Αλληλέγγυα Πόλη: Οι γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου αγανακτούν και οργίζονται με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου Ιλίου

29.11.2018. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιλίου. Γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την αναβλητική τακτική της δημοτικής αρχής που εδώ και ένα περίπου χρόνο υπόσχεται ότι θα προβεί στις επιτακτικά αναγκαίες επισκευές των κτηριακών υποδομών της σχολικής μονάδας ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «σε σχέση με το λεβητοστάσιο του σχολείου, μετά από καθαρισμό του χώρου, που πραγματοποιήθηκε από εθελοντές γονείς τον Νοέμβριο του 2017, αποκαλύφθηκε στρώμα μαζούτ στο δάπεδο του υπογείου καθώς και έγινε για πρώτη φορά μετά από χρόνια προσβάσιμος ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός κεντρικής θέρμανσης».

Και ποια ήταν η στάση του Δημάρχου Ιλίου; Υπονόησε ότι η παρουσία τους κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες, τους ειρωνεύτηκε, τους χαιρέτησε αλαζονικά και εξήλθε προκλητικά της αίθουσας για να επανέλθει μερικά λεπτά αργότερα ενώ προηγουμένως απαίτησε την αποχώρηση τους, ενημερώνοντας το σώμα ότι έχουν δρομολογηθεί – με το πρόγραμμα ΦιλόΔημος – τα περισσότερα αιτήματα του συλλόγου γονέων και πώς η κατάσταση του λεβητοστασίου είναι «άριστη» και «δεν υπάρχει θέμα» κάτι το οποίο ισχυριστήκατε ότι θα επιβεβαιώσει και η πυροσβεστική.

14.2.2019. Με περίσσιο θράσος, 2.5 μήνες αργότερα – την επόμενη μάλιστα μέρα από την ανακοίνωση του συλλόγου για διακοπή λειτουργίας της θέρμανσης του σχολείου, όπως συστήνει η σχετική έκθεση της πολεοδομίας κατόπιν ελέγχου της πυροσβεστικής, αλλά και μόλις μια ώρα μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος από την Αλληλέγγυα Πόλη – κοινοποιείται από το δημόσιο προφίλ σας, σχετικό έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που απαντά σε «προφορικό» σας ερώτημα και σημειώνει ότι «ανεξάρτητα της αντικατάστασης των 2 θυρών, η λειτουργία του λεβητοστασίου είναι απόλυτα ασφαλής και δεν συντρέχει λόγος διακοπής της λειτουργίας του». 

Μας αποκρύψατε ωστόσο, κ. Δήμαρχε, ότι το «επικίνδυνο λεβητοστάσιο» όπως αναφέρεται στην υπ’ αρίθμ. Ε2/19/04.02.2019 έκθεση της Πολεοδομίας από την ΥΔΟΜ Αιγάλεω αφορά σε μη λειτουργούντα μέτρα πυροπροστασίας και πυρανίχνευσης του λεβητοστασίου και ως εκ τούτου στην ασφάλεια κατά πυρός της σχολικής εγκατάστασης.

Θα μας καθησυχάζατε, κ. Δήμαρχε, αν μας κοινοποιούσατε επίσης – με ένα αντίστοιχο με το προχθεσινό σας, ευφυές σχόλιο – και την Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου μηχανικού που βεβαιώνει την ολοκλήρωση των εργασιών λήψης των απαραίτητων μέτρων και μέσων ασφάλειας κατά πυρός για την πλήρη αποκατάσταση της πυροπροστασίας του σχολείου, καθώς μόνο κατόπιν υποβολής του συγκεκριμένου εγγράφου στις αρμόδιες υπηρεσίες δύναται να αρθεί από την Πολεοδομία η «αναγκαία διακοπή λειτουργίας του λεβητοστασίου».

15.2.2019. Ελπίζουμε να μην είστε και εσείς, κ. Δήμαρχε, ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν ως βασικό επιχείρημα την αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης του δήμου στο κτίριο επικαλούμενοι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολικών μονάδων, ζητώντας μάλιστα παράταση χρόνου ακόμα και για την τοποθέτηση μερικών πλακιδίων όπως διαβάσαμε στη χθεσινή νέα ανακοίνωση του συλλόγου γονέων. Ειδάλλως δηλώνουμε έκπληκτοι με τον κυνισμό σας, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά μια σχολική μονάδα με πληθώρα προβλημάτων σαν αυτά του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Αντί επιλόγου:

Για 2η φορά, μετά το προ μερικών μηνών φιάσκο με την ανεπαρκή συντήρηση και καθαριότητα του χωροθετημένου στην περιοχή πάρκου σκύλων, η γειτονιά της Πεταλούδας στενάζει από την αδιαφορία σας για τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και την εμφανή ανεπάρκεια της διοίκησής σας. Έστω και αργοπορημένα, σας καλούμε να αναγνωρίσετε τις μεγάλες σας ευθύνες σε σχέση με τη συγκεκριμένη σχολική εγκατάσταση αλλά και εν γένει με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων της πόλης μας και να επισπεύσετε όλες τις απαραίτητες – κατά το νόμο – διαδικασίες για την έγκριση επαναλειτουργίας του λεβητοστασίου ή του μηχανοστασίου αν προτιμάτε.

Αλληλέγγυα Πόλη

Μοιραστείτε το:
Tagged