Ας φτιάξουμε την πόλη μας χωρίς σωτήρες και πρίγκιπες

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Απευθυνόμαστε στους  κατοίκους των εγκαταλειμμένων συνοικιών του Λόφου και της Ν. Ζωής, γιατί πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός που μπορούμε μαζί να φτιάξουμε την πόλη μας  οι ίδιοι, χωρίς σωτήρες και πρίγκιπες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και ήθους. Αρκετά με το τέλμα, την ακινησία που μας ωθεί να μένουμε απαθείς πελάτες στα σόου του κ. Δημάρχου στην κεντρική πλατεία  και στο Άλσος.

Οι σύγχρονες ανάγκες μας σε μια εποχή που αγχωμένοι τρέχουμε να ανταποκριθούμε στη σκληρή καθημερινότητα, δεν καλύπτονται με το να μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη ή να μας παραμυθιάζουν με τα σόου.

Νοιώθουμε δημιουργικοί όταν συμμετέχουμε στην πόλη μας σε ομάδες πολιτισμού, εκπαίδευσης δεύτερης ευκαιρίας, ομάδες που μας βοηθούν να βιώνουμε την παραδοσιακή κουλτούρα μας και να δημιουργούμε.

Μόνο μια διοίκηση με αποκεντρωμένες λειτουργίες που θα λογοδοτεί στους πολίτες της καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας της, που θα προωθεί τις προτάσεις μας  θα μας φέρει κοντά τον ένα με τον άλλο εκεί που ζούμε.

Χρειάζεται ένας άλλος τρόπος διοίκησης του Δήμου, ένα άλλο μοντέλο, που θα συνεργάζεται με την Περιφέρεια για δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας, για μονάδες απεξάρτησης, για λιγότερα δημοτικά τέλη, προωθώντας μορφές ανακύκλωσης. Για δομές αλληλεγγύης, για συμμετοχή στα κοινά, για συλλογικότητα, για διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Με το νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δίνει αρμοδιότητες και πόρους στα διαμερίσματα και με την αναλογική εκπροσώπηση στα δημοτικά όργανα, μπορεί να γίνει καλύτερη και αποτελεσματικότερη η προσπάθειά μας για συμμετοχή στα κοινά.

Δεν θα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να μην λογοδοτεί και αυθαίρετα να αρνείται τη συνεργασία με την Περιφέρεια ή τα Υπουργεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων , τα αντιπλημμυρικά, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή την ακραία επέμβαση των ΜΑΤ με εντολή δημάρχου στην κοινωνική  δομή χωρίς μεσάζοντες στο Λόφο.

Με  το νέο νόμο και την απλή αναλογική θα υπάρχει έλεγχος και θα σπάσουν τα δεσμά των συμφερόντων που δρουν στο Περιστέρι.

Να γίνει επιτέλους Πάρκο ανθρώπινο, το αποπαίδι του στρατοπέδου Καραισκάκη στη Ν. Ζωή, να γίνει διάνοιξη της οδού  Πελοπίδα, αντιπλημμυρικά έργα στη Μακαρίου, να προστατευτεί το Ποικίλο Όρος από τους καταπατητές.

Να γίνει βιώσιμος ο Λόφος Αξ/κών, πεζοδρόμια, πλατεία και εκδηλώσεις πολιτισμού. Το Περιστέρι πρέπει να γυρίσει σελίδα με την παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες και το Θανάση Καποτά , όπου συμμετέχουν οι Ενεργοί Πολίτες με τους δημοτικούς τους συμβούλους , πρόσωπα και συλλογικότητες από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Είμαστε σίγουροι ότι με τις εκλογές του Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μια νέα αρχή στο Δήμο μας, για συνέχιση του σπουδαίου έργου της Περιφέρειας.

Με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν  στο μετεκλογικό Περιστέρι, με την ανάδειξη έντιμων ανθρώπων με όραμα και στόχους για την πόλη , να αναβαθμίσουμε αισθητικά και λειτουργικά τις συνοικίες του Λόφου και της Ν. Ζωής.

Διονύσης Καλογερόπουλος, ιατρός ,Πρώην δημοτικός σύμβουλος

Μοιραστείτε το:
Tagged