Δήμος Περιστερίου: 892.800 για την αγορά δεύτερου λειοτεμαχιστή αντί για αύξηση του αστικού πρασίνου που λείπει…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Περιστερίου, διαθέτει από το 2010 μέσα σε μία τερατώδη εγκατάσταση   του Αμαξοστασίου του, στην οδό Αγίου Βασιλείου 62, μόνιμη εγκατάσταση λειοτεμαχιστή ή όπως ο ίδιος το περιέγραφε και συνεχίζει να το περιγράφει «λειοτεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων», στον οποίο πέραν των άλλων κατακερμάτιζε σε πολύ μικρά, σχεδόν μικροσκοπικά  τεμάχια  όλες τις ποσότητες φυτικού υλικού που συνέλεγε κατά την συντήρηση του πρασίνου, – δένδρα και θάμνοι-, της πόλης.

Βέβαια, για όσους παρακολουθούν τον τομέα περιβάλλον στην Πόλη, η Διοίκηση του Δήμου μετονόμασε τον λειοτεμαχιστή, όπως επιμόνως και για να μην έχει επιπτώσεις ανάφερε όλη την εγκατάσταση του ΣΜΑ που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια στον χώρο του Αμαξοστασίου, σε ΣΜΑ, επιχειρώντας με απάτη να τον νομιμοποιήσει ως χωροθετημένη σε αυτόν εγκατάσταση…

Ταυτόχρονα «έβαλε μπροστά», άγνωστο αν είναι  μέσω επιχορηγούμενου προγράμματος ή όχι να προμηθευτεί ένα δεύτερο ίδιας λειτουργικότητας σύστημα που όμως το ονομάζει πλέον «ΚΛΑΔΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ» κοστολογώντας τον στο εξωπραγματικό ποσό των 260.400 ευρώ, γεγονός που παραπέμπει σε  βαριάς κατασκευής και  βιομηχανικής λειτουργίας μηχανολογικό εξοπλισμό (για να δείτε την δέσμευση δαπάνης για τον κλαδοτεμαχιστή κάντε κλικ εδώ).  

Υποτίθεται ότι με αυτό το σύστημα θα τεμαχίζει  όλα τα υπολείμματα πρασίνου που παράγονται κατά το ετήσιο κλάδεμα    των δένδρων και θάμνων που διαθέτει στους κοινόχρηστους χώρους ο Δήμος…(για να δείτε την δέσμευση δαπάνης για το Φορτηγό 4 αξόνων!!! κάντε κλικ εδώ).  

Και φυσικά, όπως συμβαίνει με τα  μεγάλα προγράμματα της διοίκησης Παχατουρίδη, το συνολικό πακέτο συμπληρώνεται με  ανοικτό κοντέινερ αι νέο φορτηγό συνολικού προϋπολογισμού 632.000 ευρώ. (για να δείτε την δέσμευση δαπάνης για το ανοικτό κοντέινερ κάντε κλικ εδώ).  

Λάρτζ όπως πάντα  σε ότι αφορά τις προμήθειες του Δήμου η Διοίκηση Παχατουρίδη.. με ότι κι αν αυτό σημαίνει. Βέβαια πρόκειται για προϋπολογισμό και δέσμευση πίστωσης,  με το πιθανότερο  ο διαγωνισμός που θα ακολουθήσει υποχρεωτικά να  δώσει χαμηλότερα κόστη απόκτησης.

Το ζητούμενο εξάλλου, δεν είναι  ο τεράστιος προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δαπάνης, αλλά  η απόκτηση δεύτερου συστήματος  βιομηχανικού μεγέθους λειοτεμαχιστή ή κατά την νέα ορολογία της διοίκησης Παχατουρίδη «ΚΛΑΔΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ» πιθανόν αυτοκινούμενου από γειτονιά σε γειτονιά, αν και αυτός που υπάρχει εδώ και μία 12ετία στο δημοτικό Αμαξοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί….

Ίσως, λέμε ίσως  να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμαρχο της Πόλης, που συνηθίζει τις υπερφίαλες δηλώσεις, ειδικά σε προεκλογικούς χρόνους, για να ανακράξει για άλλη μία φορά το περίφημο  «Ο Δήμος Περιστερίου διαθέτει δύο Κλαδοτεμαχιστές σε αντίθεση με τους άλλους δήμους που διαθέτουν ένα…».

Το δημοτικό χρήμα, όμως, δεσμεύτηκε… αν και θα μπορούσε να πάει σε άλλες δράσεις, όπως η αξιοποίηση   του τετραγώνου «Δωδεκανήσου – Αναπαύσεως – Λάρνακος – Αγίου Βασιλείου» και η ανάπλασή του σε κοινόχρηστο πράσινο…

Θα μου πείτε ότι αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο και όχι του Δημάρχου και της πολύ δραστήριας κας Μαίρης Τσιώτα…

Πιθανόν να έχετε απόλυτο δίκαιο…

Δημ-άρχης

Μοιραστείτε το:
Tagged