Απίστευτη αποκάλυψη στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει μείωση των δαπανών για την Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Ν. Κεραμέως: Μειώσεις δαπανών στην εκπαίδευση είχε αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Η κυρία Κεραμέως αποκάλυψε ότι στις 5 Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24 ώρα πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα μειώνονταν οι δαπάνες για την Παιδεία! «Προλάβατε όμως, στις 5 Ιουλίου, να θυμίσω ποια μέρα ήταν η 5 Ιουλίου, Παρασκευή, πριν τις εκλογές, να εκδώσετε εγκύκλιο που έλεγε «Μειώνονται οι δαπάνες στην εκπαίδευση». Και ερωτώ, γιατί 5 Ιουλίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα της προηγούμενης κυβέρνησης;

Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να βγάλει εγκύκλιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που λέει, ότι μειώνονται οι δαπάνες στην εκπαίδευση, κύριε Φίλη; Γιατί», αναρωτήθηκε σχετικά, υπαινισσόμενη ότι ίσως στόχευε να δέσει τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. « Αλλιώς, τι νόημα είχε αυτή η εγκύκλιος την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προηγούμενης κυβέρνησης;», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι την εν λόγω εγκύκλιο έδειξε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη συνάντησή τους και ανακοίνωσε ότι ότι έχουμε ήδη έχουν υπογραφεί πιστώσεις για 407 θέσεις έκτακτου προσωπικού στα πανεπιστήμια, που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. «Πιστώσεις, οι οποίες δεν υπήρχαν, τις οποίες αναγκαστήκαμε να βρούμε μέσα από κονδύλια αμιγώς του Υπουργείου Παιδείας. Και δυστυχώς, δεν άκουσα κάτι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όλες τις δεσμεύσεις περί 40 εκατομμυριων που θα δοθούν στους πρυτάνεις και δεν υπήρχε όχι 40, αλλά ούτε 1 να δοθούν στους πρυτάνεις και στις πρυτανικές αρχές και στα πανεπιστήμια», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged