μαθητών με έξοδα της πολιτείας, και να πληροφορήσουμε όσους δεν γνωρίζουν ότι τα Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι ο μόνος τύπος σχολείων στα οποία οι μαθητές λαμβάνουν σε καθημερινή βάση δεκατιανό και χυμό. Μόνο για το σχολικό έτος που διανύουμε, ο προϋπολογισμός για το δεκατιανό και τους χυμούς των μαθητών στο Καλλιτεχνικό Σχολείου Περιστερίου ήταν 134.000 ευρώ.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα σχολεία και ειδικά αυτά της Επαγγελματικής, δηλαδή τα ΕΠΑΛ, ημερήσια και εσπερινά έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους, όχι μόνο από τους ποιο πάνω αναφερθέντες φορείς, αλλά και από τους γονείς των μαθητών.

Πρόσφατα, δηλαδή μόνο πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής ΕΠΑΛ του Περιστερίου, συνελήφθη από αστυνομικούς να βρίσκετε έξω απ’ αυτό και να οπλοφορεί. Ο ίδιος μαθητής είχε κατά τις ίδιες πληροφορίες τιμωρηθεί από το συγκεκριμένο σχολείο με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για μη προσήκουσα μαθητική συμπεριφορά.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα στα συγκεκριμένα σχολεία εντοπίζονται στην συνύπαρξη ενήλικων μαθητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων επιδεικνύουν συνήθως παραβατική συμπεριφορά, με ανηλίκους, αφού ο νόμος το επιτρέπει ακόμη και στα ημερήσια.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες αληθεύουν, η παραβατικότητα των μαθητών, ανεβαίνει σε υψηλότερο επίπεδο, με την Πολιτεία και τις Ενώσεις Γονέων απούσες. Πιθανόν γιατί  δεν χρήζει πολιτικής εκμετάλλευσης, το αντίθετο μάλιστα.

Το θέμα, είναι σοβαρό και το Vukentra θα το παρακολουθεί και θα «επιστέψει». Το αν βέβαια κάποιος συγκινηθεί για να ενσκύψει στις καταστάσεις που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές σ’ αυτό τον τύπο σχολείων και όχι μόνο, είναι άλλο θέμα και μόνο ο καιρός θα δείξει…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.com

Μοιραστείτε το:
Tagged