Δυτικό Μέτωπο: «Σύραμε» τον κο Πατούλη στην συζήτηση για τα απορρίμματα – Την επόμενη φορά να είμαστε χιλιάδες!

Αττική
Μοιραστείτε το:

Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΠΣ

Η μαζική και δυναμική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής -και όχι μόνο- στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 4ης/3/2020,  υποχρέωσε τον απόντα περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, να αναδιπλωθεί και να «διαμηνύσει» ότι δέχεται να γίνει ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 18/3/2020, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης νόμιζε, μάλλον, πως μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει -παρακάμπτοντας ακόμη και το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο-, διοργανώνοντας επικοινωνιακές φιέστες (σαν την πρόσφατη στο Ζάππειο) μπροστά σε στημένο ακροατήριο, να «τρέχει» ανενόχλητος τους διαγωνισμούς για νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή και για την επέκταση του ΕΜΑΚ (300.000 τόνους/έτος), να καταργεί τρεις από τις έξι -έστω στα χαρτιά- περιφερειακές μονάδες επεξεργασίας, στη θέση τους να εξαγγέλλει μιανέα θηριώδη μονάδα επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή (550.000 τόνους/έτος), να αυξάνει τη δυναμικότητα (250.000 τόνους/έτος) και να εισάγει την καύση και στη μονάδα του Σχιστού, να επαναφέρει τις ΣΔΙΤ, να νομιμοποιεί την ιδιωτικοποίηση και στη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων, να εγκαθιστά νέα εργολαβικά συμφέροντα στον τομέα της ανακύκλωσης με το «έτσι θέλω» και να κλείνει τη συζήτηση για τους αναγκαίους νέους ΧΥΤΥ στην Αττική, καταδικάζοντας τη Φυλή σε αιώνιο σκουπιδότοπο ολόκληρης της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση, ο κ. Πατούλης, οι συνεργάτες του, αλλά και οι «συνοδοιπόροι» του στο περιφερειακό συμβούλιο, θα πρέπει να κατάλαβαν πως δεν μπορούν, πλέον, να κάνουν ό,τι θέλουν γιατί θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου, που με τις πολιτικές τους τον καταδικάζουν να ζει όλη του τη ζωή δίπλα σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο. Οι εκατοντάδες πολίτες, που βρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο, πέτυχαν μια μεγάλη νίκη με ισχυρό συμβολισμό. Απέδειξαν πως έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν όλα τα καταστροφικά σχέδια του κ. Πατούλη και της κυβέρνησης.

Στις δυο εβδομάδες που μένουν μέχρι τη συνεδρίαση της 18ης/3/2020 πρέπει να σημάνει γενικός συναγερμός στη Δυτική Αθήνα – Αττική. Να μη μείνει ούτε ένας κάτοικος χωρίς να ενημερωθεί για την σημασία που έχει η παρουσία μας σε αυτήν την κρίσιμη συζήτηση. Μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να βρεθούν χιλιάδες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας- Αττικής και να απαιτήσουν να σταματήσουν αμέσως οι διαγωνισμοί για τη νέα χωματερή και την επέκταση του ΕΜΑΚ, να ακυρωθούν τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή, να κλείσει άμεσα και οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής.

Την Τετάρτη 4/3, αποδείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας και γι αυτό δεν πρέπει να περιοριστούμε σε ρόλο θεατών. Στις 18/3, αν είμαστε χιλιάδες, είναι βέβαιο πως δε θα τολμήσουν να ζητήσουν από το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει τα καταστροφικά τους σχέδια. Ας είμαστε όλοι/ες εκεί! 

——————–

Σχόλιο του ΔΜ

Αφού είχε ολοκληρωθεί η -προ ημερήσιας διάταξη- συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφού είχε υποχρεωθεί ο κ. Πατούλης σε αναδίπλωση, εκδόθηκε δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής, με το οποίο δηλώνεται ότι «με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,  διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας». Τίτλος του δελτίου τύπου ήταν: «Δεν θα επιτρέψουμε την “μπαχαλοποίηση” της Περιφέρειας Αττικής – Η οχλοκρατία δεν θα περάσει».

Πρόκειται για κίνηση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, που αποσκοπεί στο να υποβαθμιστεί η πολιτική ήττα και υποχώρηση του κ. Πατούλη και το «τσαλάκωμα» της αυθαιρεσίας και του «βοναπαρτισμού» που τον χαρακτηρίζουν. Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγεί από τη δέσμευση που ανέλαβε δημόσια για την ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 18/3/2020.

Δε φτάνει που μας κοροϊδεύει έξι μήνες ο κ. Πατούλης, ότι τάχα θα φέρει για συζήτηση το σχέδιό του στο περιφερειακό συμβούλιο και αντί να το φέρει κρύβεται συνεχώς, έχει και το θράσος να κατηγορεί τους κατοίκους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να τους χαρακτηρίζει «όχλο» και «μπαχαλάκηδες».Αλήθεια, τι περίμενε ο κ. Πατούλης;Μήπως να του πούμε και ευχαριστώ, που μετατρέπει τη ζωή μας σε κόλαση με τη νέα χωματερή στη Φυλή και τα θηριώδη εργοστάσια σκουπιδιών;

Ντροπιαστική για τη δημοκρατία είναι η συμπεριφορά του -μονίμως κρυπτόμενου- κ. Πατούλη,  όχι η παρουσία των πολιτών στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.Είναι ο ίδιος που προκαλεί με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις και με τη γενικότερη πολιτική και στάση του, σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας- Αττικής.

5.3.2020

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com – [email protected] – f/b: Δυτικό Μέτωπο

Μοιραστείτε το:
Tagged