Διεγράφη με απόφαση Μητσοτάκη από τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής της Ανδρέας Πάτσης

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Πάτσης με απόφαση Μητσοτάκη. Ο βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα του.

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάτσης αρνείται να παραδώσει την έδρα του.

———————

Σκελετός στη ντουλάπα της ΝΔ: Διεγράφη ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης που καταγγέλλεται ότι πλουτίζει αγοράζοντας κόκκινα δάνεια από τράπεζες

Ο διαγραφής από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, που κατηγορείται ότι εξαγόρασε κόκκινα δάνεια από τράπεζες, μέσω ξένων εταιρειών στο 1/15 της αξίας τους, με σκοπό τον πλουτισμό.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον βουλευτή να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα που όμως κρίθηκαν ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί η διαγραφή του με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι προφανές ότι το θέμα εκτός από τις όποιες νομικές του επεκτάσεις έχει βαθύτατο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο και η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν διατεθειμένη να χρεωθεί περαιτέρω ζητήματα.

H ανακοίνωση του Μαξίμου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς.

Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Οι κατηγορίες κατά Πάτση

Πριν από λίγες μέρες δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξαπολύσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος “ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. Ευρώ”.

Ο κ. Πάτσης “πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους”, αναφέρει ο Στ. Καλπάκης, συμπληρώνοντας:

“Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού”.

Ο ίδιος ρωτάει: “Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;”.

Στο θέμα έσπευσε με στοιχεία ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος πολάκης, σύμφωνα, με τις καταγγελίες του οποίου, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας – μέσω της εταιρείας του – αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ηλιόπουλος: και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος,  είπε για την υπόθεση:

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Στις καταγγελίες Πολάκη και πριν την απόφαση του Κ.Μητσοτάκη  για την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία, ο διαγραφής τελικά βουλευτής  απάντησε με  σχετική επιστολή…

Η επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερτριπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στον “Σκάι” δήλωσε πως “βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτό, πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας».

«Ζητάμε να συγκλιθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακόμη, επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds- δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged