Δικαστική Απόφαση Σταθμός: Στοπ στο bullying κατά ανηλίκου από γείτονες – Πρόβλεψη φυλάκισης και προστίμων

Δικαιοσύνη Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Απειλούνται με χρηματική ποινή και φυλάκιση εάν παραβούν τις προβλέψεις της δικαστικής απόφασης

Τι προβλέπει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Απαγόρευση να τον προσεγγίζουν στα 20 μέτρα και να εξαπολύουν ύβρεις.

Bullying κατά ανηλίκου: Τα προβλήματα στην πολυκατοικία ήταν υπαρκτά από καιρό, με τις αντιδικίες μεταξύ των ιδιοκτητών να έχουν οδηγήσει σε επεισόδια και διαξιφισμούς, ενώ εκκρεμούν εκατέρωθεν εγκλήσεις για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της σωματικής βλάβης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Η αντιδικία για θέματα ιδιοκτησιακά και χρήσης χώρων της πολυκατοικίας μεταξύ των ιδιοκτητών αναψυκτηρίου στο ισόγειο και των ιδιοκτητών των υπολοίπων ορόφων έφτασε όμως σε ένα απίστευτο bullying κατά του παιδιού των δεύτερων και το δικαστήριο υπήρξε ξεκάθαρο: Χρηματική ποινή και φυλάκιση εάν συνεχιστεί η προσβλητική συμπεριφορά στον ανήλικο. Bullying κατά ανηλίκου

Οι γονείς του παιδιού προσέφυγαν στο Δικαστήριο, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά αυτή και ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Πειραιά αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης πως «πιθανολογείται ότι την …11-2020 και περί ώρα 18.30 μ.μ., κατά την επιστροφή του … (σ.σ. του παιδιού) στην οικία του και διερχόμενος έξωθεν του αναψυκτηρίου, ο δεύτερος των καθ’ ων εξήλθε του καταστήματος και προσκάλεσε το ανήλικο τέκνο των αιτούντων, φωνάζοντας το όνομα του, με ειρωνικό και περιπαικτικό ύφος … Ο τελευταίος δεν απάντησε και έσπευσε να εισέλθει στην πολυκατοικία. Το περιστατικό επαναλήφθηκε την 12-2020 και περί ώρα 11.00 π.μ., οπότε ο δεύτερος των καθ’ ων η αίτηση, βλέποντας το ανήλικο τέκνο, φώναξε και πάλι το όνομα του τελευταίου, μία και μοναδική φορά …. με το ίδιο απαξιωτικό ύφος, πλην όμως, δεν το επανέλαβε και άλλη φορά, διότι ενημερώθηκε από πελάτη του καταστήματος ότι ο πρώτος των αιτούντων παρακολουθεί το συμβάν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Εξάλλου, η πρώτη των καθ’ ων η αίτηση, αν και γνωρίζει την έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ τους, δεν αποτρέπει τον υπάλληλο της από τις πιο πάνω προσβλητικές συμπεριφορές του, αντίθετα μάλιστα, και εκείνη συχνά κινείται προς το μέρος του ανηλίκου τέκνου των αιτούντων, υποστηρίζοντας και συνδράμοντας ψυχικά την υποτιμητική και κοροϊδευτική στάση του δεύτερου των καθ’ ων η αίτηση, χωρίς όμως, εκείνη να εκστομίζει κάποια προσβλητική φράση προς το τέκνο».

Bullying κατά ανηλίκου: Τι προβλέπει η απόφαση

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην απόφαση «έκτοτε και ιδίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα περιστατικά αυτά, που εμπεριέχουν ειρωνεία, χλευασμό και εν γένει λεκτικό εκφοβισμό σε βάρος του ανηλίκου τέκνου των αιτούντων, επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση, με αποτέλεσμα ο έφηβος να διακατέχεται από αίσθημα φόβου, ανασφάλειας, εσωστρέφειας και μειονεξίας και δεν είναι λίγες οι φορές που ζητά τη συνδρομή των γονέων του για να εξέλθει της κατοικίας του».

Για το λόγο αυτό αποφάσισε: «Υποχρεώνει προσωρινά τους καθ’ ων η αίτηση να απέχουν από κάθε προσβολή της προσωπικότητας του ανηλίκου τέκνου των αιτούντων … και της … και ειδικότερα από την εκτόξευση ύβρεων, με λόγια και έργα και απειλών κατά του τελευταίου, καθώς και από οποιαδήποτε επικοινωνία με τον τελευταίο, τόσο δια ζώσης, λεκτική ή με χειρονομίες και νοήματα, όσο και μέσω τηλεφώνου, προφορικά ή με γραπτά μηνύματα ή μέσω διαδικτύου ή και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Παράλληλα, τους υποχρεώνει προσωρινά «να μην προσεγγίζουν το ανήλικο τέκνο των αιτούντων … και της … είτε στην κατοικία του στον … Αττικής, οδός … ή είτε σε οποιονδήποτε άλλο τόπο, σε απόσταση μικρότερη των είκοσι (20) μέτρων».

Σε αντίθετη περίπτωση «απειλεί σε βάρος των καθ’ ων η αίτηση χρηματική ποινή ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ υπέρ των αιτούντων με την ιδιότητα τους ως ασκούντων τη γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου τους … και προσωπική κράτηση διάρκειας ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση των παραπάνω διατάξεων της απόφασης».

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged