Ανθούπολη – Στο πλευρό των κατοίκων η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η Ανθούπολη είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιπτώσεων της καταστροφικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων αλλά και της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη που είναι ο «πιο καλός ο μαθητής» αυτής της καταστροφικής αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Η Ανθούπολη είναι πρωταθλήτρια στην βίαια φτωχοποίηση του πληθυσμού που έφερε η μνημονιακή πολιτική η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη παρά τις προπαγανδιστικές μπαρούφες του Τσίπρα και των υπουργών του. Η Ανθούπολη είναι πρωταθλήτρια στα λουκέτα των ντόπιων μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Η Ανθούπολη είναι πρωταθλήτρια στα κόκκινα δάνεια (στεγαστικά και επιχειρηματικά) που απειλούν χιλιάδες ανθρώπους να χάσουν τις πρώτες κατοικίες τους με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις – άλλωστε στην Ανθούπολη ήταν που επιχείρησε Τράπεζα για πρώτη φορά έξωση από πρώτη κατοικία πριν 3 χρόνια, μια έξωση που αποτράπηκε με την δυναμική κινητοποίηση κατοίκων και συλλογικοτήτων με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η Ανθούπολη επίσης είναι πρωταθλήτρια και στις αποκοπές ρεύματος από την ΔΕΗ σε βάρος φτωχών οικογενειών τις οποίες διενεργούσε αρμόδια διευθύντρια που το όνομά της φιγουράριζε στο ψηφοδέλτιο του κ. Παχατουρίδη. Επίσης υπάρχουν προβλήματα με εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία όπως πρόσφατα με το 38 Δημοτικό.
  • Η Ανθούπολη είναι πρωταθλήτρια στην εγκατάλειψη τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από το κεντρικό κράτος. Πρόσφατα εγκαταλείφθηκε ακόμα και από υπηρεσίες όπως η Εθνική Τράπεζα με αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι να αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν. Πολλές γειτονιές είναι σε άθλια κατάσταση όσον αφορά τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους. Στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΕΦΙ – ΚΑΠΗ και σε όλα τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται δυτικά προς το βουνό πάνω από το παλιό ανθρακωρυχείο δεν υπάρχει ικανοποιητική αντισεισμική προστασία. Επίσης στις γειτονιές που βρίσκονται πιο ανατολικά προς το Μπουρνάζι είναι εμφανείς κάθε τόσο οι επιπτώσεις από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας. Η κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων είχε επισημοποιηθεί από χρόνια όταν η «Αττικό μετρό» σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή Περιστερίου είχε βαφτίσει ως … «Ανθούπολη» την διασταύρωση της Κεντρικής Λεωφόρου με την Θηβών ώστε να υπάρχει εκεί τρίτος σταθμός μετρό στο κέντρο του Περιστερίου ενώ η πραγματική Ανθούπολη εξακολουθεί να ταλαιπωρείται με μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά σας καλούμε να συζητήσουμε την Κυριακή 31 Μάρτη στην παρουσία που θα έχει στην Ανθούπολη η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με αφετηρία την Πλατεία Γιαννάκου στις 11 πμ.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged