Αμετανόητοι Μαυρογυαλούροι: Δεν ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Έχουν τόση έπαρση που δεν επιδεικνύουν την ελάχιστη φιλαυτία, ώστε να προστατεύσουν εαυτούς, την πολιτική κληρονομιά που επικαλούνται, και την υστεροφημία τους. Πολιτικά αδαείς και μικροπολιτικά ερασιτέχνες, καταλήγουν να είναι αυτοχειριαστικά αφελείς.

Ο Φλαμπουράρης είπε ότι οι πολίτες δεν έχουν  αντιληφθεί τι έκαναν (επειδή τους μαύρισαν). Για τους πολίτες δεν γνωρίζουμε, δεν μας έχουν εξουσιοδοτήσει να πούμε, αλλά είναι βάσιμο να ισχυριστούμε ότι οι ίδιοι δεν έχει αντιληφθεί τι κάνουν.

Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Φλαμπουράρης δε έχει αντιληφθεί τι  έγινε. Απόδειξη ότι φέρεται (όπως και άλλοι), να είναι αντίθετος στην κήρυξη των πρόωρων εκλογών. Δηλαδή παρόλη την… σοφία των χρόνων που κουβαλά, πιστεύει ότι μια κυβέρνηση που ηττήθηκε στις  Ευρωεκλογές  με 9,5 μονάδες, θα μπορούσε να αρμενίσει ανέμελη στις καλοκαιρινές ρότες  και να κάνει εκλογές τον Οκτώβρη, χωρίς να καταντήσει κουφάρι!   

Πέραν του  πρωθυπουργικού Μέντορος, ο όλος κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν έχει αντιληφθεί  τι κάνει. Επιδεικνύει μια ψηφοθηρική βουλιμία που ξεπερνάει την απενοχοποιητική δικαιολογία  «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν». Οι άλλοι τα έκαναν αυτά αλλά τα έκαναν παλιά και το αντίτιμο ήταν η απαξίωσή τους. Κυρίως όμως οι άλλοι τα έκαναν όχι τόσο αναίσχυντα, σε προεκλογικές περιόδους.

Το ουσιαστικότερο: Δεν περίμενε κανείς από την πρώτη φορά αριστερά, όποιες πολιτικές, ιδεολογικές και διαχειριστικές διαφορές να έχει, ότι θα αναβίωνε εποχές των πατριαρχών  του ρουσφετιού και  της παρεμβατικότητας στο κράτος, Κωλέττη, Βοζίκη, Τζουμπέ και άλλων εμβληματικών μορφών της ιστορικής τοιχογραφίας.

Η αρχή έγινε με τη λεγόμενη 13η σύνταξη που δόθηκε παραμονές ευρωεκλογών. Συνεχίστηκε με την χθεσινή απόφαση του υπουργικού  για τον ορισμό ηγεσίας στη Δικαιοσύνη – μια ενέργεια  που μάλλον σε άστοχη επίδειξη δύναμης και οικοδόμησης προφίλ κυβερνησιμότητας  παραπέμπει, παρά σε άλωση της Δικαιοσύνης. Άλλωστε  με τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, οι ανώτατοι δικαστικοί θα βαδίζουν πλέον με τον κανονισμό ανά χείρας, και δεν θα έχει λαμβάνειν πολιτική «θαλπωρή» από αυτούς.

(Σ.Σ. Να σημειωθεί ότι ο γράφων ποτέ δεν εναρμονίστηκε με τις  καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά στελέχη που προσαρτήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό, επειδή είχαν συγγενικές, συντροφικές  ή άλλου είδους σχέσεις. Οι πολιτικοί σύμβουλοι και η γραμματειακή υποστήριξη, δεν μπορεί παρά να αποτελούνται από πρόσωπα  εμπιστοσύνης. Τρεις κι ο κούκος ήταν ως οργανωμένο κόμμα του 4%, αυτούς είχαν, αυτούς  εμπιστεύονταν, αυτούς προσέλαβαν).

Όμως ο καταιγισμός που έρχεται τις επόμενες ημέρες δεν έχει καμία ηθική και δικαιολογητική βάση.

Πριν λίγες  ημέρες π.χ. το Πολιτισμού ανήρτησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων των επικεφαλής στα Γραφεία Φύλαξης – Πληροφόρησης. Πρόκειται για νέα γραφεία στις Εφορείες Αρχαιοτήτων που μπήκαν στο οργανόγραμμα του 2018. Μέχρι σήμερα είχαν αμελήσει να τα λειτουργήσουν, αλλά  τώρα άρον- άρον ορίστηκαν και χωρίς καμία διαβούλευση! Ίδια τακτική και στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τοποθετήθηκαν πριν μερικές ημέρες τρεις νέοι Διευθυντές, 40 ημέρες πριν τις εκλογές.

Τις ίδιες ημέρες  γίνεται  προεκλογική προκήρυξη από το υπουργείο μεταφορών  για 750 λεωφορεία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών η 1η Ιουλίου, ενώ οι προσφορές θα ανοίξουν την 5η Ιουλίου, δυο ημέρες  προ των εκλογών!

Παράλληλα το αίτημα του Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διενέργεια εκλογών θα υποβληθεί  καθυστερημένα στις 10 Ιουνίου, και όχι την επομένη των αυτοδιοικητικών όπως είχε ανακοινώσει. Δηλαδή την επόμενη εβδομάδα  η Βουλή θα μπορεί  να νομοθετεί, και θα  μπορούν να συναφθούν ρουρφετολογικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής –από αυτές που η Αριστερά διαχρονικώς κατήγγειλε στεντορείως.  

Εξίσου δεν έχει καμία δικαιολογία να προχωρήσει σε πρόσληψη περίπου 11.500  μόνιμου προσωπικού, εκμεταλλευόμενη τις εξαιρέσεις για αναστολή προσλήψεων στις εκλογές (στην καθαριότητα Δήμων, «βοήθειας στο σπίτι», σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, ναυαγοσώστες, εργαζόμενοι σε ΚΑΠΗ κλπ).

Όπως μας πληροφορεί η «Καθημερινή» το υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να υπογράψει και πληθώρα αποφάσεων, από τη μείωση της συμμετοχής ασθενών σε φάρμακα  και την οδοντιατρική  περίθαλψη παιδιών έως τα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης ( Λογικό! Ο Πολάκης δεν προλάβαινε, είχε να τουιτάρει κατά των Γερμανοτσολιάδων). Παρόμοια  συμβαίνουν και στην Παιδεία, με τοποθέτηση διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  επιλογές διευθυντών, συντονιστών κλπ. Μιλάμε για ορυμαγδό!

Επανερχόμενοι στη ρήση Φλαμπουράρη, δεν είναι ο λαός που δεν έχει καταλάβει, αλλά οι ίδιοι το τι κάνουν. Δεν διαβάζουν καν τις «κατασκευασμένες»  δημοσκοπήσεις  που δείχνουν πόσο απεχθείς έχουν γίνει στον λαό – προχθές δημοσιεύσαμε τα δημοσκοπικά νούμερα επ΄ αυτού.

Θα φύγουν εν μέσω της λαϊκής  καταισχύνης, και θα μείνουν ως αποφράδα παρένθεση. Και όταν ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να επανέλθει (νέος είναι, θα το επιχειρήσει), η τωρινή ευτελής μαυρογιαλούρικη  συμπεριφορά του, θα αποτελεί «παρακαταθήκη» που θα τον συνοδεύει.

Μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αλλά έγινε ο χειρότερος των παλαιοκομματικών. Δεν «το είχε».

Γιάννης Σιδέρης

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged