Ασυμβίβαστον Ίλιον: Η δημοτική Αρχή Ζενέτου «δραπετεύει» για να μη υποστεί ήττα

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Μετά και τη δεύτερη ήττα της καθεστωτικής λογικής Ζενέτου, η Δημοτική Αρχή δραπετεύει προσκαλώντας Δημοτικό Συμβούλιο,Δευτέρα 02/12, στις 14:30!!

Η αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 19/11 και της Πέμπτης 28/11 είναι μια δεύτερη συνεχόμενη ήττα της καθεστωτικής λογικής και της ιδιοκτησιακής αντίληψης με την οποία διοικείται ο Δήμος μας. Αποτελεί μια θεσμική αποδοκιμασία του αυταρχισμού της Δημοτικής Αρχής, καθώς στο ζήτημα της αλλαγής του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) διαφωνούν, τόσο το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όσο και οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους με ομόφωνο ψήφισμα!

Ο Δήμαρχος στις 28/11, άφησε να εννοηθεί ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης κινδυνεύουν να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου τις υπερωρίες τους ή ότι δεν μπορεί να εγκριθεί το κονδύλι για τη διάθεση χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά των ευπαθών οικογενειών της πόλης μας! Πρόκειται για κινδυνολογία μαζί με εκβιασμό!

Ο ίδιος ο νόμος που δεν του δίνει τη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτός που του δίνει τη δυνατότητα είτε να τα περάσει απευθείας από την Οικονομική Επιτροπή, είτε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συνεχόμενη δεύτερη αναβολή, αρκεί να παρευρίσκονται 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 41! Χρησιμοποιεί τις ευπαθείς οικογένειες και τις υπερωρίες των εργαζομένων για να περάσει μονομερώς και ετσιθελικά την αλλαγή του Ο.Ε.Υ.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση για τα όρια της σημερινής αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε και για τα όρια της θεσμικής αποδοκιμασίας της αλαζονικής πρακτικής της διοίκησης Ζενέτου. Το γεγονός όμως ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή αδυνατεί να συνεδριάσει για δεύτερο συνεχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια ήττα! Φυσικά δεν είναι αρκετή από μόνη της!

Απαιτείται παράλληλα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που να απευθυνθεί πρωτίστως στην τοπική κοινωνία, διεκδικώντας συνθήκες εργασίας με αξιοπρέπεια. Αυτό προϋποθέτει να σπάσουν τυχόν δεσμά του παρελθόντος των εργαζομένων με τη σημερινή διοίκηση. Να μάθει όλη η τοπική κοινωνία ότι:

Έχει να αγοραστεί απορριμματοφόρο όχημα εδώ και 20 χρόνια! Η επικινδυνότητα για τους εργαζόμενους αυξάνεται. Την ίδια στιγμή γειτονικοί μας Δήμοι ανανεώνουν το στόλο τους.

Η συντήρηση των οχημάτων κάθε χρόνο κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Πολύ περισσότερα από την αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου. Γιατί άραγε;

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες μπορούν να νικήσουν, με την προϋπόθεση οι διεκδικήσεις τους να γίνουν αιτήματα της ίδιας της τοπικής κοινωνίας!

Μοιραστείτε το:
Tagged