Ανάβυσσος: «Θα γίνω το αγόρι σου, θα σου τα μάθω όλα» – Σεξουαλικό αρπακτικό 9χρονων ο 48χρονος δάσκαλος

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

48χρονος δάσκαλος, σεξουαλικό αρπακτικό μικρών μαθητριών του

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος στις 9χρονες μαθήτριες: «Είσαι όμορφη, αν κάναμε ιδιαίτερα θα ήταν αλλού το μυαλό μου». Ο 48χρονος αρνήθηκε ότι η επικοινωνία με τα ανήλικα κορίτσια είχε ερωτικό περιεχόμενο.

«Είσαι πολύ όμορφη, μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…».

Μεμονωμένα περιστατικά, που όμως τείνουν να επαναλαμβάνονται, δείχνουν ότι  το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ταγοί του, από παιδαγωγοί των νέων γενιών, ρέπουν στο να γίνουν ιδονιστές σεξουαλικές θηρευτές ανηλίκων, κοριτσιών, που σε ακραίες περιπτώσεις   βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία   που φοιτά μόνο στο δημοτικό σχολείο…

Το ποιο τραγικό όλων είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικητικές παραφυάδες τους, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν θέματα γεννετήσιας παραβατικότητας σε βάρος ανήλικων παιδιών από τους λειτουργούς του εκπαιδευτικούς και όπως το ίδιο δηλώνει κάθε φορά, το μόνο που υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει κάτω από τους περιορισμούς της αισχρής για τα θέματα αυτά νομοθεσίας, να περιμένει  να αποδειχθεί η τελεσίδικη υπαιτιότητα και παραβατικότητα των δραστών, μερικά χρόνια ή μερικές δεκαετίες μετά από την αργοπορούσα  ελληνική δικαιοσύνη, πριν το ίδιο πάρει τα προσύκοντα μέτρα (απόλυση παραβατών, κλπ.).

Διαβάστε στην συνέχεια την χθεσινή ιστορία που είδε το φώς της δημοσιότητας,  κατά την οποία ο «λύκος»  που θα έπρεπε να προστατεύει τα  προβατάκια, έβγαλε δόντια και νύχια για να τα κατασπαράξει σεξουαλικά…

——————-

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος στις 9χρονες μαθήτριες: «Είσαι όμορφη, αν κάναμε ιδιαίτερα θα ήταν αλλού το μυαλό μου»

Σοκαριστικά είναι τα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου τα οποία φέρεται να έστελνε ο 48χρονος δάσκαλος σε μαθήτριες της πέμπτης δημοτικού, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς τους.

Ο δάσκαλος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν οι γονείς τριών ανήλικων κοριτσιών κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο εκπαιδευτικός έστελνε απρεπή μηνύματα στις μαθήτριες του μέσω skype και viber.

Τα παρακάτω μηνύματα, σύμφωνα με το Mega, είναι μερικά από αυτά που οι μαθήτριες φέρεται να αποκάλυψαν στους γονείς τους:

  • Δάσκαλος: Αν ήμουν στην ηλικία σου δεν θα μου γλίτωνες, θα τα φτιάχναμε…
  • Μαθήτρια: Αλήθεια κύριε, με κάνετε και ντρέπομαι
  • Δάσκαλος: Την αλήθεια λέω, θα ήσουν το κορίτσι μου. Θα μπορούσαμε να είχαμε σχέση, μου αρέσεις πολύ. Θέλω να σου…

Άλλα μηνύματα τα οποία φέρεται να έστελνε ο 48χρονος είναι τα εξής: «Είσαι όμορφη, αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου», «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις» και «έχεις πολύ όμορφα μάτια και είσαι έξυπνη».

Σύμφωνα με το Ανηλίκων που ασχολείται με την υπόθεση, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, ο δάσκαλος βρισκόταν στο πρώτο στάδιο, στο στάδιο, δηλαδή, που επιδίωκε να προσεγγίσει τα κορίτσια, καθώς η αποστολή των μηνύματων έγινε τις τελευταίες 10 ημέρες. Στο προσεχές διάστημα ο εκπαιδευτικός είναι πιθανό να πέρναγε στο επόμενο στάδιο, όποιο και αν ήταν αυτό.

«Θα γίνω το αγόρι σου, θα σου τα μάθω όλα» έγραφε ο δάσκαλος στην 9χρονη – Εστειλε 45 σελίδες μηνύματα σε 4 ημέρες

Συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει πατέρας μαθήτριας Δημοτικού σχολείου η οποία δεχόταν απρεπή μηνύματα από τον δάσκαλό της.

«Ανοίχτηκε η μικρή και μου λέει να λέει ‘μπαμπά μου γράψε να με πάρει στην αγκαλιά του περιμένει πώς και πώς να με σφίξει στην αγκαλιά του’ και τέτοια και τρελάθηκα», είπε ο πατέρας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως συμβούλεψε το παιδί να τον ενημερώνει κάθε φορά που θα λάμβανε τέτοιο μήνυμα.

Κι ευτυχώς το παιδί το έκανε, γιατί «άρχιζε αυτός να στέλνει μηνύματα. «Έχω 45 σελίδες μηνύματα σε τέσσερις ημέρες. Εκδηλώθηκε την Πέμπτη άρχισε να της λέει ‘τι όμορφο κορίτσι που είσαι .Είσαι το πιο όμορφο κορίτσι και έχεις ωραίο χαμόγελο και θα σου βγάλω τη μάσκα και θα σου φιλήσω λέω στο μαγουλάκι και άμα θες να σου δώσω ένα φιλάκι στο στόμα στα χειλάκια και εάν κάνουμε λέει ενισχυτική ιδιαίτερα’ ας το πούμε, ‘δεν ξέρω αν θα αντισταθώ να σε φιλήσω Και τι θες να κάνουμε τι θες να κάνουμε τι άλλο θες να κάνουμε. Ξέφυγε εκεί ‘θα γίνω το αγόρι σου’ και ‘θα σου τα μάθω εγώ όλα και ότι θέλεις εσύ θα μου πεις’. Ξεφύγε η κατάσταση εγώ δεν άντεξα», περιγράφει ο πατέρας προσθέτοντας ότι, ο δάσκαλος συμβούλεψε τη μικρή να σβήνει τα μηνύματα, κι εκείνη του είπε ότι το κάνει.

Ο πατέρας την περασμένη Παρασκευή πήρε όλα τα πειστήρια, πήγε στο Ανηλίκων, «οι άνθρωποι με περίμεναν, ήταν ενημερωμένοι και με το που διάβασαν τα μηνύματα πήγαν και τον συνέλαβαν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα», κατέληξε ο πατέρας.

Τι είπε στον ανακριτή

Ο 48χρονος, ο οποίος διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο περισσότερο από 10 χρόνια, είναι και αυτός πατέρας δύο παιδιών ίδιας ηλικίας με τα παιδιά που τον καταγγέλλουν. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε στον ανακριτή την διαδικτυακή τους «επαφή», αρνήθηκε ωστόσο, ότι τα μηνύματα που αντάλλασσαν είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

«Πράγματι μιλούσαμε. Τα κορίτσια ήταν αυτά που με προσέγγισαν. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία. Στις συνομιλίες μας ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να τους κάνω να ασχολούνται κυρίως με τα μαθήματά τους. Ένα από τα κορίτσια, ήθελε να δείχνει ότι είναι μεγαλύτερη. Μιλούσαμε όμως, μόνο για τα μαθήματα. Ότι έκανα, το έκανα για την διαπαιδαγώγηση τους. Δεν έκανα τίποτα κρυφό. Το ήξεραν και οι γονείς των κοριτσιών ότι μιλούσαμε» ανέφερε στην κατάθεσή του ο δάσκαλος, όπως μεταδίδει το Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο δάσκαλος ζητούσε από τις μαθήτριες να μην αναφέρουν πουθενά τις συνομιλίες τους, κυρίως σε άλλους συμμαθητές τους.

Ελεύθερος με όρους ο δάσκαλος

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, χθες, ο δάσκαλος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση προσέγγισης των θυμάτων και χρηματικής εγγύησης.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί της απαγόρευσης προσέγγισης των τριών μαθητριών, που οι γονείς τους τον κατήγγειλαν, σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, καθώς και κάθε επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Βαρύνεται με παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά κατάχρηση ανηλίκου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2: «Ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών». Να σημειωθεί ότι η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού βαθμού αν ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών. Επιπλέον, βαρύνεται και με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

——————–

Σε αργία ο εκπαιδευτικός που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός Νίκη Κεραμέως κινήθηκε άμεσα, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, και υπέγραψε την πράξη θέσης σε αργίας από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, ενώ έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος δάσκαλος -που εργάζεται σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής- αφέθηκε χθες ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής.

Στον δάσκαλο απαγορεύτηκε να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, όμως αρνήθηκε ότι είχαν ερωτικό περιεχόμενο. Να σημειωθεί ότι γονείς αντέδρασαν έντονα στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.

———————

Σεξουαλική παρενόχληση: Τα SMS του δασκάλου σε μαθήτριες Δημοτικού -«Είσαι πολύ όμορφη, μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…»

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αναβύσσου, του Δήμου Σαρωνικού η είδηση της σύλληψης δασκάλου σε δημοτικό σχολείο της περιοχής για σεξουαλική παρενόχληση.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης όταν οι γονείς μαθητριών κατήγγειλαν στις Αρχές ότι ο 55χρονος δάσκαλος παρενοχλούσε σεξουαλικά με μηνύματα τρία κορίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, ο 55χρονος δάσκαλος έστελνε μηνύματα μέσω viber στις μαθήτριες. Τα SMS αυτά οι εν λόγω μαθήτριες τα έδειξαν σε όλους τους συμμαθητές τους, κάποιος τα μετέφερε σε γονέα και κάπως έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του. Μάλιστα, φέρεται να έχει υπάρξει αντίδραση ενός πατέρα εις βάρος του.

Ο εν λόγω δάσκαλος, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, είναι και ο ίδιος πατέρας μαθήτριας 4ης Δημοτικού. Οπως είναι προφανές, προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ανήλικα κορίτσια με υπονοούμενα, ενώ όταν αυτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην… τάξη, ο ίδιος εμφανιζόταν και… θιγμένος.

Ακολουθεί μία χαρακτηριστική στιχομυθία μέσω viber:

  • Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι
  • Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου);
  • Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στο σπίτι του δασκάλου και πήραν τις ηλεκτρονικές συσκευές του (κινητά, tablet) και αυτό που μένει να διαπιστωθεί στα εργαστήρια είναι αν ο συγκεκριμένος άνδρας είχε παρενοχλήσει κι άλλα κορίτσια.

Το θέμα έχει αναλάβει πλέον η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.

——————–

Στον ανακριτή ο δάσκαλος που έστελνε «απρεπή» μηνύματα σε 9χρονες μαθήτριες: Τι είπε στους αστυνομικούς…

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου σε παραλιακό δήμο της νοτιοανατολικής Αττικής έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε τρεις μαθήτριες, μέσω Viber.

Ο εν λόγω δάσκαλος που είναι και ο ίδιος πατέρας μαθήτριας 4ης δημοτικού συνελήφθη στο σπίτι του, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σήμερα θα οδηγείται στον ανακριτή.

O 55χρονος στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων είπε πως δεν είχε πρόθεση να παρενοχλήσει τα ανήλικα κορίτσια αλλά να τα συμβουλεύσει καθώς ήταν, όπως ανέφερε, καλές μαθήτριες και τις είχε ξεχωρίσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την περασμένη κιόλας εβδομάδα, μόλις έγιναν οι καταγγελίες, δόθηκε αμέσως εντολή από το υπουργείο Παιδείας ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί σε τάξη σχολείου.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. Όπως λένε από το υπουργείο Παιδείας, αν διαπιστωθεί ότι συνέβησαν όσα καταγγέλλονται, θα τηρηθούν στο έπακρο και άμεσα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του δασκάλου, ενώ από το σπίτι του πήραν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να εξετάσουν πότε ακριβώς ο δάσκαλος έστελνε τα μηνύματα στις ανήλικες μαθήτριες.

Η  υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται τις τελευταίες δέκα ημέρες όταν τα τρία κορίτσια έντρομα από τα μηνύματα που λάμβαναν σε διαδικτυακές εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να το συζητούν μεταξύ τους. Μάλιστα, ο δάσκαλος σε ένα από τα τρία κορίτσια στα μηνύματά του το παρότρυνε να συναντηθούν εκτός σχολείου για να συζητήσουν. Οι μαθήτριες ενημέρωσαν τους γονείς τους οι οποίοι με τη σειρά τους το κατήγγειλαν στην Αστυνομία και ο δάσκαλος συνελήφθη.

————-

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες

Ομόφωνη η απόφαση από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος δάσκαλος ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Ανακριτής και εισαγγελέας με ομόφωνη γνώμη επέβαλαν στο δάσκαλο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Επιπλέον ο 48χρονος έχει απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει δυο αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα διώκεται για:

  • Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
  • Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο δάσκαλος, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες κάτω των 10 ετών. Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 48χρονου άρχισε όταν τρεις μαθήτριες μίλησαν στους γονείς τους για την παρενόχληση που όπως είπαν δέχονταν με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι γονείς ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τις αρμόδιες αρχές οι οποίες την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν στην σύλληψη του δασκάλου.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου ενώ από το σπίτι του πήραν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή προκειμένου να αναζητήσουν ίχνη από ενδεχόμενες επικοινωνίες και με άλλες ανήλικες μαθήτριες.

—————–

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» – Τι λέει πατέρας μαθήτριας στο σχολείο του κατηγορούμενου

Σοκαρισμένος από την υπόθεση του δασκάλου που κατηγορείται ότι έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες της πέμπτης Δημοτικού εμφανίστηκε πατέρας μαθήτριας του σχολείου στο οποίο δίδασκε ο κατηγορούμενος.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» σημείωσε στον ΑΝΤ1 ο εν λόγω πατέρας της μαθήτριας. Όπως είπε ο ίδιος, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν μίλησε με το παιδί του, που του είπε ότι γνώριζε τον δάσκαλο καθώς της είχε κάνει μάθημα.

Ο πατέρας ρώτησε εάν ο κατηγορούμενος έχει μιλήσει με τις φίλες της και εκείνη τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε ακούσει τίποτα, ενώ είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός δάσκαλος.

Αφέθηκε ελεύθερος

Σχολιάζοντας ότι αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, ο ίδιος εξέφρασε τις ενστάσεις για το γεγονός.

Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα στους άλλους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να μην φοβούνται και να μην εκβιάζονται.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Ολοκληρώθηκε η απολογία του εντολέα μου, ο οποίος μετά από τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και του κυρίου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος» σημείωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου και συνέχισε:

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή να μην ληφθούν πλάνα και φωτογραφίες από αυτόν και την οικογένειά του».

Σημειώνεται πως ο δάσκαλος αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ενώ παραδέχθηκε πως είχε επικοινωνία με τις ανήλικες, με άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο.

Πηγή: iefimerida.gr, hellasjournal.com, in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged