Δρομολογείται το πρόγραμμα για την ενεργειακή φτώχεια στον Δήμο Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για την ενεργειακή φτώχεια, μέσω των έξυπνων μετρητών με την υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, όπως αποτυπώθηκε σε τηλεδιάσκεψη εργασίας, με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και τους αρμόδιους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας, τον Αντιπρύτανη και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος Γιάννη Καλδέλλη και τον Ακαδημαϊκό σύμβουλο μεταπτυχιακών προγραμμάτων  στο ίδιο Εργαστήριο Τάκη Κτενίδη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μέρα25 Κρίτων Αρσένης, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην απεμπλοκή της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Ιλίου  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για αυτό τον κ. Αρσένη, τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιο Μάνο τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κ. Ηρακλή Μενεγάτο και τον Τομεάρχη Λειτουργίας Τηλεμέτρησης Διεύθυνσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κ. Βασίλη Ρογκάκο. “Παλεύουμε από το 2012 να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να δώσουμε σε συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την ελάχιστη εγγυημένη παροχή ρεύματος και συνεπώς μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε, γιατί έχουμε ως συμμάχους ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο κι έναν επίμονο βουλευτή της περιοχής μας”.

Ο βουλευτής του Μέρα25 χαρακτήρισε εξαιρετική και παράδειγμα προς μίμηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου και διαβεβαίωσε ότι θα τη στηρίξει, σε κάθε στάδιο, με όλες του τις δυνάμεις. Από την πλευρά τους, οι Καθηγητές του ΠΑΔΑ ανέλυσαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και εξήραν την έντονη παρέμβαση του Δήμου Ιλίου στα κοινωνικά θέματα. “Ως Πανεπιστήμιο είμαστε δίπλα σας, αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος μας, να συμμετέχουμε στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων με τις γνώσεις που διαθέτουμε” σημείωσαν, μεταξύ άλλων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο συντονιστής της επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Ιλίου με το ΠΑΔΑ, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτης Μαρκόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, μέλη της επιτροπής Ανδριάνα Αλεβίζου, Γιώργος Φερεντίνος και Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Μοιραστείτε το:
Tagged