Αιγάλεω: Όταν το Σχολείο «Προνοεί»…

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΟΝΟΩ» του Δήμου Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο Αιγάλεω σεμινάριο Σχολικού κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, που ενημερώθηκαν αναλυτικά από ειδική σύμβουλο, για τα εργασιακά δικαιώματα διαφόρων σχολών, τα μαθήματα που περιλαμβάνονται και τις δυνατότητες μετεγγραφής.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής Εφήβων με θέμα «Ενδοσχολικός εκφοβισμός και βία» από εξειδικευμένο στέλεχος. Μέσα από μία βιωματική διαδικασία, οι μαθητές προσέγγισαν το θέμα του εκφοβισμού, προβληματίστηκαν, ανέλαβαν ρόλους και διατύπωσαν τα συμπεράσματά τους. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των μαθητών για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων στο σχολείο τους. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε και Σχολή Γονέων αναφορικά με τη σχολική και εφηβική ηλικία.

«Ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται πάντοτε κοντά στους μαθητές με δράσεις και πρωτοβουλίες, που είναι βέβαιο πως θα τους φανούν πολύ χρήσιμες, τόσο για την απόκτηση των απαραίτητων επαγγελματικών στόχων, όσο και για την

προσέγγιση προβλημάτων όπως ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η βία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διευθύντρια του Λυκείου κυρία Λιάλιαρη για τη σημαντική συμβολή της στην πραγματοποίηση των σεμιναρίων» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο οποίος παρευρέθηκε στο σεμινάριο της Α΄ Λυκείου ανταλλάσσοντας απόψεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μοιραστείτε το:
Tagged