Δυτικό Μέτωπο: Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική ξεσηκώνονται για να κλείσει η χωματερή της Φυλής

Φυλή
Μοιραστείτε το:

Εκατοντάδες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 29/8, την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Παρέμβαση φορέων πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 27/8, στη συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται την Παρασκευή 30/8, το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ και το βράδυ στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Φυλής. Όλες αυτές οι δράσεις στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μνημείο περιβαλλοντικής υποβάθμισης!

Το ποτήρι ξεχείλισε με την πραξικοπηματική απόφαση – ντροπή της κ. Δούρου και των δημοτικών αρχόντων του δήμου Φυλής Παππού και Μπουραΐμη, την 1η Αυγούστου, στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και με τη νέα απόπειρα, στη συνεδρίαση της ΕΕ της 30ής Αυγούστου, να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, με προτεραιότητα στο λατομείο Μουσαμά.

Ο κ. Πατούλης που πριν από λίγες ημέρες έλεγε για κάτι ελάχιστους που αντιδρούν και η κυβέρνηση, χτες επιστράτευσαν τα ΜΑΤ με τα χημικά τους για να σταματήσουν τη διαδήλωση, χωρίς να τα καταφέρουν τελικά. Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο Ζάππειο μέγαρο  και να ακουστεί δυνατά το αίτημα για το κλείσιμο της χωματερής.

Τώρα θα καταλάβουν πως δεν μπορούν να κοροϊδεύουν για πάντα. Η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική δεν είναι ο απόπατος της Αττικής. Δεν μπορούν να εξαπατούν συνέχεια τους κατοίκους με υποσχέσεις για κλείσιμο του ΧΥΤΑ και μετά να κάνουν συνεχείς επεκτάσεις. Δεν μπορούν με τα βρώμικα λεφτά των αντισταθμιστικών να φέρουν πίσω τους ανθρώπους που χάνονται από τον καρκίνο, που θερίζει στην ευρύτερη περιοχή. 

Τους έχουμε προειδοποιήσει πως δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να κλείσει η χωματερή της Φυλής! Οι συγκεντρώσεις αυτών των ημερών είναι μόνο το προανάκρουσμα των όσων θα ακολουθήσουν, αν δεν ανακληθεί η απόφαση του ΕΔΣΝΑ για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και αν δεν εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για νέους ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική.

 Περιμένουμε από τον κ. Πατούλη να «ανοίξει τα χαρτιά του» και να καταθέσει, επιτέλους, το δικό του σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι δεν έχουμε αντιληφθεί το άθλιο συναινετικό «παιχνίδι» του με την απελθούσα διοίκηση της κ. Δούρου. Κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει την εμφανή του προτίμηση στην επικίνδυνη, αναποτελεσματική και πανάκριβη μέθοδο της καύσης και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους. Περιμένουμε και τον προειδοποιούμε: τη Φυλή να την ξεχάσετε!

Καλούμε τα νέα δημοτικά συμβούλια  Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής να πάρουν αποφάσεις ΤΩΡΑ για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής και για την εφαρμογή -σε όλη την Αττική- πολιτικών αποκεντρωμένης διαχείρισης -με έμφαση στην πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση και στην προδιαλογή των υλικών- και με δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ όλων των περιοχών.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, πρωτίστως αυτές της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής, σε κοινές και μαζικές δράσεις ενημέρωσης και σε κινητοποιήσεις.

  • Η τοξική βόμβα στη Φυλή έχει, ήδη, εκραγεί!
  • Δε θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με τις ζωές μας!
  • Η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, τώρα, ξεσηκώνονται !

Φυλή 30/8/2019

Μοιραστείτε το:
Tagged