Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Στο πλευρό των κατοίκων του Αγίου Αντωνίου την Παρασκευή 12 Απρίλη

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Οι γειτονιές πίσω από τον Αγιαντώνη είναι αυτές που ίσως έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια από την «επιθετική» τακτική της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος επί ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων να διευθετεί την κυκλοφορία οχημάτων στην πόλη μας με κριτήριο την εξυπηρέτηση «ημετέρων» επιχειρηματικών συμφερόντων επιβαρύνοντας αφόρητα τις ζωές των κατοίκων.

Οι γειτονιές αυτές έχουν την ατυχία να αποτελούν τα «σύνορα» ανάμεσα σε κόμβους (Κεντρική Λεωφόρο – σταθμό μετρό) και σε ζώνες δραστηριότητας βαρόνων της φτηνιάρικης νυχτερινής διασκέδασης (Μπουρνάζι) με αποτέλεσμα να δέχονται νυχθημερόν τον φόρτο από την κυκλοφορία λεωφορείων, φορτηγών, ΙΧ και της πελατείας «από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής» που θέλει να προσελκύει ο δήμαρχος σύμφωνα με δική του δήλωση. Γι’ αυτό τα σοβαρά οδικά συμβάντα είναι καθημερινή ρουτίνα στην περιοχή.

Η Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Αντωνίου εδώ και χρόνια με διαμαρτυρίες και παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο έχει απαιτήσει να μπει τέλος στην αυθαιρεσία που έχει επιβληθεί για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων «ημετέρων επιχειρηματιών» και που έχει υπερφορτώσει κυκλοφοριακά όλους τους μικρούς δρόμους πίσω από τον Αγιαντώνη. Οι κάτοικοι έχουν απαιτήσει να σταματήσει η κυκλοφοριακή υπερφόρτωση της Αγίου Παύλου – Τανάγρας με λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ που περιέργως «παραμένει» 15 ολόκληρα χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων στον σταθμό μετρό Αγίου Αντωνίου ενώ υποτίθεται πως ήταν προσωρινή για τότε που τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα οχήματα να κατευθύνονται προς την Βενιζέλου και μετά να «διασπείρονται» στα γύρω στενά προς διάφορες κατευθύνσεις (προς Μπουρνάζι, προς Ζωοδόχο Πηγή κλπ) ενώ θα έπρεπε η βασική κυκλοφορία να γίνεται από τις προϋπάρχουσες και πολύ πιο κατάλληλες λεωφόρους (Κεντρική και Κύπρου) όπως γινόταν άλλωστε πριν τα έργα του μετρό. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε πολλούς δευτερεύοντες δρόμους, και επιπρόσθετα στην Ψαρρών υπάρχει διαρκής κίνηση πεζών νέων παιδιών λόγω του εκεί σχολικού συγκροτήματος (3ου Γυμνασίου και Νυχτερινού). Η δημοτική μας αρχή και οι διάφοροι «παρατρεχάμενοι» έχουν αντιδράσει λυσσαλέα σε αυτές τις διαμαρτυρίες χλευάζοντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας την Επιτροπή Κατοίκων. Είχαμε μέχρι και σοβαρότατο συμβάν καθαρά μαφιόζικου χαρακτήρα με εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας μέλους της Επιτροπής.

Επίσης τα μπαρ και τα καφέ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία της γειτονιάς παίρνοντας μάλιστα και άδεια παράτασης μουσικής από την πρόεδρο του 3ου διαμερισματικού συμβουλίου.  Υπάρχει συνειδητή υποβάθμιση – εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων «σφαγιάζοντας» το λιγοστό πράσινο ενώ η δημοτική αρχή αδιαφορεί για το αίτημα της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Αντωνίου για απαλλοτρίωση του από πολλά χρόνια εγκαταλειμμένου  κτιρίου στο παρκάκι που βρίσκεται στο «τρίγωνο» Κουντουριώτου – Ψαρρών – Βενιζέλου.

Όλα τα παραπάνω καθώς και τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής που είναι κοινά με πολλές άλλες γειτονιές (φτωχοποίηση πληθυσμού, λουκέτα σε μαγαζιά, εγκατάλειψη λόγω «προτεραιότητας» σε έργα «φρου φρου κι αρώματα» για ενίσχυση του μεγάλου εργολαβικού, εμπορικού και «διασκεδαστικού» έργου σε «επιλεγμένα» σημεία, κλπ, κλπ) θα τα συζητήσουμε επί τόπου με τους κατοίκους

Την Παρασκευή 12 Απρίλη από τις 7 μμ και μετά

Παρουσία – Εξόρμηση  στις γειτονιές πίσω από τον Αγιαντώνη

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged