Αγία Βαρβάρα: Σε κλίμα συγκίνησης και πατριωτισμού οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Με την καθιερωμένη παρέλαση, με κάθε επισημότητα και τιμή κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Δήμο μας για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η ανοιξιάτικη ηλιόλουστη μέρα έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει την παρέλαση που άνοιξε η Φιλαρμονική και τα τμήματα παραδοσιακών χορών  του Δήμου μας. Ακολούθησαν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τμήματα σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα αθλητικά σωματεία  που χειροκροτήθηκαν θερμά από το πλήθος των παριστάμενων.

Πριν από την παρέλαση πραγματοποιήθηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» κ. Νίκη Σιαραμπή.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία από την  πολυμελή χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών  που ερμήνευσε τραγούδια παραδοσιακά και βασισμένα σε στίχους του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού, του Ρήγα αλλά και έντεχνα γνωστών συνθετών. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι χορευτές που μετέχουν στα τμήματα παραδοσιακών χορών χειροκροτήθηκαν στην εκδήλωση που ήταν  αφιερωμένη στη γυναίκα της ελληνικής επανάστασης.

Μοιραστείτε το:
Tagged