«Αλληλέγγυα Πόλη»: «Το μήνυμα της νίκης εστάλη» – Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Πλήθος κόσμου στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της «Αλληλέγγυας Πόλης» – «Το μήνυμα της νίκης εστάλη» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα «Λευκονόη» στο Άλσος Ιλίου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και γεμάτο αυτοπεποίθηση κλίμα. Η προσέλευση μελών και φίλων από όλες τις γειτονιές της πόλης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευρεία απήχηση που απολαμβάνει η δημοτική μας κίνηση και ο υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη του Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.

Τα μέλη του συντονιστικού της δημοτικής κίνησης, υποδέχτηκαν θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, και αφού έδωσαν τις ευχές τους για την νέα χρόνια, ευχαρίστησαν όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζουν και ενισχύουν με την παρουσία τους κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και τα 33 πρώτα πρόσωπα – υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της «Αλληλέγγυα Πόλης», ενώ η κίνηση «Ίλιον Με Άλλα Μάτια» διατηρώντας την οργανωτική της αυτοτέλεια, θα στηρίξει και θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο με τρεις υποψηφίους. Όλοι οι υποψήφιοι είναι πρόσωπα που έδωσαν και δίνουν αγώνες στους εργασιακούς χώρους, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, ενεργοί συνταξιούχοι, δραστήρια μέλη κινημάτων με επίκεντρο τα δικαιώματα των ΑμεΑ, την οικολογία, τα κοινά, την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Ο επικεφαλής της «Αλληλέγγυας Πόλης» και υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, παίρνοντας το λόγο και κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας, ευχήθηκε καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για την ανταπόκριση που δείχνει καθημερινά στις δράσεις και τα καλέσματα της «Αλληλέγγυας Πόλης». Ανάφερε χαρακτηριστικά, ότι «η σημερινή μαζική παρουσία των δημοτών του Ιλίου, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Ένα ισχυρό μήνυμα νίκης. Ένα μήνυμα, ότι οι πολίτες του Ιλίου είναι πια έτοιμοι για την υπέρβαση. Ένα μήνυμα ότι το μέλλον είναι εδώ, η μεγάλη αλλαγή στο τιμόνι της πόλης πλησιάζει.»  

Ακολούθησαν ευχές από τους: Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, π. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Β’ Αθήνας Νίκο Τόσκα, Βουλευτή Β’ Αθήνας Χαρά Καφαντάρη. Ιδιαίτερη η παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, που γέμισε με ενέργεια τους παρευρισκόμενους για τους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα.

Την εκδήλωση επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Αναστασία Στεφανοπούλου, Νικολέτα Δανιά, Χριστόφορος Δανάκος και Βασιλική Λάσκαρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, Χρήστος Μπατσής, Σούλης Τσακανίκας, Βαγγέλης Αυγουλάς, οι π. Αντιδήμαρχοι Ιλίου, Γιάννης Πατερέλης, Αντώνης Πλατύρραρχος και ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Ηλίας Γιαννής.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλης Αυγουλάς, μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και π. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας, Διά Βίου Μάθησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιλίου.  Ο κ. Αυγουλάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η σύμπραξη της κίνησης προβληματισμού ενεργών πολιτών που συντονίζει τις δυνάμεις της με την «Αλληλέγγυα Πόλη», βασίζεται σε μια καθαρή δημόσια συμφωνία με στόχο, εξ’ αρχής, να υπηρετηθεί μια δημοκρατική, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία για το Ίλιον πέρα και πάνω από κόμματα.»

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για το θετικό αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές, παλιοί συνοδοιπόροι αλλά και νέοι φίλοι που αγκαλιάζουν την «Αλληλέγγυα Πόλη» κάθε ημέρα που περνά, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, να συζητήσουν για την πόλη που θέλουν, να χορέψουν, να διασκεδάσουν μέχρι αργά.

«Ήρθε η ώρα το Ίλιον να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να πορευτεί προς τα εμπρός. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.» Αυτές ήταν οι κουβέντες που έβγαιναν από τα χείλη όλων των παρευρισκόμενων. Με την «Αλληλέγγυα Πόλη». Με τον Κώστα Κάβουρα. Για το Ίλιον στη νέα εποχή.

Μοιραστείτε το:
Tagged