Δυο ακόμα υπεραιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στον Δήμο Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Δυο επιπλέον υπεραιωνόβιες ελιές, ηλικίας περίπου 600 ετών, μεταφυτεύτηκαν στον Δήμο Ιλίου, ευγενική χορηγία της ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για τη διάσωση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων.

Την επιχείρηση μεταφοράς και μεταφύτευσης συντόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτα Μηλιώνη ενώ τα δυο εντυπωσιακά δέντρα κοσμούν πλέον τον κόμβο Χίου και Πολυτέκνων και την πλατεία Διομήδη Κομνηνού, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Υπενθυμίζεται, ότι ένα ακόμα υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο μεταφυτεύτηκε στη συμβολή του νέου τμήματος της Λ. Θηβών με την οδό Αγίου Νικολάου και Ερμιόνης, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσία του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Χρόνη Ακριτίδη και Χρήστου Βίνη αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο κ. Ζενέτος:

«Η πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ και η συνεργασία της με το Πράσινο Ταμείο για τη διάσωση του φυτικού κεφαλαίου της χώρας μας έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Με τη μεταφύτευσή τους δε σώζονται απλά κάποια δέντρα, αλλά η φυσική και ιστορική κληρονομιά μας, με σκοπό να παραδοθεί ακέραια στις επόμενες γενιές. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που συμβάλλουμε με τη σειρά μας σε αυτή τη διάσωση, κάνοντας ταυτόχρονα την πόλη μας ακόμα πιο πράσινη και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο που μας δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα».

Μοιραστείτε το:
Tagged