Δήμοι Δυτικής Αθήνας: «Πάζλ» για δυνατούς λύτες ο 2ος Γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

«Πάζλ» για δυνατούς λύτες, έχει αναδειχθεί  ο 2ος Γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στους 6 από τους 7 δήμους της Δυτικής Αθήνας που δεν κατάφεραν να εκλέξουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Δήμο Περιστερίου, στον οποίο ο κ. Παχατουρίδης πέτυχε το εξωπραγματικό 74,18%, στους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο μόνος νυν Δήμαρχος που κατάφερε να διατηρήσει και να αυξήσει λίγο τις δυνάμεις του είναι ο κος Ζενέτος στον Δήμο Ιλίου που για μερικές δεκάδες ψήφους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50% του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η επανάκαμψη του πρώην δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Μίχου που πέτυχε να πάρει πάνω από 49% των προτιμήσεων των δημοτών, όπως και η μετεωρική άνοδος του ποσοστού του κου Ντινιακού στο Χαϊδάρι που κι αυτός ξεπέρασε το 40% αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 24 μονάδες σε σχέση με το 2014.

Συνολικά εκτός από τον κο Ζενέτο, όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι των 6 δήμων της Δυτικής Αθήνας, απέτυχαν να πείσουν για το έργο τους δημότες των πόλεών τους, μένοντας σε χαμηλά ποσοστά.

Για τον 2ο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, αναμένονται ανατροπές για το ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, αφού έχουν ήδη υπάρξει φανερές ή και «κρυφές» συνεννοήσεις των δύο μονομάχων σε κάθε δήμο για την στήριξή τους  από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους τους, με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Αγίας Βαρβάρας, στην οποία ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος στην σειρά κατάταξης, συμφώνησαν να βρεθούν απέναντι από τον πρώτο κο Μίχο.

Δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής και τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2014 και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

Δήμος Αιγάλεω

Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Δήμος Χαϊδαρίου

Δήμος Πετρούπολης

Δήμος Ιλίου

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

«Δημ-άρχης»

Μοιραστείτε το:
Tagged