Γιώργος Καλαϊτζίδης Ρουβίκωνα: Σε απολογία για την δολοφονία «φτωχού» μετανάστη και εμπόρου ναρκωτικών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Για τη δολοφονία «Χαμπίμπι» διώκεται ο Γ. Καλαϊτζίδης του «Ρουβίκωνα». Την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία είχε αναλάβει η οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία ασκήθηκε εις βάρος του Γιώργου Καλαϊτζίδη, ιδρυτικού μέλους της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών, γνωστού με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι», τον Ιούνιο του 2016 στα Εξάρχεια.

Το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών στη διάρκεια της πολυετούς έρευνας, υπεβλήθη μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στην εισαγγελία. Κατόπιν αξιολόγησής του η 2η τακτική ανακρίτρια απέστειλε την Παρασκευή 6 Μαρτίου κλήση στον Καλαϊτζίδη, ώστε την προσεχή Παρασκευή να απολογηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία. Το θέμα κοινοποίησε ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook και χθες, αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι η κατηγορία αφορά τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου, τον Ιούνιο του 2016.

Το θύμα είχε δολοφονηθεί με πέντε σφαίρες στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού και ένα μήνα αργότερα την ευθύνη της ενέργειας είχαν διεκδικήσει με κείμενο στο Athens Indymedia οι «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Ηταν η πρώτη και μοναδική εμφάνιση της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ο 36χρονος Αιγύπτιος φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων και τέσσερις μήνες πριν πέσει νεκρός φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με τον Γ. Καλαϊτζίδη και άλλους αντιεξουσιαστές – μέλη της κατάληψης Κ*Βοξ, όπως είχαν  καταγγείλει επώνυμα.

Σε επιστολή του στο Διαδίκτυο ο Καλαϊτζίδης είχε περιγράψει μια επίθεση με μαχαίρι που είχαν δεχθεί από τον Χαμπίμπι αυτός και δύο «σύντροφοι». «Επιχείρησε να με καρφώσει στα πλευρά. Την τελευταία στιγμή, σύντροφος που ήταν παρών έπεσε ανάμεσα σε μένα και το μαχαίρι και με γλίτωσε», είχε γράψει περιγράφοντας τον 36χρονο ως «ημιπαράφρονα διακινητή ναρκωτικών». Δύο εβδομάδες αργότερα αντιεξουσιαστές –η λεγόμενη «πολιτοφυλακή των Εξαρχείων»– είχαν πραγματοποιήσει πορεία στα Εξάρχεια ως απάντηση στην επίθεση που είχαν δεχθεί ο Γ. Καλαϊτζίδης και τα μέλη του K*Boξ, επιδεικνύοντας στην κάμερα τουλάχιστον δέκα πιστόλια και αυτόματα με τα οποία ήταν οπλισμένοι.

Την ένοπλη πορεία είχε «χαιρετίσει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Στο διάστημα που μεσολάβησε η Ασφάλεια συγκέντρωσε μαρτυρίες αυτοπτών τις οποίες και συνδύασε με τα παραπάνω γεγονότα. Υπέβαλε το προανακριτικό υλικό στην εισαγγελία δυνάμει του οποίου κατά του Γ. Καλαϊτζίδη ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, στον φάκελο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία υπάρχουν στοιχεία και αναφορές για τουλάχιστον έναν ακόμα αντιεξουσιαστή, που μετέχει στην κατάληψη του Βοξ και την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την ατομική μου εξόντωση μέσω μιας πολυετούς φυλάκισής μου», σχολίασε στο Facebook ο κατηγορούμενος αναρχικός.

Γιάννης Σουλιώτης

Πηγή: kathimerini.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged