Δεν είμαστε όλοι Παπαχριστόπουλοι

Αττική Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δεν είναι εύκολο αυτό το άλμα. Μετά από 50 χρόνια στη Δημοσιογραφία και 40 χρόνια στην Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο να μπαίνεις πρωτάρης, παρθένος και άμωμος στη πολιτική. Είναι το γύρισμα μίας κορυφαίας σελίδας στη ζωή σου για να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή το ανέβασμα σ’ ένα ψηλό βουνό. Και χρειάζεται πίστη, αγάπη και αφοσίωση μεγάλη στη πολιτική σαν έννοια και σαν δράση για να κατακτήσεις την κορυφή και να προσφέρεις αυτά που περιμένει ο πολίτης που σου εμπιστεύεται την ψήφο του.

Φυσικά και υπήρξαν φίλοι, συνάδελφοι, ακόμη και συγγενείς, που προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το ταξίδι αυτό, στα αχαρτογράφητα -για μένα- νερά της πολιτικής. Και μερικοί μάλιστα με βασικά επιχειρήματα ότι «η πολιτική είναι ένας βρώμικος χώρος γεμάτος λαμόγια» και ότι «ο κόσμος έχει σιχαθεί και αποστρέφεται τους πολιτικούς».

«Δε βλέπεις ρε Κώστα τι γίνεται με τον Παπαχριστόπουλο; Ένας βουλευτής-λάστιχο, ένα πιόνι στα χέρια της Κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής του κ. Βούτση, μόνο και μόνο για να μείνει αρχηγός κόμματος ο Καμμένος. Γιατί απειλεί ότι αν του διαλύσουν τους ΑΝΕΛ, θα τους βάλει στο “τηγάνι”. Ποιος; Ο Παπαχριστόπουλος! Που ξεκίνησε από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, μετά πέρασε στη ΝΔ του Σαμαρά, ύστερα στους ΑΝΕΛ του Καμμένου και τώρα ξερογλύφεται με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Δεν βλέπεις τι κάνουν για να κρατήσουν τη καρέκλα της εξουσίας; Εξευτελίζουν και Κανονισμό της Βουλής, και Σύνταγμα και Θεσμούς. Πού πας να μπεις εσύ, σε αυτή τη βρωμιά;», μου λένε αυτές τις ημέρες.

«Εγώ θα μπω σ’ αυτή τη “βρωμιά”, τους απαντώ. Γιατί δεν είναι όλα βρώμικα στην πολιτική. Γιατί όσο κι αν μερικοί ανεγκέφαλοι της Βουλής με τα καμώματά τους και τα καραγκιοζιλίκια τους προσπαθούν να κρατήσουν αρχηγούς κομμάτων τους Καμμένο και Θεοδωράκη, κάνοντας και τους τελευταίους εναπομείναντες πολίτες να γυρνούν την πλάτη στους πολιτικούς, υπάρχει ένα μεγάλο, υγιές κομμάτι στην πολιτική ζωή της χώρας που θέλει να παλέψει, θέλει να προσφέρει στο πολίτη, θέλει να δημιουργήσει μια Ελλάδα ΄που μάς αξίζει. Γιατί, τελικά ρε παιδιά, δεν είμαστε όλοι Παπαχριστόπουλοι.

Εμείς λοιπόν οι «παρθένοι» της πολιτικής, μαζί με τους όσους όμοιούς μας, ρομαντικούς, αιθεροβάμονες, άμωμους και ονειροπόλους, θέλουμε να δώσουμε τη μάχη για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα την κερδίσουμε. Γιατί το φως νικάει πάντα το σκοτάδι κάθε που ξημερώνει.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

  • Υποψήφιος βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Δυτικός Τομέας Αθήνας
Μοιραστείτε το:
Tagged