Αττική: Έτσι λειτουργεί στο νέο Lockdown το Δημόσιο – Με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, κλιμακωτό ωράριο και τηλεργασία

Δημόσια Διοίκηση
Μοιραστείτε το:

Έτσι λειτουργεί το Δημόσιο – Με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και κλιμακωτό ωράριο

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων του σκληρού lockdown που ισχύει από Πέμπτη 11/2 και έως τις 28 Φεβουαρίου στην Αττική, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλομπαγιάννη αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και τι θα ισχύει για την τηλεργασία αυτήν την περίοδο.

Όπως σημείωσε η κυρία Χαραλαμπογιάννη, το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Παράλληλα, υποχρεωτικό θα είναι το πλάνο εργασιών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος για τους χώρους εργασίας.

Υποχρεωτική είναι η προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για εκ περιτροπής αυτοπρόσωπη παρουσία στην εργασία.

Η κυρία Χαραλαμπογιάννη διευκρίνισε και τους κανόνες προσέλευσης και αποχώρησης από την υπηρεσία. Σημείωσε ότι θα ισχύσουν υποχρεωτικά τρία ωράρια που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων.

Ακόμη η γγ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα αναφέρθηκε και στις διευκολύνσεις για γονείς με παιδιά έως τη Γ’ Γυμνασίου με την παροχή μεταξύ άλλων εξ αποστάσεων εργασίας, μειωμένο ωράριο έως 25% ημερησίως και τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged