Γερμανία: Υποχρεωτικό εμβολιασμό ενηλίκων ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οικονομικά
Μοιραστείτε το:

Υποχρέωση εμβολιασμού των ενηλίκων ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την άμεση εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού των ενηλίκων κατά της Covid-19 ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών (VLK), ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση των κομμάτων για το μέτρο.

«Μόνο με την εφαρμογή μια γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού – με μια ουσιαστική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών – πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε μακροπρόθεσμα την πανδημία», γράφει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μίχαελ Βέμπερ σε άρθρο του για τη «Neue Osnabruecker Zeitung» και επισημαίνει ότι ακόμη και αν παραμένουν ανοιχτά κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως η δημιουργία μητρώου εμβολιασμών, η συζήτηση στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο «πρέπει να ξεκινήσει αμέσως». Καλεί δε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να μην καθυστερήσουν περισσότερο.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό ωστόσο εξακολουθούν να διαπιστώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Αντιπρόεδρος του FDP Βόλφγκανγκ Κουμπίκι ζήτησε σήμερα μια εκστρατεία προκειμένου να πειστούν οι ανεμβολίαστοι και σημείωσε ότι, «εάν επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, τότε το πολύ να αφορά τα άτομα άνω των 50 ετών».

«Μου λείπει μια πραγματική εκστρατεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αγωγής Υγείας», δήλωσε ο κ. Κουμπίκι και υποστήριξε ότι οι σκεπτικιστές δεν θα πειστούν με την υποχρέωση εμβολιασμού. Ο Αντιπρόεδρος του FDP έχει ήδη δηλώσει ότι στο εσωτερικό του κόμματός του τουλάχιστον 25-30 βουλευτές – και ο ίδιος – έχουν ήδη υπογράψει κείμενο απόρριψης της υποχρέωσης εμβολιασμού, με το επιχείρημα ότι «δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο συχνά θα πρέπει να γίνονται τα εμβόλια».

Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε διαφορετικά, εάν ο εμβολιασμός προκαλούσε ανοσία ανάλογη με αυτήν του εμβολιασμού για την ιλαρά ή την ευλογιά, δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στο RTL και συνέχισε: «Αυτό όμως δεν ισχύει. ‘Ανθρωποι σαν εμένα, άνω των 60 ετών, θα πρέπει πιθανότατα να εμβολιάζονται κάθε τέσσερις μήνες για να διατηρήσουν την προστασία».

Σχέδιο ψηφίσματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ίδιας ηλικιακής ομάδας σκοπεύει στο μεταξύ να υποβάλει στην Bundestag η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με τον αρμόδιο της CSU για θέματα Υγείας Στέφαν Πίλσινγκερ.

«Επειδή οι περισσότεροι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19 είναι άνω των 50 ετών, μπορούμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το σύστημα Υγείας με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αυτής της ομάδας», δήλωσε ο κ. Πίλσινγκερ στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, για να τον διαψεύσει λίγο μετά ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τόρστεν Φράι, λέγοντας ότι η Χριστιανική Ένωση δεν επεξεργάζεται προς το παρόν σχέδιο νόμου. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να υποβάλει δικό της σχέδιο. Η Χριστιανική Ένωση δεν θα κάνει τη δουλειά της κυβέρνησης», τόνισε.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε ότι ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν επιθυμεί να κατατεθεί πρόταση από την κυβέρνηση, αλλά να υποβληθούν τρία υπερκομματικά σχέδια και τελικά οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged