Δολοφονία 19χρονου Άλκη: «Ψάχναμε για Αρειανούς στο Χαριλάου» – Εγκέφαλος ο 23χρονος, δική του ιδέα η επίθεση

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ανοίγουν στόματα για το πώς οργανώθηκε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσαν και εκτέλεσαν την άγρια δολοφονία στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με θύμα τον Άλκη Καμπανό, περιέγραψαν οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η επίθεση που οργανώθηκε από τους συμμετέχοντες και κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έγινε ως αντίποινα για ανάλογο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο. Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε ένα «θέατρο» οπαδικής βίας, με ουκ ολίγα περιστατικά να συμβαίνουν.

Βάσει των καταθέσεων από τους άλλους συλληφθέντες, ο πρώτος που έπεσε στα χέρια των Αρχών για το άγριο φονικό στην περιοχή του Χαριλάου, ο 23χρονος, ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης με θύματα τον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του.

Η ΕΡΤ περιέγραψε μέσω ρεπορτάζ τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση. Όπως αναφέρεται, «έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου», ο οποίος χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή του Χαριλάου.

 «Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου»

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως ακριβώς ανέφεραν στους αστυνομικούς, και έκαναν βόλτες στα στενά.

Όταν μίλησαν για την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο, που αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν και αργότερα υπέδειξαν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο προχώρησαν στη δολοφονική επίθεση με μεγάλη μανία. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Παραδόθηκε ο 25χρονος που αναζητούσε η Αστυνομία -Άφαντος αυτός που διέφυγε στην Αλβανία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται και ο 25χρονος, μέλος συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος είναι ύποπτος για συμμετοχή στην ομάδα των 11 ατόμων που πραγματοποίησε τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο νεαρός αυτές τις ημέρες που τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και κρυβόταν εκεί. Τελικά παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές, πηγαίνοντας με τη δικηγόρο του στην ανακρίτρια.

Πλέον, η αστυνομία αναζητεί τον 20χρονο που μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού διέφυγε στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός. 

Οι έρευνες συνεχίζονται. 

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Θεοδωρικάκος: Αναμένουμε εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες αναφορικά με την άγρια δολοφονία -με οπαδικά κίνητρα- στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη Δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι εννέα είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει, και σύντομα», σημείωσε.

Αναφορικά με τον ύποπτο που βρίσκεται στην Αλβανία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει, προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Μέσα στο επόμενο 24ωρο το διεθνές ένταλμα σύλληψης

Το επόμενο 24ωρου θα εκδοθεί, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο, αλβανικής καταγωγής, που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αλλά είναι ο μοναδικός από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση που παραμένει μέχρι στιγμής ασύλληπτος και φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του.

Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμούν κάποιες τυπικές διαδικασίες για την έκδοση του εντάλματος, το οποίο θα καταστεί στη συνέχεια ένταλμα διεθνούς αναζήτησης (ερυθρά αγγελία).

Υπό εξέταση στοιχεία για το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Το ενδεχόμενο ύπαρξης τάγματος εφόδου που δρούσε συστηματικά και οργανωμένα εξετάζουν οι αρχές για τη δολοφονία του Άλκη. Τη στιγμή που οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, οι αρχές φαίνεται πως ερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης. Η δολοφονία του Άλκη φαίνεται πως έγινε με οργανωμένο τρόπο, καθώς δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμπλοκής, με το οπτικό υλικό από τα βίντεο της περιοχής να δείχνει τους δράστες να αποβιβάζονται από τα αυτοκίνητα και να χτυπούν την παρέα των ανυποψίαστων νέων.

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν η «έφοδος» αυτή έχει χαρακτηριστικά επιθέσεων τάγματος εφόδου, με διακριτούς ρόλους αλλά και ηγεσία που δίνει την εντολή και κατευθύνει τους δράστες, συμμετέχοντας ή μη. Το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και σεσημασμένοι χούλιγκαν που έχουν πάρει μέρος και σε άλλες επιθέσεις, είναι ένα στοιχείο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από τη δράση τους να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Ο ρόλος του τρίτου αυτοκινήτου

Από τα βίντεο που εξέτασαν οι αρχές και τα οποία εν πολλοίς έριξαν φως στις δραματικές στιγμές τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (01.02.2022) προκύπτει και η συμμετοχή ενός τρίτου αυτοκινήτου, εκτός των δυο (του άσπρου και του μαύρου) που οδηγούσαν ο 23χρονος που απολογείται σήμερα και ο πρώην ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δυο φαίνονται στο ερασιτεχνικό βίντεο και στο καθένα επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Υπήρξε όμως κι ένα τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο βρίσκονταν άλλοι τρεις οπαδοί. Ο ρόλος τους στην επίθεση και τη δολοφονία του Άλκη, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά και οι τρεις είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα εντάλματα σύλληψης από την επιχείρηση της Κυριακής, που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τι έχει πει ο Κούγιας

Στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση έχει αναφερθεί και ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας. Ειδικότερα έχει αναφέρει: «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες.

Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Οι συλληφθέντες δείχνουν έναν ένοχο

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμα ατόμων. Ενός Έλληνα που συνδέεται με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία. Την ίδια στιγμή οι συλληφθέντες «σπάνε» την ομερτά και «δίνουν» έναν 21χρονο Έλληνα ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό αυτοσχέδιο μικρό δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.

Μάλιστα, εκτός του ότι «δείχνουν» τον δολοφόνο, οι περισσότεροι «αθωώνουν» τον 23χρονο, τον πρώτο συλληφθέντα, ο οποίος -όπως λένε- δεν συμμετείχε ενεργά στην επίθεση, αλλά παρέμεινε στο αυτοκίνητό του.

Προφυλακιστέος ο 23χρονος -Κατονόμασε τους δράστες

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος κατονόμασε εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με τον συνήγορο του 23χρονου χούλιγκαν, που είναι ο πρώτος συλληφθείς για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο πελάτης του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος μετά την απολογία του πελάτη του, δήλωσε ότι ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, δίχως να έχει καμία εμπλοκή. «Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Βρισκόταν στο περιστατικό, αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στη συμπλοκή που ακολούθησε», είπε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η ανάκριση είναι μακρά. Ο ίδιος, με τη λεπτομερέστατη απολογία του θέλησε να βοηθήσει τις δικαστικές και τις αστυνομικές Αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στους εμπλεκόμενους».

Ανατροπή – Δολοφονία Άλκη Καμπανού: 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι, λένε οι συλληφθέντες

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε πως ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση, κατέβηκε για λίγο από το αμάξι, χωρίς να πλησιάσει στο σημείο της επίθεσης, ενώ ο πελάτης του «κάποιους από τους εμπλεκόμενους τους αναγνώρισε και τους κατονόμασε».

21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι, λένε οι συλληφθέντες

Τον δράστη με το δρεπάνι που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη φαίνεται πως «δείχνουν» οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κατονόμασαν ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για το άγριο φονικό.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν με αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα. Ο 23χρονος φαίνεται πως είναι αυτός που χτύπησε με στειλιάρι τον άτυχο Άλκη στο κεφάλι, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ίδιου και του θύματος πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ομάδα των 11 χτυπούσε τον Άλκη Καμπανό με μαχαίρι, σιδερένια και ξύλινα κοντάρια και φυσικά το δρεπάνι, και όλοι τους, σύμφωνα με πηγές, είναι συνυπαίτιοι για την άγρια δολοφονία.

Χθες έγιναν οκτώ νέες συλλήψεις (εννιά στο σύνολο με τον 23χρονο που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ εκκρεμούν τα εντάλματα σε βάρος δύο ατόμων ακόμη. Του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία και ενός ακόμη ατόμου στην Αθήνα.

Οι οκτώ συλληφθέντες χθες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών και έξι από αυτούς είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις οπαδικής βίας, παράνομη οπλοκατοχή, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

Οι οκτώ συλληφθέντες διώκονται για ανθρωποκτονία από κοινού, με δόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν, επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα» και κινήθηκαν προς το μέρος τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr. Ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά την έξοδό τους.

Γονείς Άλκη Καμπανού: Φτάνει πια, να σταματήσει το αίμα, στέλνουμε μήνυμα αγάπης

Καταρρακωμένοι, διαλυμένοι από τον χαμό του παιδιού τους, αλλά στέλνοντας μήνυμα υπέρ αγάπης και ενότητας, εμφανίστηκαν στην ΕΡΤ3 οι γονείς του Άλκη Καμπανού.

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και ο πατέρας τη φωτογραφία του Άλκη, ο κ. Καμπανός, όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να αλλάξει στους συνδέσμους και στα γήπεδα, απάντησε ως εξής: «Δεν είναι οι ομάδες, είναι όλος ο κόσμος. Ο κόσμος αποτελεί την ομάδα. Για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξει η ψυχοσύνθεση. Αυτό που πρότεινα είναι οι δύο ομάδες, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, να κάνουν έναν αγώνα μαζί, συμφιλιωμένοι όλοι οι οπαδοί, οι παίκτες και οι δύο πρόεδροι και στο τέλος να χειροκροτήσουν και τις δύο ομάδες, άσχετα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης προς όλες τις κατευθύνσεις».

Μητέρα Άλκη Καμπανού: Φτάνει πια, να είναι ο Άλκης ο τελευταίος

«Φτάνει πια, να κλείσει αυτός ο κύκλος αίματος, να σταματήσει, φτάνει πια, να είναι ο Άλκης ο τελευταίος», είπε από την πλευρά της η μητέρα του 19χρονου.

Και συνέχισε ο πατέρας του Άλκη, λέγοντας ότι ήταν ένα τόσο αξιολάτρευτο παιδί και ότι αν μπορούσε να μιλήσει τώρα θα έστελνε αγάπη. «Ήταν ένα εξαίρετο παιδί και ήξερε να αγαπά τους πάντες», προσέθεσε.

Όλα όσα προηγήθηκαν

Δολοφονία Άλκη: Τέσσερις νέες συλλήψεις και ακολουθούν ακόμη έξι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις ακόμα συλλήψεις για την εν λόγω υπόθεση, ενώ έχει εκδώσει ακόμα έξι εντάλματα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλους

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Πάνω από 10 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση – “Μίλησαν” και τα κινητά – Πώς κινήθηκαν οι δράστες

Οι Αρχές αξιοποιούν διάφορα στοιχεία που έχουν βρει – Επίσης φαίνεται να έχουν “μιλήσει” και τα τηλέφωνα – Πώς κινήθηκαν οι δράστες

Σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από τους δράστες της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ήδη έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων που βρέθηκαν, ενώ και ο φίλος του θύματος που τραυματίστηκε στην επίθεση, περιέγραψε στους αστυνομικούς, ότι αυτός που κρατούσε το φονικό αντικείμενο ήταν ο ίδιος που έχει συλληφθεί.

Oι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στην υπόθεση. Μετά τον 23χρονο βασικό ύποπτο της δολοφονίας, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και εντοπίσει και άλλους που βρισκόνταν το βράδυ της δολοφονίας μαζί. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι οι δράστες που εμπλέκονται επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα.

Tο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται.

Οι Αρχές αξιοποιούν διάφορα στοιχεία που έχουν βρει όπως το φονικό όπλο που βρέθηκε δίπλα στο σημείο που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Άλκης.

Πάνω από 10 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση – “Μίλησαν” και τα κινητά – Πώς κινήθηκαν οι δράστες

Πάνω σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί στοιχεία του θύματος όσο και του 23χρονου που έχει συλληφθεί. Επίσης φαίνεται να έχουν “μιλήσει” και τα τηλέφωνα. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και αποκαλύπτονται με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη. Σύμφωνα με το Open στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Συμμετείχαν 12-13 άτομα στην επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το “Live News” του MEGA, υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν 12-13 άτομα στην επίθεση.

“Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες παρακολουθούσαν μια μπυραρία, όπου σύχναζαν οπαδοί του Άρη και θεώρησαν ότι η παρέα του Άλκη βγήκε από εκεί. Έκαναν την επίθεση, τον μαχαίρωσαν και μετά άνθρωποι από τη μπυραρία, που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, βγήκαν και πετούσαν ποτήρια και σκαμπό για να το αποτρέψουν, αλλά ήταν αργά. Υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες”, τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξηγώντας ότι οι δράστες διάλεξαν το σημείο ώστε να είναι κοντά στη μπυραρία, αλλά όχι τόσο κοντά, ώστε να προλάβουν να φύγουν όταν τους καταλάβουν.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν αφήσει τα κινητά τους στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην εντοπιστούν ή να μην παραπέσουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, γίνονται έλεγχοι στους συνδέσμους των οπαδών της Θεσσαλονίκης και σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα, με στόχο να βρεθούν τα αντικείμενα και να ελεγχθεί πόσοι από αυτούς έχουν άδεια λειτουργίας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι η δημιουργία ενός μητρώου μελών συνδέσμων, ώστε να έχει πρόσβαση η ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τους παράγοντες στην ΠΑΕ, να δημιουργηθεί ένα μητρώο φανατικών οπαδών, ώστε να υπάρξουν και οι προβλεπόμενες ποινές για αυτούς.

Και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά και για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλακή στον 23χρονο για τα ευρήματα στο σύνδεσμο

Δικάζεται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος που συνελήφθη και κρατείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη για την οποία παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Ανακριτή, απ’ όπου πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

O 23χρονος πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας. Εις βάρος του ασκήθηκε -μεταξύ άλλων- δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 23χρονος χούλιγκαν Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη χτες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έξω από το γήπεδο του Άρη. Ο 23χρονος έφτασε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια αποδοκιμάστηκε από πολίτες που τον περίμεναν έξω από το μέγαρο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο 23χρονος, οδηγούσε ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι χούλιγκαν που χτύπησαν απρόκλητα την παρέα των παιδιών έξω από το Χαριλάου σκοτώνοντας το 19χρονο. Το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στον πατέρα του σκληρού χούλιγκαν που είναι γνωστός και από άλλα περιστατικά βίας.

Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι αν και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τα πάντα. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων. Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της δολοφονίας.

«Θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις»

«Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι», σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Προανήγγειλε συνάντηση με αθλητικούς παράγοντες

Για τον φερόμενο ως δολοφόνο σχολίασε ότι «ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022 για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ 3 ετών». «Είναι κρίσιμο θέμα για τη χώρα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης ελπίζω να συμβάλει η ιδία στην αυτοβελτίωσή της. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ έχει εξαρθρώσει δεκάδες περιπτώσεις που φέρονται να συνδέονται με οπαδικούς συνδέσμους, δεν είναι οπαδοί, είναι χούλιγκαν» παρατήρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για όλους μας, ώστε να κάνουμε αυτό πρέπει για την αντιμετώπιση φαινομένων οπαδικής βίας και χουλιγκανισμού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύντομα θα καλέσει τους αθλητικούς παράγοντες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. «Η ΕΛΑΣ συνέλαβε οχτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα» απάντησε ερωτηθείς αν υπάρχει ατιμωρησία.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο συνεργοί για τη δολοφονία του Άλκη – Bαρύ το κατηγορητήριο για τον 23χρονο

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο συνεργοί για τη δολοφονία του Άλκη – Bαρύ το κατηγορητήριο για τον 23χρονο

Όπως και ο βασικός κατηγορούμενος, έτσι και οι δράστες έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χονου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονίας οι οποίοι ενεπλάκησαν στην επίθεση με τον 23χρονο δράστη και στη συνέχεια διέφυγαν όλοι μαζί.

Παράλληλα, η εισαγγελία άσκησε βαρύ κατηγορητήριο κατά του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Που στρέφονται οι έρευνες των αρχών – Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους

Οπως γράφει το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Όπως και ο βασικός κατηγορούμενος, έτσι και οι δράστες έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 23χρονο

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 23χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και να τραυματιστούν άλλοι δύο νεαροί στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές το αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Δολοφονική επίθεση ποτισμένη από τυφλό οπαδικό μίσος – Σκληρός χούλιγκαν ο δράστης

Σοκαρισμένη όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Όχι ο Άλκης δεν προκάλεσε. Περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο με τους φίλους του. Αλλά και να προκαλούσε, ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να αφαιρεί μια ζωή; Το βίντεο από τη δολοφονία του σοκάρει. Φαίνεται μια ομάδα ανδρών να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα αποχωρώντας βιαστικά από το σημείο της δολοφονίας.

Ο δράστης της δολοφονίας, που ομολόγησε, είναι ένας 23χρονος Αλβανός ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει πάλι τις αρχές για οπαδική βία. Μάλιστα από το 2019 εκκρεμεί η δίκη του για παρόμοιο περιστατικό.

Ο δράστης όπως λένε οι πληροφορίες συνελήφθη ύστερα από έφοδο που έκανε η αστυνομία σε στέκι οργανωμένων οπαδών (σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, οπαδών του ΠΑΟΚ) και αρχικά παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, χωρίς αρχικά να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

»Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες
  • Κράνη
  • Βεγγαλικά χειρός
  • Κροτίδες
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.)
  • Μεταλλικοί σωλήνες
  • Ξύλινα ρόπαλα

Στα επεισόδια του Βόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 23χρονος είναι ιδιοκτήτης του ενός από τα δύο αμάξια τα οποία ενεπλάκησαν στην επίθεση.

Μάλιστα στη θέση του οδηγού αυτού του αυτοκινήτου έχουν βρεθεί κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζονται από τα εγκληματολογικά και μένει να φανεί αν ανήκουν στον άτυχο 19χρονο.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 23χρονος συλληφθείς είχε πάρει μέρος στα επεισόδια του Βόλου στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, με τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί τότε πάνω στη γέφυρα.

Μάλιστα, φαίνεται και τότε να κρατά μαχαίρι και να επιτίθεται, ωστόσο δεν είχε συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος εργάζεται σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Λαδάδικων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι η σύλληψη του δολοφόνου, ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία. «Θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, να κάνουν μερικά πράγματα για να αλλάξει αυτό το καθεστώς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και συμπλήρωσε πως αυτό αποτελεί ευθύνη και της Πολιτείας, και των αθλητικών ομάδων, της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο 23χρονος συλληφθείς, εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου.

Συντετριμμένοι φίλοι και συγγενείς

Ο κολλητός φίλος του αδικοχαμένου Άλκη που έζησε τη φονική συμπλοκή και παραμένει από χθες τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ένα 18χρονο παιδί, που άρχισε να δέχεται πισώπλατα χτυπήματα και που ακόμα όπως λένε στενοί συγγενείς του στο LIVE NEWS δεν έχει ενημερωθεί για το μεγάλο κακό. Για τη δολοφονία του Άλκη που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά και συνέχιζαν να κάνουν παρέα ακόμα και όταν ο 19χρονος έφυγε με τους γονείς του για τη Βέροια.

Τα λόγια της γιαγιάς κι της νονάς του 18χρονου τραυματία καθηλώνουν. Συμπυκνώνουν τον πόνο που αισθάνονται, την αγωνία για το δικό τους παιδί αλλά και την οργή για τους δράστες της φονικής επίθεσης, σε παιδιά που έβλεπαν πιθανότατα για πρώτη φορά.

Ο 18χρονος τραυματίας και ο αδικοχαμένος Άλκης είχαν πάει για καφέ στην περιοχή Χαριλάου και μαζί με ακόμα ένα άτομο που έκαναν παρέα πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Εκείνα τα λεπτά στο αρρωστημένο μυαλό των δραστών υπάρχει μόνο το σχέδιο της επίθεσης. Να χτυπήσουν και να προκαλέσουν κακό σε άτομα που υποστηρίζουν αντίπαλη ομάδα.

Χωρίς να τους γνωρίζουν και φυσικά, χωρίς να έχουν μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς. Γι’ αυτό και πριν την επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη ρώτησαν τα θύματα ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η πρώτη επικοινωνία μας με τη γιαγιά του 18χρονου τραυματία είχε γίνει τηλεφωνικά λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία. Τότε που μας έλεγε για τον τρόπο που έμαθε η ίδια και ο σύζυγός της τα γεγονότα και τα πρώτα λόγια που τους είπε ο εγγονός τους.

Ο εγγονός της γυναίκας που μαχαιρώθηκε στα πόδια και στο κεφάλι διατηρούσε από την πρώτη στιγμή τις αισθήσεις του και ήδη από χθες, είχε δώσει κατάθεση σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Οι λυγμοί της κατά διαστήματα διακόπτουν τα λόγια και τον ειρμό της σκέψης της. Ο εγγονός της, ακόμα δεν γνωρίζει για τη δολοφονία του φίλου του. Μοναδική παρηγοριά για την ίδια που το πρωί μαζί με τη νονά του εγγονού της, πήγαν στη κηδεία του Άλκη στη Βέροια, το γεγονός πως ο 18χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως και ο συνομήλικος φίλος τους, που ήταν ο τρίτος της παρέας.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν εξιτήριο και στη συνέχεια να δεχτούν ψυχολογική υποστήριξη, σε μια προσπάθεια να συνέλθουν και να αφήσουν πίσω τις στιγμές φρίκης που έζησαν.

«Χωρίς να υπάρχει αγώνας εκείνη την ώρα, στα καλά καθούμενα, έτσι δηλαδη σε παίρνουν και σε σφάζουν, είναι δυνατόν να γίνονται, τι οικογένειες είναι αυτές που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά» δήλωσε η γιαγιά του 18χρονου.

«Ήταν αποφασισμένοι να το κάνουν, τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και τους είπαν είμαστε “Άρης”, από εκεί και πέρα έγινε το κακό» επεσήμανε η γιαγιά του 18χρονου.

«Το πρωί ο άντρας μου που ξύπνησε, άκουγε ραδιοφωνάκι κιαι με φωνάζει, μου λέει “έλα μέσα”, λέω “τι έχεις”, άρχισε και έκλαιγε, λέω “γιατί κλαις”, “σκότωσαν ένα παιδί στην Χαριλάου, 19 χρονών”, λέω “Παναγίτσα μου”. Ο άντρας μου σηκώθηκε και έκλαιγε, χωρίς να ξέρουμε ότι ήταν το δικό μας το παιδί» τόνισε η γιαγιά του 18χρονου.

Η κηδεία

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 19χρονο, που δέχθηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του άτυχου νέου έγινε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια.

 «Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση» έλεγαν συγγενείς του, ενώ ο πατέρας του αγοριού σπαράζοντας στο κλάμα φώναζε: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του».

Πηγή: in.gr, THETOC, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged