Δυτική Αθήνα: Το «Εντευκτήριο» ως «ιερό» άσυλο και η εμπλοκή τοπικού «Κοινωνιστή»

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Όλοι ξέρουν, αλλά… «Καινοτόμες ιδέες, πράξεις και δράσεις από νέους ανθρώπους με νέα οράματα.»

Σε ήσυχη γειτονία Δήμου της Δυτικής Αθήνας, υπάρχει μία πολύ όμορφη πολυκατοικία. Ιδιοκτήτης της φέρεται ότι είναι αρχηγός παλαιού, παμπάλαιου θάλεγε κανείς πολιτικού κόμματος, που κατά δημόσια και μάλιστα γραπτή δήλωσή του, στηρίζει  ή μάλλον συμπαρατάσσεται με  σχετικά μικρό μεν σε ψήφους και βουλευτές άλλο κόμμα που αποτελεί από την άλλη σταθερή και ιδιαίτερα διακριτή ιδεολογικά κοινοβουλευτική κομματική ομάδα.

Τίποτα μεμπτό σ’ αυτό, ίσα ίσα θάλεγε κανείς ότι μόνο εκτίμηση μπορεί κάποιος να επιδαψιλεύσει στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, γιατί κατάφερε να δημιουργήσει προσωπική περιουσία.

Τα περίεργα, όμως ξεκινούν, απ’ αυτό ακριβώς το σημείο  «εμπλέκοντας» μία περίεργη «ΜΚΟ», την ιερότητα του ασύλου και ανήμπορους γέροντες με παχυλή σύνταξη ή μεγάλο ενδιαφέρον από τους οικείους τους.

Το Κόμμα, η Κοινωνική Δομή και το «Εντευκτήριο»

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στο διαδίκτυο στοιχεία, μία μικρή ομάδα ατόμων, έχει συστήσει ένα πολιτικό κόμμα-σφραγίδα, που παραμένει ανενεργό οργανωτικά, μία «Ένωση Ελλήνων» με έμφαση στον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη, καθώς επίσης ως θυγατρικό οργανισμό αυτών μία Κοινωνική Δομή με πολύ πομπώδες Τίτλο, όμοια με τον Τίτλο που φέρουν αντίστοιχες επίσημες Κοινωνικές Δομές των Δήμων της Κύπρου.

Στα πλαίσια του τελευταίου, φέρεται, σύμφωνα πάντα με τα όσα βρίσκονται καταχωρημένα στο διαδίκτυο, λειτουργεί «Εντευκτήριο». Ειδικά για το τελευταίο αναφέρονται, σε έγγραφο  που υπογράφεται από τον φερόμενο ως Γ.Γ. του κόμματος εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε δεόντως για την λειτουργία Γραφείων του «……. Κόμματος Ελλάδας» (….) και των «Ενώσεων ………» (……), καθώς και «Κέντρου …….» και «Εντευκτηρίου – …..», των άνω οργανισμών στο παραχωρηθέν κτήριο επι της οδού ….. …, Π…….

Η ομαλή και σύννομη λειτουργία και δράση του ως άνω περιγραφομένου «Εντευκτηρίου και …………………. και Κέντρου ………….», καθώς και των Γραφείων …… και ………….., έχει ανατεθεί εις την ορισθείσα εκπρόσωπό μας, …………., η οποία έχει τα ίδια δικαιώματα, επιδαψιλεύσεις, ατέλειες, προστασία ασύλου και τα συναφή, τα οποία παρέχουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι στο …… και στις «…………………», φορείς τους οποίους, ως προς την συγκεκριμένη δράση, εκπροσωπεί.

Παρακαλείται πάσα Αρχή, Οργανισμός και Δύναμις της Τάξεως, να παρέχει συνδρομή, στήριξη, διευκολύνσεις  και προστασία εις το έργον της, το οποίο αποτελεί μερικωτέραν έκφανση του σκοπού και των δράσεων των προαναφερομένων φορέων.»

Η «Ασυλοποίηση»…

Με απλά λόγια, το συγκεκριμένο έγγραφο, κάνει γνωστό σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ότι οι εγκαταστάσεις του εντευκτηρίου αποτελούν «άσυλο» προστατευόμενο, ζητά από αυτές να συνδράμουν στη λειτουργία του και τέλος ορίζει και «αυτοφωράκια» τόσο για την λειτουργία του και την είσπραξη πόρων, απ’ όπου δει, όσο (φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά) και αναλάβει τις ευθύνες για ότι τυχόν στραβό συμβεί.  Γίνεται φανερό ότι όταν έχεις κοτζάμ Γ.Γ. κόμματος δεν ορίζεις αντιπρόσωπό του για όλα…

Το σημαντικό, όμως είναι ότι η ασυλοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, τις θέτει στο απυρόβλητο  σε ότι αφορά την φορολόγηση των οικονομικών του, καθώς και στους ελέγχους που θα μπορούσαν να κάνουν σ’ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η «επ’ αμοιβή» και μάλιστα «χρυσή» κοινωνική προσφορά…

Το «Κέντρο….» και το εντός αυτού «Εντευκτήριο…», προσφέρουν ως δομή «κοινωνικές υπηρεσίες» προς κάθε ενδιαφερόμενο ή έχοντα ανάγκη, μακριά από τα «ραντάρ» των Κοινωνικών και άλλων Υπηρεσιών του Κράτους. Κατά την ισχύουσα νομοθεσία μία αδειοδοτημένη κοινωνική δομή για παροχή φροντίδας σε ανήμπορους, υπερήλικες, κλπ, θα πρέπει υποχρεωτικά να α) λειτουργεί με τήρηση όλων των φορολογικών διατάξεων, β) να έχει διαμόρφωση σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και γ) να διαθέτει πέραν των άλλων νοσηλευτές και ιατρό με μόνιμη σχέση εργασίας για την φροντίδα όσων διαμένουν μέσα στη δομή.

Δύσκολα, πράγματα θ’έλεγε κανείς, αφού για καθαρά τυπικές παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα, λίγο έλειψε να χάσει την άδεια γηροκομείου, γνωστός πολιτικός και πρώην υπουργός.

Στην Ελλάδα, όμως, για όλα υπάρχουν λύσεις, έστω κι έξω από τους κανόνες. Το συγκεκριμένο κτίριο, που αναφέρεται και στο έγγραφο του «κομματικού»  Γ.Γ., λειτουργεί πράγματι ως κοινωνική δομή παροχής υπηρεσιών για ανήμπορους, υπερήλικες, κλπ. αλλά άτυπη, αφού δεν τηρείται κανένας από τους προβλεπόμενους τυπικούς κανόνες.

Το «κόλπο» απλό σαν «το αυγό του Κολόμβου»…

Το «κόλπο» που χρησιμοποιείται είναι απλό σαν «το αυγό του Κολόμβου». Κάθε υπερήλικας ή ανήμπορος που θέλει να «φιλοξενηθεί» στο χαρακτηρισμένο ως «Εντευκτήριο» κτίριο, υποχρεώνεται να εγγραφεί ως μέλος του μητρικού «Κέντρου…..». Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να δηλωθεί από τον υπεύθυνο λειτουργίας του τίποτα και σε καμία υπηρεσία. Πρόκειται απλώς για ένα μέλος που φιλοξενείται.

Το μυστικό βρίσκεται στο κόστος φιλοξενίας και πως εξοφλείται από κάθε «φιλοξενούμενο».  Για να γίνει λοιπόν δεκτός κάποιος ως μέλος του «Εντευκτηρίου», πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλει  συγκεκριμένη μηνιαία εισφορά σε χρήμα. Το ποσό είναι συγκεκριμένο και συνήθως φθάνει στα 1.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Κάθε «φιλοξενούμενος» κατά την εγγραφή του ως «ΜΕΛΟΣ» του Εντευκτηρίου, υπογράφει την συναινετική παραχώρηση της σύνταξής του ή του κρατικού βοηθήματος που λαμβάνει. Συνήθως το ποσό αυτό συμπληρώνεται από συγγενείς προκειμένου να φθάσει τον μαγικό αριθμό των 1.000 ευρώ. Κι επειδή το «Εντευκτήριο» έχει τον χαρακτηρισμό του «ασύλου», οι αποδείξεις λήψης της μηνιαίας «εισφοράς» μέλους, είτε δεν δίνονται, είτε είναι απλές που δεν δηλώνονται στην εφορία.

Το «προμόσιον» γνωστού Κοινωνιστή….

Γνωρίστηκαν, κατά πάσα πιθανότητα σε χώρους όπου και οι δύο υποτίθεται ότι δημοσιογραφούν ή κάνουν τον τηλεοπτικό παραγωγό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολύ γνωστός στον πολιτικό χώρο του και στον «τόπο» του, Κοινωνιστής, προσφέρθηκε να βοηθήσει την προσπάθεια του κομματικού Γ.Γ. για την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού «Εντευκτηρίου» και ειδικότερα την προσέλκυση νέων μελών του. Το πρόβλημα βέβαια που θα έπρεπε να λυθεί, ήταν η κάλυψη του κόστους αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς του….

Ο «θρύλος» αναφέρει ότι ο ωτακουστής της συγκεκριμένης  συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών, απομακρύνθηκε για μία κατ’ εντολή επείγουσα εργασία, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει την συνέχειά της.

«Θρύλοι», όμως, που κυκλοφορούν γύρω από το κτίριο του «Εντευκτηρίου», αναφέρουν συχνές επισκέψεις σ’ αυτό του πολύ γνωστού «Κοινωνιστή», στις οποίες συνοδεύει πάντα σεβάσμιους υπερήλικες και ανήμπορους που χρήζουν βοήθειας και φροντίδας.

Το τι ακριβώς έχει γίνει και γίνεται κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς. Μόνο οι θρύλοι υπάρχουν και το «άσυλο» του Εντευκτηρίου…

Σε αναμονή για τα επερχόμενα… αν και την «κοινή γνώμη» και τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου, απασχολούν τα παρεπόμενα της «Μαφίας των Λαϊκών». Έτσι δεν είναι  κε Ανδρέα μας… άσε που είσαι και γείτονας…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

 

Μοιραστείτε το:
Tagged