Έχει χάσει «αυγά και καλάθια» ο Ερντογάν στη Συρία”!

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

“Με την ουρά στα σκέλια ο Ερντογάν στη Συρία”!

Μετά την σύγχυση που προκάλεσε η ξαφνική αδράνεια των ρωσικών δυνάμεων την Συρία, έπειτα από την επίθεση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η κατάσταση φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.

Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν και πάλι τους τζιχαντιστές και στην Τουρκία δηλώθηκε από την Μόσχα ότι κανένα από τα αεροπλάνα της, με πιλότο ή χωρίς πιλότο, δεν θα είναι ασφαλή στον ουρανό της Συρίας.

Το  αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέσει αεροπορική κάλυψη στην Τουρκία. Δεν θα  της στείλει επίσης αντιαεροπορικά συστήματα Πάτριοτ, αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε να ζητήσει από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να το κάνουν. Αυτές μάλλον θα απορρίψουν το αίτημα. Φαίνεται ότι το Πεντάγωνο κέρδισε την μάχη με το Υπουργείο Εξωτερικών, που υποστήριζε την τουρκική αξίωση προστασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία «δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα», με τις συνεργαζόμενες ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ. Αυτή η δήλωση του Ερντογάν έγινε μετά την προειδοποίηση των δυνάμεων του Ιράν και των Εσμπολά  στην Τουρκία ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα ήταν εύκολοι στόχοι, στα περικυκλωμένα τώρα «παρατηρητήριά»τους. Οι τουρκικές μονάδες που εισέβαλαν στο Ιντλίμπ κάθισαν ήσυχα σήμερα.

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τις περιοχές που είχε χάσει την περασμένη εβδομάδα. Η πόλη Σαραγκίμπ ελευθερώθηκε πάλι. Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι η στρατιωτική αστυνομία της αναλαμβάνει την ασφάλεια της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι το Σαραγκίμπ ασφαλίζεται από την απειλή νέας τούρκο-τζιχαντιστικής επίθεσης. Η εθνική οδός Μ5 μπορεί τώρα να ξανανοίξει και να λειτουργεί με ασφάλεια.

Στο μεταξύ εξελίσσεται μια νέα μεγάλη ρωσική επιχείρηση ανεφοδιασμού. Κατά το τελευταίο τριήμερο δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη, που συνήθως μεταφέρουν βαρέα όπλα όπως τανκς, πέρασαν τον Βόσπορο, κατευθυνόμενα στην Συρία. Οκτώ στρατηγικά μεταγωγικά αεροπλάνα Ilyushin Il-76 προσγειώθηκαν στη ρωσική βάση Χμεϊμίμ, στην Λαοδικεία. Αυτά πιθανότατα μεταφέρουν πρόσθετα συστήματα αεράμυνας ή μαχητικά αεροσκάφη.

Ο ανεφοδιασμός θα κόψει κάθε συζήτηση περί εγκατάλειψης της Συρίας από την Ρωσία.

Ο Ερντογάν εποφθαλμιά το Ιντλίμπ αλλά ούτε η Συρία, ούτε το Ιράν, ούτε η Ρωσία θα του το χαρίσουν. Ο Πρόεδρος Πούτιν θα συναντήσει τον Ερντογάν εντός των ημερών και θα του δώσει να καταλάβει αυτή την πραγματικότητα.

Moon of Alabama / Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Πηγή: militaire.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged