Για ποια πατρίδα, ρε γαμώτο;

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Συνεχίζει και ολοκληρώνει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα την γεωπολιτική τριλογία με αφορμή το τέλος του χρόνου και τον επικείμενο νέο, ας ελπίσουμε όχι πολεμοχαρή! Δεν μου λέτε, εθνοκάπηλοι φωστήρες, γιατί και για ποιον να πολεμήσει ο λαός, που δεκαετίες τον κάνατε, με την συνενοχή του, διεφθαρμένο, ηλίθιο και δια της οθόνης πολλαπλώς ψεκασμένο όχλο; Γιατί, για ποιον η νεολαία, στο ταξικό χάλι, που είναι, αλλά και οι γενιές μας -έστω σε ηλικία μόνιμης εφεδρείας-να χύσουν το αίμα τους; Για ποια πατρίδα, ρε γαμώτο; Για την Frau Hitler του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, που λέγεται κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον επόπτη Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, για το αδηφάγο κι εγκληματικό Παγκόσμιο Κεφάλαιο; Για τα Μνημόνια και τους 7.000 «αυτοκτονημένους», για τους 500.000 νέους, τα καλά μυαλά, μετανάστες; Για πάνω από ενάμισι τρισεκατομμύρια ευρώ, που με διάφορους τρόπους κατάκλεψαν από την Γκραικυλία ξένοι κατακτητές; Για την φτώχεια, την δυστυχία, την εξαθλίωση, που βαφτίζουν ανάπτυξη, για τον εξευτελισμό της προσωπικότητας, τ’ άφθονο κουτόχορτο των βοθροκάναλων; Για τους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες και για τους πουλημένους πολιτικούς; Για τον μεταξένιο απόλυτο φασισμό;

Για αυτά και άλλα άκρως ζοφερά να πολεμήσει, να μην χάσει τί; Την σκλαβιά; Για τον φόβο μην αλλάξει κατακτητή; Δεν βαριέσαι! Το θέμα είναι να παλεύουμε κάθε στιγμή, και τα ιμπεριαλιστικά παίγνια να εκμεταλλευτούμε, ακόμα και ελληνοτουρκικό πόλεμο, ν’ απελευθερώσουμε την Γκραικυλία από τους ξένους κατακτητές! Τούρκοι ή Δ’ Γερμανικό Ράιχ, πάντα με την Αμερικανική εποπτεία και επικυριαρχία! Να η πηγή όλων των προβλημάτων! Προσέξτε τις αναλογίες και την τραγική ειρωνεία της Ιστορίας! Μη γίνει ένα είδος 1453! Κι αυτό το κρύβετε στο εκπαιδευτικό σύστημα για να πλασάρεται τις ανοησίες του κρυφού σχολείου και του μαρμαρωμένου βασιλιά! Οι μισοί από τους, συγκριτικά με το ένδοξο παρελθόν ελάχιστους, κατοίκους της Πόλης υποδέχθηκαν ως ελευθερωτές τους Οθωμανούς μήπως γλιτώσουν την καμαρίλα του παλατιού, τον θρησκευτικό φανατισμό, του Πάπα την παρέμβαση! Σας λέει τίποτα το σύνθημα: Καλύτερα οθωμανικό φέσι παρά παπική τιάρα; Μέσα στην απελπισία και στο μεγάλο ζόρι ο όχλος (και οι πολιτικοί του) συχνά κάνουν… τρελές δοκιμές!

Απευχόμεθα τον πόλεμο, έστω και ως Πατέρα Πάντων! Το ερώτημα είναι Τούρκος επιβήτορας ή Δυτικός; Δοκιμάσαμε αμφότερους! 400 χρόνια ραγιάδες σε Τούρκους και 200 στους Αμερικάνους και λοιπούς Δυτικούς συνολικά 600 χρόνια. Παγκόσμιο ρεκόρ! Συνεχίζονται οι επιδόσεις! Ζητούμενο, ν’ απελευθερωθούμε! Επειδή σήμερα αυτό δεν είναι ούτε «όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», καθένας ας παλέψει όπως μπορεί, καθημερινά ας ωριμάζει σταλιά-σταλιά τις συνθήκες να ελαχιστοποιεί τις συνέπειες υποτέλειας και να προετοιμάζει συνθήκες για το μέγα άλμα της λευτεριάς! Δεν είναι και λίγο να ζεις στον ψηφιακό βόθρο της υποτέλειας με αξιοπρέπεια κι αισθητική, να γλεντάς με κάθε ευκαιρία την ζωή και να μην ξεχνάς ποτέ το έργο σου, τον στόχο σου! Δεν είναι τόσο απογοητευτικά!

Σκεφτείτε την Κινέζικη κατάρα: Να γεννηθείς σε ενδιαφέρουσα εποχή! Σαν την δική μας! Όλα έτοιμα για νέα (τρίτη) μεγάλη πολεμική σύγκρουση στον κόσμο! Ο τρελός να πατήσει τα κουμπιά λείπει μόνο! Όποιος έχει τσαγανό, ψυχή, απεύχεται τον πόλεμο και ετοιμάζεται, αν ξεσπάσει στην θητεία του, χωρίς να πάψει στιγμή ν’ απολαμβάνει το σήμερα, να είναι πάντα στο μετερίζι της προκοπής. Να μην ξεχνά να ετοιμάζει εαυτόν και την παρέα του για τον σπασμό της μήτρας της Ιστορίας! Πώς έγραφε ο Τζακ Λόντον; «Υμέτερος, της Επανάστασης»! Τόσο απλά, πρωτοποριακά, ταξικά, ποιητικά! Στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι μεταξύ της μάνα του πολιτισμού Ανατολή με βάρβαρη Δύση ν’ ανησυχούμε μην αλλάξουμε κατακτητή; Αρνούμαι να διαλέξω ζυγό! Μόνο για λευτεριά παλεύω, ιδιαίτερα τώρα, που φουλάρει η κρεατομηχανή της ιστορίας. Γαία πυρί μιχθήτω!

Πάλι, κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, πολιτικάντηδες, μίσθαρνα όργανα του Δ΄ Ράιχ; Με τον Τούρκο έκανα λαϊκό πολιτισμό, εκτός από αίμα και δεσμά! Με τα σκουλήκια της Δύσης, μόνο αίμα, προδοσίες, φτώχεια, δυστυχία! Με τον Τούρκο η Βαλκανική έκανε Επαναστάσεις και ταξικούς αγώνες ενώ με τους «Δυτικούς» είναι σε κοινωνικό κώμα. Το καρδιογράφημα του πεθαμένου! Ας πούμε ένα από τα πολλά… αξιοπερίεργα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πάλι από το «Μούσα Πολύτροπος» (Μετρονόμος). Ενώ η πολιτική εξουσία ήταν φυσικά στα χέρια των Οθωμανών, η οικονομική κίνηση, το εμπόριο, τα γράμματα και οι τέχνες ήταν στων μειονοτήτων, Ελλήνων, Αρμενίων, Εβραίων, Σέρβων και άλλων συνοικούντων κατακτημένων λαών! Όλα προέκυψαν τραγικά και άλυτα, όταν η Δύση αιματοκύλησε την περιοχή να κατακλέψει πετρέλαια και άλλα πλούτη, όταν έστησε το Ανατολικό Ζήτημα, τί θα φέρει η αποσύνθεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Δεν μπορούσαν να το λύσουν οι όχλοι-λαοί, που εδώ κατοικούν, ήθελαν αιμοδιψείς νταβατζήδες; Πριν τον 20ό αιώνα, υπήρχαν εντάσεις, συρράξεις, σφαγές μα σύντομα ισορροπούσε το γεωπολιτικό σύστημα, παρότι οι λαοί πάλευαν ένοπλα για λευτεριά τους! Όταν μπούκαραν δυτικά σκουλήκια, δεν έμεινε τίποτα όρθιο! Πνίγηκαν τα πάντα στο αίμα!

Παρελαύνει σ’ όλα τα βοθροκάναλα συρφετός «ειδικών». Τουρκολόγοι, γεωπολιτικοί προφέσορες, υπουργοί, περισπούδαστοι βουλευτές, (αυτοί καλά κάνουν, τους ψηφίζει ο όχλος) κι άλλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι πράκτορες! Με αυτούς τους σαχλαμάρες γίνεται η διπλωματική πολιτική της Αποικίας; Είναι χαμένη από χέρι! Ποιος θα πει την πιο αβανταδόρικη αντιτουρκική κοτσάνα! Όλοι, όχι μόνο οι Τούρκοι, που είναι μανούλες στα βήμα-βήμα τετελεσμένα, ετοιμάζονται για αυτά τα ζοφερά και πολεμικά, που υπολογίζουν ότι έρχονται σε 5 ή 10 ή 20 χρόνια! Μόνο στην Γκραικυλία υπάρχει χαρά παιδιού, με τον εκάστοτε θαλαμοφύλακα Μαξίμου και την παρέα του σε ρόλο Θείας Λένας! Κοιτάξτε μη βγάλει η Άγκυρα παπάρα για δική της εσωτερική κατανάλωση (λόγου χάρη: Γαλάζια πατρίδα) και δεν απαντήσετε αποστομωτικά! Λες και δεν βρέχει άλλες χώρες η Μεσόγειος, μόνο την αποικία! Μην αφήσει ρητορική πορδή ο Ερντογάν και δεν σπεύσετε να την μυρίσετε μ’ εθνικιστική αγαλλίαση!

Τόσο σκοτάδι! Προβληματισμός, γεωπολιτική προνοητικότης μηδέν; Εδώ και δυο χρόνια έχει πει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα ότι δύει πια το άστρο Ερντογάν και το τουρκικό στρατιωτικοπολιτικό σύστημα προετοιμάζει αργά και με μεγάλες αντιθέσεις την διάδοχη κατάσταση. Ανέφερε και ως πρώτο για την ώρα υποψήφιο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης με δεδομένο ότι από εκεί άρχισε και ο Ερντογάν. Ουδείς στην Γκραικυλία αρμόδιος δείχνει στην δράση και τις απόψεις του να το παίρνει υπόψη. Παράδειγμα, στο θέμα φυλάρχων της Λιβύης και το παλιόχαρτο καθορισμού Α.Ο.Ζ. με… διαπλανητικές γραμμές! Τόσο ηλίθιος έγινε ο Τούρκος Πρόεδρος ώστε, ενώ οι μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν τον φύλαρχο Βεγγάζης, που βρίσκεται έξω από την Τρίπολη, στέλνει στρατό προς υποστήριξη του φύλαρχου Τρίπολης; Τί συμφέρον έχει να πάει κόντρα στο διαμορφούμενο status quo; Το κάνει με αντάλλαγμα… διαστημικές γραμμές Α.Ο.Ζ., που εξ αρχής ουδείς στον κόσμο δίνει σημασία; Πλην Γκραικυλίας, που φαντάζεται εαυτόν του κόσμου σωτήρα…

Υπάρχει και ποιο παρασκήνιο; Απλώς έχει «τρελαθεί» ο Ερντογάν, τον χτύπησε γεωπολιτική τύφλωση, που πλήττει ηγέτες παρατεταμένης θητείας κι αδυνατούν να δουν την μύτη τους; Κάνει τα συνήθη εξόφθαλμα λάθη της αρχηγικής ρουτίνας; Έχει ραμολίρει; Ξέρει ή ψυλλιάζετε κάτι, που εμείς για την ώρα αγνοούμε; Η φιλοπόλεμη ρητορική υπαγορεύεται από ξένες δυνάμεις; Καλλιεργούν έντεχνα και έντονα τον μεγαλουσιανισμό και μεσσιανισμό του, σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες, οι μεν για να διευκολυνθούν στα γεωπολιτικά σε σχέση με τους θησαυρούς της Α. Μεσογείου χρησιμοποιώντας ως εργαλεία Τουρκία και Γκραικυλία, καθεμιά αναλόγως ποιου και εμβέλειας, οι δε να προωθήσουν κυβερνητική διαδοχή στην Άγκυρα; Μήπως μας ξεφεύγει κάτι κρίσιμο και δεν μετράμε σωστά την γεωπολιτική σκακιέρα; Λειτουργούν όλα μαζί τα παραπάνω σ’ έναν ή άλλο βαθμό και με βάσει την θεωρία εναλλακτικών δράσεων-σεναρίων και πιθανοτήτων; Θα δούμε οσονούπω- όχι μόνο οι ερευνητές μα κυρίως οι παίχτες της Μεσογείου- πού θα κάτσει η μπίλια της πολεμικής ρουλέτας! Αυτές οι υποθέσεις είναι βλέποντας και κάνοντας ιδίως όταν και όπου πυκνώνουν τα πολεμικά νέφη! Για αυτό και άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς!

Ακούσατε το παραμικρό στα εγχώρια βοθροκάναλα από έγκριτους Τουρκολόγους,, που βγάζουν μεροκάματο; Δεν μπαίνουν σε τέτοιους… σκοτεινούς προβληματισμούς να μη χαλάσουν την πολεμοκάπηλη ομοψυχία! Τους έπιασε πόνος για την… συμφωνία Τουρκίας Βεγγάζης, όχι για να προβληματιστούν πού πηγαίνει το πράγμα στα πλαίσια της γεωπολιτικής προετοιμασίας της Γκραικυλίας δια παν ενδεχόμενο, αλλά για να σπάσουν τσαμπουκά στην Άγκυρα, που εξοπλίζει μαχητές στον Λιβυκό Εμφύλιο! Γιατί, ρε σύντροφοι Τουρκολάγνοι, να μην πουλά όπλα η Τουρκία; Επειδή διέταξαν οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές; Για να έχουν μονοπώλιο εξοπλισμού της Λιβύης (κρυφά και αυτοί), να κονομάνε χοντρά; Ξεχάσατε την φρικωδία ISIS κι Ισλαμικού Κράτους; Ποιοι τους έστησαν, τους χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν; Επισφαλής ακόμα ο αόριστος χρόνος, μάλλον πρόκειται για… ενεστώτα διαρκείας!

Επίλογος της παρούσας γεωπολιτικής, ελληνοτουρκικής τριλογίας με την παγίδα, που λέγεται Χάγη, η προσφυγή στο εκεί διεθνές δικαστήριο. Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι, πολιτικάντηδες; Για να μη λέτε εκ των υστέρων, όταν την έχετε πατήσει, ότι ουδείς σας ενημέρωσε, επαναλαμβάνω ό,τι από εικοσαετίας έγραφα στα στρατιωτικά περιοδικά: Ολέθριο λάθος, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης! Προπαντός, θα είναι ένα ακόμα πείραμα του Ιμπεριαλισμού στου Κασίδα το κεφάλι, στο φρικτό πειραματόζωο Γκραικυλία! Στην Χάγη, γενικότερα σε κάθε διεθνές φόρουμ δεν πάνε αποικίες! Μόνο ελεύθερα και ανεξάρτητα κράτη. Προπαντός ισχυρά να μπορούν να επιβάλλουν αποφάσεις. Αυταπατάσθε ότι θα βάλετε θέμα υφαλοκρηπίδας και πάραυτα τα ξένα αφεντικά θα σας δικαιώσουν; Όπως όλα τα καπιταλιστικά δικαστήρια είναι πουλημένα, πάνε με τον ισχυρό και η λειτουργία τους συνιστά δούναι και λαβείν! Παζάρι! Δεν φαντάζομαι ν’ αμφιβάλετε ότι οι Τούρκοι είναι καλύτεροι στο παζάρι, στην… κυψέλη λαϊκού πολιτισμού. Εσείς ξεχάσατε τ’ ανατολίτικα και φαναριώτικα κόλπα! Τ’ αφήσατε στους Τούρκους γιατί γινήκατε Ευρωπαίοι! Κατά Χάρρυ Κλυνν δώσατε «εύρω» και πήρατε «παίοι» (δεν ευνοεί ο γραπτός λόγος την χορευτική κίνηση, που κάνει στην μνημειώδη παράσταση στην Πλάκα ο γελωτοποιός της ρωμιοσύνης)!

Για να υπογραφεί συνυποσχετικό της Χάγης τί θα παραχωρήσετε στους Τούρκους, που μάλλον δεν θα δεχτούν μόνο ρύθμιση υφαλοκρηπίδας; Θα θέσουν ζητήματα ΑΟΖ, γκρίζων ζωνών Αιγαίου, αναθεώρησης Συνθήκης Λωζάνης και δικαίου θάλασσας. Κι αν κρίνει η Άγκυρα ότι συμφέρει να πάει στην Χάγη και υπογράψει, είσαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθείτε; Δεν είναι τρελό, το Διεθνές Κατεστημένο να δικαιώσει αναφανδόν την αποικία έναντι της περιφερειακής μεγάλης δύναμης; Πιθανότατα στην Χάγη θα πουν: «Ήξεις αφίξεις ου εν τω πολέμω θνήξεις», κι άντε βάλτε εσείς ή οι Τούρκοι, σε ποιο σημείο το επίμαχο «κόμμα», να βγάλετε νόημα! Όποιος έχει την δύναμη θα επιβάλει και το «κόμμα», δηλαδή, το νόημα, την εφαρμογή όποιου χρησμού δώσει το … μαντείο της Χάγης. Όποιος δεν έχει γεωστρατηγική δύναμη να επιβάλλει δικά του τετελεσμένα και με αφορμή την Χάγη, θα περιέλθει σε ακόμα δεινότερη θέση, ούτε οι ρέγγες του Αιγαίου θα τον κλαίνε! Η Χάγη είναι για πανίσχυρους στρατιωτικά και πολιτικά λύτες και παγίδα για αποικίες!

29 Δεκεμβρίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged