Αλέξη …μεγάλε… τι ξέρεις από «ντελίβερι»!!!

Άρθρα Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Αλέξη Τσίπρα, εάν κάποιος ξέρει από ντελίβερι σε επιχειρηματίες αυτός είσαι εσύ

Ανίκανος να κάνει συγκροτημένη και επιθετική αντιπολίτευση στην ΝΔ, Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά προτίμησε να ασχοληθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη παρά με την ουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στη Βουλή, στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο ότι τελείωσε η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι τώρα θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση.

Μόνο που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο στόχος του δεν είναι να κάνει πραγματικά αντιπολίτευση. Το βασικό μοτίβο της ομιλίας του ήταν για άλλη μια φορά να επιτεθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο για άλλη μια φορά εξυπηρετεί δικές του εταιρείες και τους «κάνει ντελίβερι» κατά την έκφραση που κάποιος από τους πανέξυπνους λογογράφους που είχαν κάποτε έδρα στο Μαξίμου επέλεξε να χρησιμοποιήσει.

Μόνο που εάν κάποιος ξέρει να κάνει ντελίβερι σε επιχειρηματίες αυτός είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Γιατί σε μεγάλο βαθμό αυτό έκανε η δική του κυβέρνηση.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες έκανε, όταν επέβαλε τις καταστροφικές δημοπρασίες ΝΟΜΕ στη ΔΕΗ που είναι από τους βασικούς λόγους που μια τόσο μεγάλη επιχείρηση έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες έκανε, όταν η Attica Bank είχε γίνει… SYRIZA Bank για να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν χρηματοδότηση επενδυτές τύπου Καλογρίτσα, με τα περίφημα βοσκοτόπια του.
  • Γιατί ντελίβερι στους τραπεζίτες έκανε όταν ξεπουλούσε τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη από τις κάρτες της μεσαίας τάξης στις εισπρακτικές.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες γινόταν, όταν ο Ιβάν Σαββίδης έβλεπε να διαγράφονται ουσιαστικά τα χρέη της ΣΕΚΑΠ αλλά και όταν του γινόταν η χάρη να πάρει επιτέλους πρωτάθλημα.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες έγινε, όταν το καθεστώς ιδιωτικού μονοπωλίου που έχουν εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ παρέμεινε και ενισχύθηκε.
  • Γιατί ντελίβερι στον Μελισσανίδη έκανε όταν άλλαξε το νόμο και επέτρεψε σε όσους έχουν μέχρι ποσοστό 15% σε εταιρείες στοιχηματισμού όπως ο ΟΠΑΠ, να έχουν και αξιώματα σε ΠΑΕ.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες ήταν η διευκόλυνση του Κόκκαλη στη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας όταν για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός έδωσε το δικαίωμα να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες ήταν το γεγονός ότι συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητές του στη Δραπετσώνα ο Μελισσανίδης, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων για την προστασία της υγείας τους.
  • Γιατί ντελίβερι στον Μελισσανίδη ήταν όταν δεν διευκόλυνε τις αμερικανικές διωκτικές αρχές που αναζητούσαν στοιχεία για την Aegean σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες ήταν το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων κοψοχρονιά στη Fraport.
  • Γιατί ντελίβερι σε επιχειρηματίες ήταν ο πόλεμος στα ΜΜΕ για να κλείσουν όσα δεν τον στηρίζουν και παράλληλα να ενισχύει με διαφήμιση τα δικά του κομματικά ΜΜΕ.
  • Για όλους αυτούς τους λόγους καλό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, να μη μιλά για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών.

Υπάρχει η δυνατότητα να απαριθμηθούν εκατοντάδες περιπτώσεις ντελίβερι που θα τον καθιστούν στον μεγαλύτερο ντελιβερά πρωθυπουργό της χώρας.

Υπήρξε πρωτοπόρος και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με μόνο κριτήριο την «αριστερή διαπλοκή» και την εναγώνια προσπάθεια να υπάρξουν «φιλικά ΜΜΕ».

Όπως επίσης καλό είναι ο Αλέξης Τσίπρας να ακούσει επιτέλους σημαντικό μέρος του κόμματός του που του λέει να παρατήσει την αδιέξοδη βεντέτα με τον Μαρινάκη και να ασχοληθεί με το να κάνει πραγματικά πολιτική.

Γιατί αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάθει… Καμμένο

Όπως ακριβώς ο τρομερός Πάνος κάλυπτε την απουσία οποιουδήποτε πολιτικού λόγου, πέραν του μίγματος ακροδεξιών αναφορών και εθνικιστικού κιτς, με το πετάει καταγγελίες από εδώ και από εκεί και από εκεί ή ακόμη και να το προσπαθεί να στηθούν «διώξεις», έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να προσπαθεί να συγκαλύψει τη δική του αμηχανία να κάνει πολιτική και πραγματική αντιπολίτευση με το να κατασκευάζει έναν «εχθρό» στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η χώρα έχει ανάγκη από αντιπολίτευση

  • Σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική.
  • Με πρόγραμμα και όραμα.
  • Εποικοδομητική εκεί που πρέπει και σκληρή όπου χρειάζεται.

Με το βλέμμα στην ανάγκη να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο πολιτικών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση μιας κοινωνίας μειωμένων προσδοκιών.

Μόνο που αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με κατασκευές εχθρών, ούτε με δήθεν συγκρούσεις με τα «μεγάλα συμφέροντα» από πολιτικούς που λειτούργησαν ως μηχανισμοί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει είτε όχι, δεν εκπροσωπεί ούτε τον εαυτό του, ούτε τον Νίκο Παππά και τα όποια «γραμμάτια» έχει συνάψει, ούτε τον περίγυρό του.

Εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που επιμένει στην ανάγκη πραγματικά αριστερής και προοδευτικής πολιτικής.

Ας ασχοληθεί με αυτά και ας σταματήσει να κυνηγά φαντάσματα για να δικαιολογήσει τη δική του στρατηγική ανεπάρκεια.

Ας συνειδητοποιήσει ότι έχασε μέσα στο 2019 τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και αποδεικνύεται στον μεγαλύτερο χαμένο.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged